Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte všechny snažilky
Snažíme se 4. měsíc, tento měsíc jsem začala s měřením bazální teploty s pomocí parádního prográmku www.fertilityfriend.com a krásně se mi tam ukázala ovulace. Teploty mám celkově posazené trochu výše - před ovulaci 36.4 - 36.6 po ovulaci 36.7 - 37.1. Teď jsem 8DPO a teplota se mi za tu dobu vysplhala az na 37.1 kde se drzi uz druhy den. A s tim souvisi muj dotaz, jak dlouho se drzi teplota takhle vysoko predtim nez zacne klesat zpatky dolu a znaci to prichod menstruace? Vim ze na test je jeste brzy, nejake „jakoby“ tehotenske priznaky citim, ale spis si myslim ze je to vsugerovavani (únava ale pritom nespavost,citliva natekla prsa,zvysena chut k jidlu…), takze neprikladam zatim zadny vyznam. Kdy tedy ma bazalni teplota po ovulaci dosahovat sveho maxima a pak jit dolu…Dle vypoctu toho programu jsem na 22 dni cyklu a do menstruace zbyva cca 8 dni. Mate s timto nejake zkusenosti?
Ahoj.
BT by se měla držet takhle vysoko, dokud nedostaneš MS
Takže pokud jsi těhotná, můžeš si měřit BT třeba 2 měsíce a bude pořád vysoká ![]()
Jakmile teplota klesne, měla by se dostavit do několika dnů MS.
Hodně štěstí ![]()
Elgera - zvýšená BT se po ovulaci drží nahoře cca 12-14 dní - pokud nejsi těhotná, začne den, dva před příchodem MS klesat. Pokud se drží nahoře víc než 18 dní, mělo by jít s určitostí o těhotenství. Přeju hodně štěstí a brzké //.
Elgero jak píšou holky, jen s tím, že ne vždy musí teplotka klesnout před ms. Někdy ráno naměříš vysokou teplotu ale dostaneš to. Někomu klesá bt až během ms, nebo až po ní.
Dobře je to popsané tady. http://www.rodina.cz/clanek3694.htm je tam více článku na rodině.cz, tak mrkni třeba se dozvíš ještě něco nového.
Jisté je ale jedno: Pokud luteální fáze trvá 18 a déle dnů, znamená to těhotenství!!! ![]()
Súhlasím s Wapikom, teplota ti nemusí klesnúť pred príchodom MS. Jediný spoľahlivý príznak je pretrvávanie vyšších hodnôt a vynechanie MS.
Wapiku, díky za odkaz o měření bazální teploty. Pro začínající snažilku je to důležitá lekce ![]()
Mám ještě dotaz. Nejlepší je asi měřit BT hned po probuzení ještě v posteli, co? Aby se člověk vyvaroval přílišného pohybu a matoucího zvýšení teploty. Nebo jaké s tím máte zkušenosti? ![]()
Základní pravidlo je, měřit hned po probuzení, ve stejnou dobu.
Jinak mají holky pravdu, že je to individuální. Někomu BT klesne před MS, někomu ne. Třeba mě jak kdy. Ale pokud se hodnoty BT drží nad linií 18 dní a více, s velkou pravděpodobností se jedná o těhu.
Hanscho taky jsem na těchto stránkách načerpala všechny svoje vědomosti. A jinak s tím měřením je to základ měřit ještě v posteli!!!! A taky je důležité měřit ve stejnou dobu. JInak ty teplotky nemůžeš brát úplně vážně…
Jako ovulku většinou poznáš. A jak to s tebou vypadá??? pořád se drží nahoře? kolik dní už máš vlastně po ovu?