Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Moucharda Moc děkuji za příspěvek. Správně mě to nasměrovalo.
@Peha26 není zač. Z toho co píšeš mi vychází jako optimální darování, zřejmě odpadá jakákoliv daňová zátěž…
Ahoj, koncem letních prázdnin jsme s manželem koupili pozemek, na podzim jsme zaplatili daň z nabytí nemovitosti. Dům budeme stavět až během letošního roku. Můj dotaz zní - platí se k tomu ještě daň z nemovitosti (ta do konce ledna) , když jsme platili daň z nabytí?
@BigGold7 Do konce ledna se tahle daň neplatí, ale dává daňové přiznání (na rok 2019), platí se to někdy v květnu. Týká se Vás taktéž.
@bertoldina A to daňové přiznání se podává normálně na finančním úřadě? Platí se to každý rok nebo příští rok už budeme uvádět postavený rodinný dům?
@BigGold7 Daň z nemovitosti se platí každý rok, daňové přiznání se dává jen jednou, pak pokud jsou změny, tak se dává dílčí. A dává se to na místně příslušném FÚ. Radši si tam zavolej, co mám zkušenost, tak jsou ochotní pomoci a lépe než oni Ti nikdo neporadí.
Zakladatelce. Není potřeba z toho dělat žádnou vědu ani do toho zatahovat manžela v Kazachstánu. Jediná důležitá informace je ta, že se musí podat přiznání i v případě, že je nulové. Na stránkách financnisprava.cz je ke stažení velice jednoduchý interaktivní formulář i s průvodcem, který upozorní na případné chyby. Stačí vyplnit, vytisknout a poslat poštou nebo dát na podatelnu.