Daň z příjmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
26.1.14 21:49

Nevzniká zisk, daň z příjmu je bezpředmětná. V případě výzvy FÚ je třeba mít příslušné podklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
26.1.14 21:54

@blecha72 to si myslím taky…ale je tam ještě jedna věc a to, že kdysi ten podíl stál míň a pak na základě transformace podílů (před 15 lety) se jejich výše zvyšovala…ale já jsem ten podíl dostala v dědictví už ve výši 180 tis. Takže si myslím, že bych platit nic neměla…ale nevím nevím… :nevim: :nevim: :nevim: hlavně takto vyplacených podílů bude hodně..v řádech několika miliónů…tak se bojím, aby si to FÚ nepohlídal a nebyla tam nějaká bota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
28.1.14 21:26

Zajdi za daňovým poradcem a vezmi s sebou všechny doklady, včetně dědictví apod. Tohle není sranda a bohužel to není dotaz na e-mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
23.2.14 19:28

Ahoj chtěla bych se zeptat zda mam podepisovat danove priznani - dan z prijmu za minuly rok ktery jsem cely pracovala ale tedka jsem na neschopence. Smlouva mi zkoncila koncem roku. Nemela bych dostat nejaky dane za minuly rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
23.2.14 20:21

@Amour_Kitten No, asi měla, ale tos měla požádat zaměstnavatele do 15.2., jako můžeš zkusit ukecávat, ale už není povinen ti to udělat. Takže buď si budeš muset podat DP sama nebo se o případnou vratku připravíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
12.12.14 13:27

Zajímalo by mě, zda si může žena na rodičovské dovolené, kterou si manžel „odepsal z daní“, uplatnit doklad pro odpočet ze zdanitelného základu za bezpříspěvkové dárcovství krve. A pokud ano, tak přes zaměstnavatele nebo přes fin. úřad? A jak je to v případě dobrovolného sponzorského daru (např. adopce zvířat)? Vím, že pro „běžně pracující“ je tento dar daňově odečitatelnou položkou, ale nevím jak je tomu pro ženu na RD nebo muže, který si ženu „odepsal z daní“. Za případné odpovědi děkuji. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
12.12.14 13:31

@Samy
A jsi celý rok 2014 na rodičovské bez dalšího příjmu? Pokud ano, neplatila jsi žádné zálohy na daň, tudíž není z čeho uplatnit daňové odpočty. Mám to taky tak, za tento rok si nemohu odečíst dary ani životní pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
12.12.14 13:34

@zrcadlo Ano, bez dalšího příjmu. Máš pravdu, to mi nedošlo. :oops: A nevíš, jak je to s tím odpisem sponzorského daru v případě manžela? Hodláme tu stanici podpořit tak jako tak, ale pokud by přece jen něco šlo dát na odpisy, přispěli bychom vyšší částkou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
12.12.14 13:39

@Samy
Dary musí být v celkové hodnotě minimálně 1000Kč a manželovi musí vystavit na jméno potvrzení o daru, to se přiloží k daňovému prohlášení, kde se hodnota daru vypíše do příslušné kolonky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
12.12.14 14:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.22 17:16

Dan z prijmu

Ahoj, mám jen menší dotaz.
Jde vidět na výplatní pásce Dan z příjmu?
Popřípadě jak jinak je tam schovaná?
Vím, ze se měla v roce 2021 nějak rušit či co, ne tedy jako rušit ale pozměnit.
Moc tomu nerozumím, ale hlavně jde o to, ze jsme pracovala jako student a zároveň měla smlouvu na HPP byla jsem přihlášena ke studentským slevám a zaměstnavatel za mě odvádel soc a zdrav ale nenašla jsem Dan z příjmu. Tak mi jde o to ze pokud jsme student tak nemůžu vydělat víc jak nad 10000tis což znamená ze pokud oni za mě neudělali Dan z příjmu tak bych si měla podat Dánové přiznání já?

Děkuji za odpověď, pokud s tím má někdo zkušenost, prosím o rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
21.1.22 17:29

@kacistaci23 rušila se tzv. solidární daň z příjmů, to se tě netýká. Daň z příjmůzrušena nebyla. Pokud jsi podepsala prohlášení k dani a uplatňuješ slevy na dani a máš příjem do 10tis. pak ti zřejmě žádná daň sražena nebyla. Proto ji asi nevidíš ve výplatnici. Samozřejmě i jako student si můžeš vydělat přes 10000, nevidím důvod proč ne. Jestli musíš podat přiznání nebo ne nejde takto určit. Pokud jsi měla jen smlouvu HPP, podepsané prohlášení, pak žádné přiznání podávat nemusíš. Nějak teda nechápu „pracovala jsem jako student a zároveň jsem měla HPP“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
21.1.22 17:34

@kacistaci23 můžeš si vydělat klidně přes 10tis. Žádný limity pro studenty nejsou. Jediný co je s touto hodnotou spojeno je při práci na DPP tak při výdělku nad tuto hranici za tebe zamestnavatel odvádí i sociální a zdravotní. Do 10tis. Pouze srážkovou daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák