Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všichni, pořebovala bych poradit jak to budeme mít s daní. Nastoupila jsem na mateřskou 5/2011,do té doby jsem normálně pracovala, manžel pracoval do 12/2011 od té doby je na Úp, 5měs. pobíral podporu pak nic a dopusud je nezaměstnaný, dítě měl v práci normálně přiznané a odečítaly mu slevu na dítě.
Kolik by nám mohly vrátit nebo jestli vůbec něco. Dík za každé info ![]()
Jestli v roce 2012 nikdo z vás nepracoval, tak vám nemají z čeho vracet…
A z čeho by vám měli něco vracet, když jste za rok 2012 ani jeden nic neodvedli?
Pokud nepracujete, tudiz si neodecitate maleho. Nevim kolik to je za mesic, ale neco malo pres 1000. Takze by vam meli vratit okolo 12 000, ne?
Pokud nepracujete, tudiz si neodecitate maleho. Nevim kolik to je za mesic, ale neco malo pres 1000. Takze by vam meli vratit okolo 12 000, ne?
@Hanullka píše:
No, ale pokud nepracují, tak nemohou dostat žádný daňový bonus na dítě, to zákon neumožňuje, je tam podmínka, že musí být výdělek alespoň 48 tis. za rok.
Aha, tak to jsem nevedela, omlouvam se. Ani kdyz v lednu zrejme mel vyplatu? A nemocenska se do prijmu pocita?
Aha, tak to jsem nevedela, omlouvam se. Ani kdyz v lednu zrejme mel vyplatu? A nemocenska se do prijmu pocita?
@Hanullka Z nemocenské se neodvádí žádná daň, ta se opravdu nepočítá…
Tak jsem mimo. Od ledna jsem nemocna a na osobnim mi rekli, ze bonus na dite dostanu vyplaceny cely. Tak jak to tedy je? Ten se prece pocita zvlast.
Tak jsem mimo. Od ledna jsem nemocna a na osobnim mi rekli, ze bonus na dite dostanu vyplaceny cely. Tak jak to tedy je? Ten se prece pocita zvlast.
@Hanullka píše:
A to že v lednu přišla výplata nic neznamená, jelikož se jedná o mzdu za prosinec, tudíž se počítá do roku 2011 a i kdyby patřila do 2012, tak pochybuji, že by jedna výplata dělala těch 48 tis.
@Hanullka píše:
Tak to ti na osobním řekli pěknou pitomost… tedy možná nečekali, že budeš na nemocenské celý rok.