Daň z příjmu 2020
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Daň z příjmu 2020
Ahoj, jdu si k Vám pro radu. V roce 2020 jsem prodala zahradu. Měla jsem ji jen 2 roky. Od r.2018. Koupila jsem ji za 60 000 Kč a prodala za 350 000. Momentálně pobiram rodičovský příspěvek, byl to tedy jediný danitelny příjem za rok 2020. Potřebuju radu, kdy můžu podat daňové přiznání k dani z příjmu z prodeje nemovitosti v roce 2021. Četla jsem několik článků o prodloužení lhůty, ale pak jsem zase našla článek, že pro daň z příjmu z prodeje nemovitosti to neplatí. Respektive platí, pokud podám přiznání elektronickou formou. Je to tak? Chápu to správně? Potřebuju přiznání podat až v dubnu nebo max. toho 3.kvetna. Diky za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Žádná lhůta prodloužena není, ale pokud podáš papírové nejpozději 3.5. nedostaneš pokutu za pozdní podání. Otazkou je, co jsi přesně hledala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Hledala jsem, kdy můžu podat daňové přiznání k příjmu z prodeje zahrady nejpozději. Protože při podání budu tu daň rovnou hradit a 15% z 290 000 není malá částka a peníze budu mít až kolem 20.dubna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Baru8771 píše:
Hledala jsem, kdy můžu podat daňové přiznání k příjmu z prodeje zahrady nejpozději. Protože při podání budu tu daň rovnou hradit a 15% z 290 000 není malá částka a peníze budu mít až kolem 20.dubna.
Přiznání si můžeš udělat klidně hned a daň zaplatit až v termínu. Když nemáš penize tak to budeš muset zaplatit až budeš mít a kdyžtak dostaneš nějaký penále no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Je to ve Finančním zpravodaji 16/2021. Ještě si budeš odečítat slevu na poplatníka + pokud máš další slevy, takže to nebude 15procent z 290tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Hanula1212 Co je finanční zpravodaj a kde ho můžu najít, prosím? Základní slevu na poplatníka můžu použít i u této daně z příjmu z prodeje nemovitosti? Žádné jiné slevy neuplatňuju. Na staršího syna pobírá bývalý partner.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Stránky MFCR, Finanční správy atd. stačí zadat do vyhledávače. Příjem z prodeje nemovitostí je příjem, je to stejné přiznání, takže i stejne slevy a odpočty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Hanula1212 Děkuju. Takže přiznání můžu podat a zaplatit do 3.5.2021 bez sankcí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ano. A pokud bys podávala elektronicky, pak dokonce 1.6. Platba musí být už toho 3.5. ( nebo 1.6.) na účtu FÚ!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Termíny pro podání přizníní jsou o měsíc posunuté.
https://moneymag.cz/…ati.1890f34a
Letos poprvé je možné se přihlásit do e identity pomocí bankovní identity
a termín si tak o další měsíc prodloužit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Dane a rodicak
Ahoj, chtěla jsem se zeptat za ro 2020 jsem pracovala na HPPa zároveň
jsem pobírála rodicak. Myslíte že mám narok na nějaké vrácení daní.
Děkuji J.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Janule2323 píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat za ro 2020 jsem pracovala na HPPa zároveň jsem pobírála rodicak. Myslíte že mám narok na nějaké vrácení daní.
Děkuji J.
Ruzovy prohlaseni jsi mela podepsaný? Máš nějaký životko, penzijko, skolkovne, slevu na dítě co si neuplatnuje otec, úroky z uveru, darování krve apod? Záleží taky kolik si na daních odvedla aby bylo z čeho vůbec vracet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@JancaS84 Jsem zakladatelka tématu. Budu mít nárok na nějakou daňovou úlevu, když jsem od ledna 2020 pobírala PPM a od srpna do konce roku rodičovský příspěvek? Zaměstnaná jen nebyla, před nástupem na PPM jsem byla v evidenci uchazečů o zaměstnání. Chápu správně, že nemůžu uplatnit základní slevu na poplatníka, ani na dítě? Jediný příjem za 2020 byl opravdu jen z prodeje zahrady. Díky za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Už přišel přeplatek na dani 2021
- Výše alimentů bez příjmů
- Daně, roční zůčtování daně?
- Vrátí mi přeplatek na daně, když mám exekuci?
- Odvádění daní
- DPP bez daně z příjmů a vlastní daňové přiznání
- Pozemek a z toho oprava daň
- Daň z prodeje pozemku - kolik