Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý večer,
potřebuji poradit. Minulý rok jsem byla až do listopadu na rodičovské dovolené, potom do konce roku registrovaná na úp jako uchazečka o zaměstnání. Neměla jsem tedy celý rok žádný přijem, a tudíž na mě bude mažel uplatňovat slevu, jen nevím, jak doložit „nepříjem“ do 68000. Kde žádat nějaké potvrzení nebo bude stačit čestné prohlášení? Děkuji předem všem za pomoc.
@mitzy Ao, čestné prohlášení. A ještě u mě v práci chtějí kopii oddacího listu, jako že jsme fakt manželé.
@mitzy ja jsem manzelovi sepsala cestne prohlaseni, to by snad melo stacit.
@Svistice @michee Holky, já se vtírnu s poddotazem. Je to pořád tak, že PPM se do příjmů počítá, ale RP ne? Abych něco nezanedbala ![]()
Předem dík ![]()
Letos po mne ucetni manzela v praci cestne prohlaseni ani nechtela, ac v predchozich letech bylo potreba. Pry tim, ze to na „ruzovem papiru“ manzel uplatni, tim sam cestne prohlasuje, ze zena nemela prijem. Prilozit k tomu ale papir s jednou vetou urcite muze kazdy a ja to i presto udelala.
@opinka Ano, presne tak. Pocita se materska, nemocenska, dohody, pracovni smlouvy, ale ne rodicovska.
Holky a co se stane, když si muž ženu uplatní s podepsaným čestným prohlášením, které ale není pravdivé?? Zjistí to někdo?? Kamarádka mi tvrdí, že to takle s mužem dělají druhým rokem a že na to nikdo nepřijde — to jako vážně??
Může se na to přijít, ale nemusí. Pokud jim na to přijdou, budou to vracet + s veškeré sankce. Jinak je to klasický podvod a zároveň to něco svědčí o charakteru toho člověka.
Dobrý den, Prosím o radu, V roku 2014 jsem byla na Rodičáku do 1.8 2014, pak jsem nastoupila na Mateřskou dovolenou, pobírala jsem PPM. Chci se zeptat jestli PPM, která došla v lednu na účet se také počítá do zdanění 2014 tedy do tech 68 000?Něco jsem našla na netu, že by se to počítat nemělo, ale na úřade mi to vyvrátili. Tak teď nevím. Děkuji za každou radu. ![]()
Ahoj holky jdu se přidat s dotazem - částka, která nesmí být přesažena, aby bylo možno uplnatnit slevu na vyživovanou manželku je 68 000,– tím se myslí 68 000 čistého nebo hrubého + počítá se do této částky i třeba nemocenská? Moc díky ![]()
Holky, ja se s dovolenim taky vtirnu s dotazem. Loni jsem prvni ctvrtleti mela podporu v nezamestnanosti, rp beru od kvetna, ppm jsem nemela. Ale mam castecny invalidni duchod, ten se bere jako prijem? Udajne to drive byla soc davka
kdyz jsem byla zamestnana ja, tak jsem mela nejakou slevu na dani, ale u muze nevim.
Pro slevu na manželku se částečný inv. důchod počítá jako příjem.
Ahoj všem. Potřebuji poradit. S bývalou manželkou jsme užívali družstevní byt. Po rozvodu přešlo užívání bytu na manželku, já podal žádost o vyrovnání SJM a bylo nařízeno, aby mi žena vyplatila podíl z tohoto bytu, což bylo 700 tisíc kč. Domluvili jsme se, že 400 tisíc dostanu hned a těch zbylých 300 tisíc mi žena bude splácet měsíčně po 5 000 kč. Zajímalo by mě, zda-li jsem povinen z toho platit daň a pokud ano, tak kolik a jakým způsobem? Děkuji