Daně 2014 a přeplatek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
22.4.15 13:32
@Hanula1212 píše:
@dendule4 já Ti odpovídala. Pokud má FÚ splatnost 24.4., pak to znamená, že 24.4. bude odúčtován z ČNB. Tohle je podle zákona datum vrácení přeplatku a jediný datum, který Ti může FÚ sdělit. Pak už záleží na tom, jakou máš banku a kdy peníze připíše, př. jak rychle bude vytištěna a doručena složenka.

Jé tak to se omlouvám, t jsem vůbec nepostřehla…děkuju, přijde mi to na účet a mám ČS, tak snad v pondělí dorazí. Jinak myslíš, že když mi sdělili toto datum, že se na to člověk může spolehnout? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.4.15 13:48

To nevím, ale nevidím jediný důvod proč by si to vymýšlela. Možné je taky, že splatnost paní dala už 23.4. a Tobě řekla už datum, kdy by teoreticky mohly být peníze u Tebe. Jinak mám pocit, že banka má na přeúčtování peněz 2 prac. dny, takže nejhůř 28.4. budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.15 14:55
@Hanula1212 píše:
@dendule4 já Ti odpovídala. Pokud má FÚ splatnost 24.4., pak to znamená, že 24.4. bude odúčtován z ČNB. Tohle je podle zákona datum vrácení přeplatku a jediný datum, který Ti může FÚ sdělit. Pak už záleží na tom, jakou máš banku a kdy peníze připíše, př. jak rychle bude vytištěna a doručena složenka.

Minulý rok mě paní z FÚ napsala, že Nám vrací přeplatek k 25.4. a toho 25.4 jsme ho měly už ráno na účtu KB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.4.15 15:26

@svacinka85 paní z FÚ může se 100% jistotou napsat jen jakou dává splatnost. Jak dlouho to bude bankám trvat než si to přeúčtují, to ona přece nemůže ovlivnit. Když budeš dávat příkaz k úhradě do banky, taky nevíš, kdy bude druhé straně připsán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.15 17:32
@Hanula1212 píše:
@svacinka85 paní z FÚ může se 100% jistotou napsat jen jakou dává splatnost. Jak dlouho to bude bankám trvat než si to přeúčtují, to ona přece nemůže ovlivnit. Když budeš dávat příkaz k úhradě do banky, taky nevíš, kdy bude druhé straně připsán.

Já to chápu, Jen píši jak jsem to měla minulý rok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
22.4.15 20:42

Prosim prosim…pani mi z Fu mi dnes rekla ze preplatek je splatny k 4.5…na fb mi tvrdi, ze to muze prijit kdykoliv ale toho 4.5 to na 100% musim mit…tak jak to tedy je…dekuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
23.4.15 06:23

@verca1234 nevím, jakou ještě předpokládáš jinou odpověď. I kdyby bylo 4.5. pozdě, co uděláš? Ano, podle zákona by Ti náležel úrok, ale ten se do 100 nepřiznává. Nevím sice kolik máš k vrácení, ale tu stovku by to určitě neudělalo. A pokud už má paní z FÚ plat. poukaz schválený s datem 4.5. tak už to stejně změnit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
23.4.15 07:37

@Hanula1212 me je jedno jestli dojde dnes nebo 4 jen sem se ptala jestli je to v terminu…a overovala jsem si info z fb kde se dome obuly dve zeny, ze jsem uplne blba a muze to prijit kdykoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.15 08:07

Dnes na účtu Ústí nad Labem :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
23.4.15 12:18

Bracha bydli ve stejnem baraku jako ja a uz dane dostal na slozenku a ja nic jak je to jen mozny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
23.4.15 13:32

Tak když chlap volal na fú, tak mu řekli, že daně mají přijít dnes, nepřišly, tak jsem říkala, že to přijde zítra. Stejně ale odmítá čekat a že zavolá a zeptá se. Paní mu tvrdila, že nemůže říct žádný datum, ale že to teprve čeká na schválení. A já se těšila, že si konečně koupím ten foťák :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.4.15 14:28

Bydlím v Plzni a na účtě pořád nic :( Čekám na to jak na smilování… V kolik Vám to chodí na účet? Mám Českou spořitelnu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9693
23.4.15 14:34

Manželovi také zatím ještě nepřišly :,( já čekám tak toho 5.,6. když mi napsali, že mi to pošlou 30. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.15 16:29

@JackobCZ Tak asi je to individuální, my už to máme od pondělí doma složenkou. Taky Plzeň

• Citovat
  • Upravit
24.4.15 08:08

Holky.uz to nekomu z okres nymburk prislo na ucet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák