Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Hanula1212 píše:
@dendule4 já Ti odpovídala. Pokud má FÚ splatnost 24.4., pak to znamená, že 24.4. bude odúčtován z ČNB. Tohle je podle zákona datum vrácení přeplatku a jediný datum, který Ti může FÚ sdělit. Pak už záleží na tom, jakou máš banku a kdy peníze připíše, př. jak rychle bude vytištěna a doručena složenka.
Jé tak to se omlouvám, t jsem vůbec nepostřehla…děkuju, přijde mi to na účet a mám ČS, tak snad v pondělí dorazí. Jinak myslíš, že když mi sdělili toto datum, že se na to člověk může spolehnout? ![]()
To nevím, ale nevidím jediný důvod proč by si to vymýšlela. Možné je taky, že splatnost paní dala už 23.4. a Tobě řekla už datum, kdy by teoreticky mohly být peníze u Tebe. Jinak mám pocit, že banka má na přeúčtování peněz 2 prac. dny, takže nejhůř 28.4. budou.
@Hanula1212 píše:
@dendule4 já Ti odpovídala. Pokud má FÚ splatnost 24.4., pak to znamená, že 24.4. bude odúčtován z ČNB. Tohle je podle zákona datum vrácení přeplatku a jediný datum, který Ti může FÚ sdělit. Pak už záleží na tom, jakou máš banku a kdy peníze připíše, př. jak rychle bude vytištěna a doručena složenka.
Minulý rok mě paní z FÚ napsala, že Nám vrací přeplatek k 25.4. a toho 25.4 jsme ho měly už ráno na účtu KB
@svacinka85 paní z FÚ může se 100% jistotou napsat jen jakou dává splatnost. Jak dlouho to bude bankám trvat než si to přeúčtují, to ona přece nemůže ovlivnit. Když budeš dávat příkaz k úhradě do banky, taky nevíš, kdy bude druhé straně připsán.
@Hanula1212 píše:
@svacinka85 paní z FÚ může se 100% jistotou napsat jen jakou dává splatnost. Jak dlouho to bude bankám trvat než si to přeúčtují, to ona přece nemůže ovlivnit. Když budeš dávat příkaz k úhradě do banky, taky nevíš, kdy bude druhé straně připsán.
Já to chápu, Jen píši jak jsem to měla minulý rok ![]()
Prosim prosim…pani mi z Fu mi dnes rekla ze preplatek je splatny k 4.5…na fb mi tvrdi, ze to muze prijit kdykoliv ale toho 4.5 to na 100% musim mit…tak jak to tedy je…dekuji za info
@verca1234 nevím, jakou ještě předpokládáš jinou odpověď. I kdyby bylo 4.5. pozdě, co uděláš? Ano, podle zákona by Ti náležel úrok, ale ten se do 100 nepřiznává. Nevím sice kolik máš k vrácení, ale tu stovku by to určitě neudělalo. A pokud už má paní z FÚ plat. poukaz schválený s datem 4.5. tak už to stejně změnit nejde.
@Hanula1212 me je jedno jestli dojde dnes nebo 4 jen sem se ptala jestli je to v terminu…a overovala jsem si info z fb kde se dome obuly dve zeny, ze jsem uplne blba a muze to prijit kdykoliv…
Bracha bydli ve stejnem baraku jako ja a uz dane dostal na slozenku a ja nic jak je to jen mozny
Tak když chlap volal na fú, tak mu řekli, že daně mají přijít dnes, nepřišly, tak jsem říkala, že to přijde zítra. Stejně ale odmítá čekat a že zavolá a zeptá se. Paní mu tvrdila, že nemůže říct žádný datum, ale že to teprve čeká na schválení. A já se těšila, že si konečně koupím ten foťák :/
Bydlím v Plzni a na účtě pořád nic
Čekám na to jak na smilování… V kolik Vám to chodí na účet? Mám Českou spořitelnu. ![]()
Manželovi také zatím ještě nepřišly
já čekám tak toho 5.,6. když mi napsali, že mi to pošlou 30. ![]()
@JackobCZ Tak asi je to individuální, my už to máme od pondělí doma složenkou. Taky Plzeň