Daně 2014 a přeplatek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8515
14.4.15 15:33

@martinapen. pracovnice zadá příkaz k úhradě, pak jde ke schválení vedoucí, pak jde příkaz do účtárny, pak do ČNB a následně na váš účet. Takže kdyby včera zadala příkaz k úhradě (co si pamatuju, tak v pondělí se dávala splatnost tak čvrteční), tak ve čtvrtek odejde z ČNB, v pátek by mohlo být u vás na účtu. Teda pokud by ho zadala hned ráno, pokud až odpoledne, tak nejdřív v pondělí. Ale tam hraje roli více faktorů, např. je určen max. počet příkazů do banky na jeden den, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
14.4.15 17:01
@Hanula1212 píše:
@martinapen. pracovnice zadá příkaz k úhradě, pak jde ke schválení vedoucí, pak jde příkaz do účtárny, pak do ČNB a následně na váš účet. Takže kdyby včera zadala příkaz k úhradě (co si pamatuju, tak v pondělí se dávala splatnost tak čvrteční), tak ve čtvrtek odejde z ČNB, v pátek by mohlo být u vás na účtu. Teda pokud by ho zadala hned ráno, pokud až odpoledne, tak nejdřív v pondělí. Ale tam hraje roli více faktorů, např. je určen max. počet příkazů do banky na jeden den, apod.

aha, já myslela že je to fofr, tak to se budu divit pokud bude v pátek na účtě. Děkuji
Naše chyba, něco nám tam chybělo bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8515
14.4.15 19:32

@martinapen. ale to není žádná chyba. To že něco chybí nebo je chybně spočítáno je tak v 70% u těch přiznání, která nedělají účení nebo poradci. Ale i kdybyste to měli všechno dobře, nezaručí, že budete mít na účtu peníze do 10. U nás na úřadě bylo třeba pravidlem, že jsme mohli posílat až s datumama splanosti od 20. do 25. A třeba jednu vesnici v jeden den, aby na nás nechodili lidi, že soused už to dostal a já ještě ne. A taky u poukázek se stávalo to, že to pošta schválně doručovala po částech, aby nemusela v jeden den vyplácet všechno najednou. To prostě neovlivníte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
14.4.15 20:22
@Hanula1212 píše:
@martinapen. ale to není žádná chyba. To že něco chybí nebo je chybně spočítáno je tak v 70% u těch přiznání, která nedělají účení nebo poradci. Ale i kdybyste to měli všechno dobře, nezaručí, že budete mít na účtu peníze do 10. U nás na úřadě bylo třeba pravidlem, že jsme mohli posílat až s datumama splanosti od 20. do 25. A třeba jednu vesnici v jeden den, aby na nás nechodili lidi, že soused už to dostal a já ještě ne. A taky u poukázek se stávalo to, že to pošta schválně doručovala po částech, aby nemusela v jeden den vyplácet všechno najednou. To prostě neovlivníte.

ne ne, my už zme mohli mít peníze na účtu, říkala naše paní z FU akorát jí chyběl papír, tak že jak ho dodáme tak nám hned pouští peníze, proto se ptám, jak dlouho to asi trvá. Zase jinde se píše, že si ta konkrétní paní pod kterou člověk spadá tukne do počítače splatnost, jak dan. přiznání zkontroluje a pak už to cestuje na účet. a vy právě píšete, že to ještě kontroluje vedoucí atd.tak to asi se do pátku nestihne.Nebo jak to máte třeba s rodičovskou, že třeba uvedu třeba příklad 9 poslal Kyjov peníze Brnu a 10 to UP Brno pouštělo na účty, takže 11 účty. Tak sem doufala, že je to taky fofr, když už to máme zkontrolované, ale děkuji :)

Příspěvek upraven 14.04.15 v 20:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
14.4.15 20:22
@martinapen. píše:
ne ne, my už zme mohli mít peníze na účtu, říkala naše paní z FU akorát jí chyběl papír, tak že jak ho dodáme tak nám hned pouští peníze, proto se ptám, jak dlouho to asi trvá. Zase jinde se píše, že si ta konkrétní paní pod kterou člověk spadá tukne do počítače splatnost, jak dan. přiznání zkontroluje a pak už to cestuje na účet. a vy právě píšete, že to ještě kontroluje vedoucí atd.tak to asi se do pátku nestihne.Nebo jak to máte třeba s rodičovskou, že třeba uvedu třeba příklad 9 poslal Kyjov peníze Brnu a 10 to UP Brno pouštělo na účty, takže 11 účty. Tak sem doufala, že je to taky fofr, když už to máme zkontrolované, ale děkuji :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
14.4.15 20:33

@lena1144 Taky Příkop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
14.4.15 21:54

@marselina03 my taky teplice a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3313
15.4.15 10:02

@kvetk moje mamka je taky jeste nemá a je i od stejného pismenka a podala to stejne jak já. Asi to posilaji jak se jim to naskytne pod ruku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 10:06

Dnes jsem dostala odpověď od paní z FÚ Ústí nad Labem, že Náš přeplatek má splatnost 23.4.2015 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.15 11:23

My loni a předloni už touto dobou měli..Letos si dávají čas.. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.4.15 11:26

My poprvé podávali v Plzni a taky pořád čekáme, ale tak mají na to 30 dní, takže ještě mají čas. Ale v předchozím bydlišti jsme už touto dobou také mívali.

• Citovat
  • Upravit
4658
15.4.15 14:05

Holky mě došla tato odpověd..Přeplatek by měl být vrácen 24.4.
To znamená, že toho 24.4. to odesílají, nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
15.4.15 14:06

Já vás jdu pobavit:

volali mi z FÚ, že chtějí originál potvrzení od pojištění, přitom, originál byl přiložen, ale pozor, pojišťovna (Aegon) to vytiskla letos černobíle! Tak teď čekám, až se na FÚ poradí, jestli to tedy vezmou jako originál a nebo budu muset si vyžádat od pojišťovny potvrzení s barevným logem :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
15.4.15 14:21

@dendule4 ahoj.kam pisete kdy vám bude vyplacen preplatek, nebo kde vám to sdělí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 14:28
@lorael píše:
@dendule4 ahoj.kam pisete kdy vám bude vyplacen preplatek, nebo kde vám to sdělí? :nevim:

já mám email na paní co Nás má na starosti, ale stačí když když napíšete email na Váš FÚ a optáte se v něm na paní která Vás má na starost a nebo si tam rovnou zavolat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák