Daně 2021

miselinek
1.12.20 08:43

Daně 2021

**Pěkný den. Měla bych pár dotazů třeba se najde někdo kdo se pohybuje v tomto oboru. Jsem zaměstnaná ale v prosinci končím. Končí mi smlouva na dobu určitou. Jak jistě každý víte tento rok bylo samé osetrovne a mě by zajímalo jak to bude s daněmi. Příští rok si je budu muset sama a dělám to poprvé. Je tam nějaký limit který je nutné dodělat jako myslím plat abych si to vůbec mohla vyřídit? A co vše budu muset doložit? Raději bych to věděla hned abych si vše ještě zařídila pokud pracuji. Přišla jsem o dost bonusu mám dvě děti a po dobu ošetřovného jsem toto nepobirala děkuji za jakékoliv informace. **

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
1.12.20 08:50

Bonusy lze vyplatit zpětně. Jinak potřebuješ akorát papír od zaměstnavatele, tam defakto najdeš vše.. Kolik ti bylo vyplaceno atd.. Na netu jsou kalkulačky, zadáš, přepíšes.. Žádná věda :wink: limit na osobu výdělku za rok býval 68 tis.. Teď fskt nwm, zda se změnil, ale to normalne zaměstnaný člověk mít bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miselinek
1.12.20 08:52

@martina.se aha moc děkuji no já právě měla obavy kvůli tomu ošetrovnýmu abych na ten výdelek vůbec dosáhla. Dělám kuchařku za minimálku. :D

• Citovat
  • Upravit
4138
1.12.20 08:58

Přiznání k dani si můžeš udělat i s úplně minimálním příjmem, ale aby sis mohla uplatnit daňové zvýhodnění na děti musíš mít za ten rok zdanitelný příjem aspoň šestinásobek minimální mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miselinek
1.12.20 10:35

@Nicole 1234 děkuji za info tak snad to vyjde. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8518
1.12.20 11:50

@miselinek šestinásobek potřebný pro vyplacení bonusu je 87600,– hrubého. I když ke konci roku skončíš, můžeš požádat posledního zaměstnavatele tohoto roku o provedení ročního zúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák