Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Bonusy lze vyplatit zpětně. Jinak potřebuješ akorát papír od zaměstnavatele, tam defakto najdeš vše.. Kolik ti bylo vyplaceno atd.. Na netu jsou kalkulačky, zadáš, přepíšes.. Žádná věda
limit na osobu výdělku za rok býval 68 tis.. Teď fskt nwm, zda se změnil, ale to normalne zaměstnaný člověk mít bude..
@martina.se aha moc děkuji no já právě měla obavy kvůli tomu ošetrovnýmu abych na ten výdelek vůbec dosáhla. Dělám kuchařku za minimálku. ![]()
Přiznání k dani si můžeš udělat i s úplně minimálním příjmem, ale aby sis mohla uplatnit daňové zvýhodnění na děti musíš mít za ten rok zdanitelný příjem aspoň šestinásobek minimální mzdy.
@miselinek šestinásobek potřebný pro vyplacení bonusu je 87600,– hrubého. I když ke konci roku skončíš, můžeš požádat posledního zaměstnavatele tohoto roku o provedení ročního zúčtování.
**Pěkný den. Měla bych pár dotazů třeba se najde někdo kdo se pohybuje v tomto oboru. Jsem zaměstnaná ale v prosinci končím. Končí mi smlouva na dobu určitou. Jak jistě každý víte tento rok bylo samé osetrovne a mě by zajímalo jak to bude s daněmi. Příští rok si je budu muset sama a dělám to poprvé. Je tam nějaký limit který je nutné dodělat jako myslím plat abych si to vůbec mohla vyřídit? A co vše budu muset doložit? Raději bych to věděla hned abych si vše ještě zařídila pokud pracuji. Přišla jsem o dost bonusu mám dvě děti a po dobu ošetřovného jsem toto nepobirala děkuji za jakékoliv informace. **