OSVČ - Kolik platíte za zpracování DPH a daní?

Anonymní
27.11.20 19:52

OSVČ - Kolik platíte za zpracování DPH a daní?

Přeji hezký večer, chtěla bych získat přehled, jaké jsou náklady za daňového poradce. Manžel je OSVČ, za měsíc vystaví cca svých 5 faktur, cca 20-30 faktur jako náklady, je plátcem DPH a ještě platí silniční daň. Daňový poradce mu tedy dělá měsíční DPH a roční zúčtování daně, respektive na zadávání položek do systému má svou účetní a on to pak kontroluje a podává na FÚ. Poradce si za své služby účtuje 5000 Kč bez DPH měsíčně, na to, že je manžel malý živnostník, mi to přijde celkem dost, nebo ne? Jak to máte vy? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15936
27.11.20 20:00

Za něco podobného platím 700Kč měsíčně, za komplet, tzn. jak dph - jen tedy čtvrtletní, tak silničku, zaměstnance na dpp, pak vždy přiznání z příjmu fo + SSZ + zdravotní pojišťovna.
Kdyby chtěla účetní 5tis, tak si to budu dělat sám, ale takhle raději ten čas protlachám tady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
27.11.20 20:08

Pokud se vám to zdá hodně, tak si najděte někoho jiného. Takto je to těžké srovnávat. Jiná cena bude v Praze, jiná na malém městě. Ceny se liší podle toho, jak vás daňový poradce zastupuje, odpovida za případné chyby a doměrky, jaké služby máte ve smlouvě atd. Někdy je zúčtování 5 faktur na půl hodiny, někdy na 2 hodiny. Zkuste si vygooglit ceníky účetních ve vašem městě a srovnat. Já bych si třeba vzala méně ale nejsem DP, neplatím nájem, zaměstnance, pojištění, a x dalších věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
27.11.20 20:08

@Zumpa ono je to tim, ze tady to dela danovy poradce-ten za to ruci. Kdyz ti neco ucetni podela, tak za to platis sam… Danovi poradci jsou vzdycky drazsi.

@Anonymní Zalezi spis jestli mu vede sklad a kolik dalsich ukonu… kolik polozek ma na fakture (muze byt faktura na 2 radky a taky na 3 stranky…)
Ja osobne jsem si koupila pohodu a delam si to sama- cca 1000 kc za rok. DPH a kontrolni hlaseni je na 1 klik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.20 20:15
@Anonymní píše:
Přeji hezký večer, chtěla bych získat přehled, jaké jsou náklady za daňového poradce. Manžel je OSVČ, za měsíc vystaví cca svých 5 faktur, cca 20-30 faktur jako náklady, je plátcem DPH a ještě platí silniční daň. Daňový poradce mu tedy dělá měsíční DPH a roční zúčtování daně, respektive na zadávání položek do systému má svou účetní a on to pak kontroluje a podává na FÚ. Poradce si za své služby účtuje 5000 Kč bez DPH měsíčně, na to, že je manžel malý živnostník, mi to přijde celkem dost, nebo ne? Jak to máte vy? Děkuji za odpovědi.

Manzel ma svou účetní nebo je účetní zamestnanec daňového poradce?

Jinak, obvykle 25-30 kc za jeden řádek v účetním deniku, á 500 kc dph, Kh, mzdy 250-300/hpp, 150-200/dohodari, roční zaverka pak v cene měsíční fakturace, obvykle+plna mic jednou ročně také v hodnotě měsíční fakturace

Účetní firma, krajské mesto

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.20 20:39

Děkuji moc všem za reakce, manžel nemá zaměstnance, nemá ani sklad, jen vystaví faktury a dodá účtenky a přijaté faktury, kupoval auto, takže ještě nějaké roční odpisy, toť vše. Ta účetní je daňového poradce. Chtěla jsem nejdřív zasondovat zde, jak to mají ostatní, než se pustím do větších akcí :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.20 20:56

Mám „jen“ účetní nikoliv daňového poradce a vedu jen daňovou evidenci. Účetní je kamarádka. Dávám jí 1000 za DPH (měsíčně) a 5000 za PDFO. Nicméně mám to tak jednoduchá, že bych si to v klidu zvládla dělat i sama. Takhle je to jen, aby byla kontrola dvou očí. A hlídá mi různé novinky, termíny a pod.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.11.20 20:59

Manzel ma danovou poradkyni, DPH ma ctvrtletne a plati 6 tis/ ctvrtletne je v tom pak i priznani k silnicni dani a rocni danove priznani zdarma, bydlime v Praze a manžel ma tak do 10 faktur za ctvrtleti, dve auta a nejake stroje, sklad ne, vydajovych dokladu ma tak 50

• Citovat
  • Upravit
8518
27.11.20 21:02

Vše je otázkou nabídky a poptávky. Třeba má poradce stanovenu tuto cenu jako minimální paušál a je jedno, jestli máte 20 faktur nebo 100. Ono je těžko odhadovat, kolik dá zrovna vaše zpracování práce, pokud neznáme konkrétní podrobnosti. Zkuste najít nějakou účetní firmu poblíž, třeba vám to nacení levněji. Ale zase díky poradci máte jistotu ručení za případné chyby, tu u účetní mít nebudete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
27.11.20 21:20

Přítel je plátce DPH, hlášení mu dělá poradce každý měsíc, přítel vystavi tak 10 faktur za měsíc, v nákladech jich má víc, měsíčně platí od 2000 do 4000,podle množství dokladů… Ostrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15936
27.11.20 21:59
@kateka.1 píše:
@Zumpa ono je to tim, ze tady to dela danovy poradce-ten za to ruci. Kdyz ti neco ucetni podela, tak za to platis sam… Danovi poradci jsou vzdycky drazsi.@Anonymní Zalezi spis jestli mu vede sklad a kolik dalsich ukonu… kolik polozek ma na fakture (muze byt faktura na 2 radky a taky na 3 stranky…)
Ja osobne jsem si koupila pohodu a delam si to sama- cca 1000 kc za rok. DPH a kontrolni hlaseni je na 1 klik.

Pravda, je to za služby účetní. Daňového poradce jsem měl v minulosti, tam ty ceny byly cca o 100-200% dražší proti účetní.
Nesoudím, jestli platí hodně či já málo, záleží na na dalších věcech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2361
29.11.20 17:59

Do nedávna jsem měl něco podobného a ani ve snu by mě nenapadlo za to někomu něco platit. Vždyť je to celkem jednoduchá, odpočinková práce na dvě hodiny sobotního odpoledne jednou za dva týdny, přiznání jednou za rok asi 6 hodin, Daňová evidence bez zaměstnanců je jen vyplňování kolonek v tabulkách. V tomhle rozsahu to není žádná věda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
30.11.20 14:51

0 Kč

Příjmy cca 100 000 Kč ročně - bokovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24019
30.11.20 15:05
@Anonymní píše:

Záleží na tom, v čem podniká, jaký má obrat/zisky, jestli potřebuje zrovna daňového poradce… :think: :nevim: Daňový poradce je podstatně dražší, než „normální“ účetní…
Cca 7-8 let zpátky jsem účetní platil 2500,–Kč/měsíc za s. r.o. - obchodní činnost, roční obrat cca 15M, 2 zaměstnanci, příjmových a výdajových dokladů a faktur i několik denně, dělala mi komplet vše, včetně čtvrtletního DPH a daňových přiznání… 8)
A poslední cca rok a půl dělala na dobré slovo, zadarmo, dlužné peníze za vedení účetnictví jsem jí po likvidaci S. r.o. postupně splácel z výplat… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák