Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj chtěla bych se zeptat prosím zda má někdo podobnou zkušenost jako je teď moje. Musím si udělat sama daně jelikož budu do daní podávat i daň z příjmu při prodeji nemovitosti, prodala jsem minulý rok byt který jsem vlastnila jen 1 rok tudíž na mě spadá povinnosti zaplatit daň 15% z kladného výdělku což je 60tisic korun. V práci mi dají jen potvrzení o zdanitelných příjmech a dál nevím vůbec co a jak prosím pokud má někdo alespoň podobnou zkušenost budu ráda za každou odpověď ![]()
@klarka31166 Tady https://www.financnisprava.cz/…ve-tiskopisy jsou eformulare, ktere te navedou krok po kroku. Vyplnis, vytisknes, podepises a odevzdas. Ve lhute doplatis rozdil.
Na Finanční správě bude aktuální formulář až koncem února. Vyplníš jak příjmy ze zaměstnání, tak přílohu č. 2 pro ostatní příjmy § 10, kde bude příjem a výdaje k bytu.
Ahoj, prosím nevíte někdo, jestli bych dostala něco na daních, když jsem loni byla 2 měsíce na rodičáku, pak jsem čerpala řádnou dovolenou (skoro měsíc) a pak zbytek roku RD?
Já jen jestli má vůbec cenu s tím otravovat naší účetní, ona je totiž tak strašně ochotná… ![]()
Podívej se do vyplatnice, jestli byla za dovo sražena nějaká záloha na daň. Ta by mohla být vrácena.
@Hanula1212 píše:
Podívej se do vyplatnice, jestli byla za dovo sražena nějaká záloha na daň. Ta by mohla být vrácena.
Výplatnici jsem viděla naposledy předtím než jsem šla na nemocenskou v těhotenství ![]()
teoreticky - kdyby ano, tak to asi stejně nebude nic moc, že?
@Anonymní píše:
Výplatnici jsem viděla naposledy předtím než jsem šla na nemocenskou v těhotenství
teoreticky - kdyby ano, tak to asi stejně nebude nic moc, že?
Nevím, to je na křišťálovou kouli.