Sleva na dítě v daňovém přiznání - OSVČ a zaměstnání

Anonymní
1.2.22 14:58

Sleva na dítě v daňovém přiznání - OSVČ a zaměstnání

Dobrý den, potřebovala bych radu, nevím jak vyplnit daňové přiznání. Dva měsíce jsem byla zaměstnaná a sleva na dítě se mi uplatňovala každý měsíc ve výplatě a byl vyplacen bonus ve výplatě. Poté jsem byla na ÚP a posledních 5 měsíců v roce jsem se stala OSVČ. A teď nevím jak to všechno do daňového přiznání zapsat, abych za těch zbylých 10 měsíců mohla uplatnit slevu na dítě. Mohl by mi někdo prosím poradit? :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8518
1.2.22 15:15

Do přiznání zadáš jak příjem ze zaměstnání, tak vyplacený daňový bonus. K tomu příjmy a výdaje z podnikání. Pokud ale příjem z práce + příjem z podnikání bude menší než 91200, pak budeš vyplacené bonusy vracet. Dala bych odkaz na daň. přiznání, kde se vše pěkně spočítá, ale bohužel formulář bude až v druhé polovině února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101946
1.2.22 16:06

@Hanula1212 Se s tim formulářem pěkně crcaj a jeste tam ani neni upozorneni NEPOUŽÍVAT…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
1.2.22 16:53

@j.a.n.i1 nechápu to. Já už mohla mít minimálně 10 z krku a teď čekám. Pokud se většina poradců a účetních naštvala a podali papírové formuláře, jsem zvědavá jak by se stihly všechny preplatky vrátit. Zpátky na stromy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.2.22 09:12

@Hanula1212 Děkuji za radu, ale ještě se pro jistotu zeptám: a do údajů o dítěti zapíšu celých 12 měsíců nebo jen těch 10 co jsem nebyla zaměstnanec? :think: už jsem z toho jelen :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
2.2.22 09:19

@Tobimáma pokud dítě vyživuješ celý rok a neuplatňuje nikdo jiný, pak celý rok. Příjmy dáváš taky všechny za celý rok, tak i všechny slevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.2.22 09:25

@Hanula1212 super moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
2.2.22 09:25

@Tobimáma není za co