Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Pěkný den, prosím, potřebuji poradit ohledně vyplňování daní, jelikož jsem z toho zmatená a nervózní.
Poprvé, co si budu sama vyplňovat daně do práce, ale vůbec si nejsem jistá.
Pracuji v decathlonu na zkrácený úvazek a k tomu si přivydělávám brugádně v Kauflandu.
Minulou středu jsme se měli stavit podepsat prohlášení poplatníka k daním, ale bohužel jsem byla nemocná.
Růžové prohlášení jsem podepisovala v Decathlonu.
Když v aplikaci vyplňuji informace z decathlonu, mám tam napsané, jestli jsem byla zároveň zaměstnaná u jiného zaměstnavatele. Případně, jestli jsem získávala peníze i z jiného zaměstnání. Což jsem zaměstaná jinde byla, ale tím, že jsem nepodepsala ten papír v Kauflandu, tak uplatnit daně z Kauflandu nemůžu ne?
Chce to po mě nějaké prohlášení z Kauflandu, které nemám a mám si obstarat daně sama.
Asi nemůžu uvádět, že u Kauflandu nejsem, že?
Děkuji za rady. Mám v tom strašný guláš
![]()
Slevu na poplatníka můžeš mít podepsanou jen u jednoho zaměstnavatele.
Jestli chceš, aby se ti něco vrátilo na daních podáš si daňové přiznání.
@Hanula1212 nebo nick tak nejak ti skvele poradi, a aktualne. Mam dojem ze u dohod jsou totiz nejake limity do kterych si to muzes a nemusis zrekapitulovat v priznani, ale v nekterych pripadech to priznani ani moc nema smysl, pokud jsi celou slevu uplatnila v decathlonu. A naopak, pokud ne, urco si to podej. Ale nedelam konkretne DPFO takze presne nevim.
Já z Kauflandu dostanu málo, přijde mi to zbytečné, ale bojím se zkrášlit pravdu v aplikaci od decathlonu, ať není z toho problém
@Jolka86 píše:
Slevu na poplatníka můžeš mít podepsanou jen u jednoho zaměstnavatele.
Jestli chceš, aby se ti něco vrátilo na daních podáš si daňové přiznání.
Takže i bez poplatníka by mi udělali daně?
@Kleisy píše:
Takže i bez poplatníka by mi udělali daně?
Jestli jsi pracovala zároveň pro dva zaměstnavatele, tak si musíš podat sama.
@Kleisy píše:
Já z Kauflandu dostanu málo, přijde mi to zbytečné, ale bojím se zkrášlit pravdu v aplikaci od decathlonu, ať není z toho problém
Jakou mas smlouvu v tom Kauflandu? A kolik sis vydelala nejvic a nejmin za mesic.
@Jolka86 píše:
Jestli jsi pracovala zároveň pro dva zaměstnavatele, tak si musíš podat sama.
Ne nutně vzdy.
@Jolka86 píše:
Ale ve většině případů ano.
Což jednotlivce, ktery potrebuje odpoved pro svuj konkrétní pripad az zas tak nezajímá. Toho zajima, zda je on povinen si dane udelat nebo ne.
@j.a.n.i1 píše:
Jakou mas smlouvu v tom Kauflandu? A kolik sis vydelala nejvic a nejmin za mesic.
Opravdu málo, nejvíc bylo 2322
Nejméně 1470, ale mám výplatu jen ze 3 měsíců.
Mám tam myslím Dpp
@Kleisy píše:
Opravdu málo, nejvíc bylo 2322
Nejméně 1470, ale mám výplatu jen ze 3 měsíců.
Mám tam myslím Dpp
Do toho Jsem student, tudíž to bude tak max. 100kč
@Kleisy píše:
Do toho Jsem student, tudíž to bude tak max. 100kč
Pokud máš brigádu v Kauflandu sraženou srážkovou daní, tak ji přiznávat nemusíš. Ale jako studentce se ti hodí každá koruna a ta daň je 15%, jen se podívej do výplatnic, kolik ti srazili. Bude to pár stovek. Požádej si u obou zaměstnavatelů o potvrzení (o zdanitelných příjmech nebo o příjmech sražených srážkovou daní) a podej daňové přiznání.
@j.a.n.i1 píše:
Což jednotlivce, ktery potrebuje odpoved pro svuj konkrétní pripad az zas tak nezajímá. Toho zajima, zda je on povinen si dane udelat nebo ne.
Záleží jestli chce, aby se jí něco vrátilo. Jako studentce by se jí něco vrátilo, povinnost nemá, má možnost něco získat zpět.
@elpiska píše:
Pokud máš brigádu v Kauflandu sraženou srážkovou daní, tak ji přiznávat nemusíš. Ale jako studentce se ti hodí každá koruna a ta daň je 15%, jen se podívej do výplatnic, kolik ti srazili. Bude to pár stovek. Požádej si u obou zaměstnavatelů o potvrzení (o zdanitelných příjmech nebo o příjmech sražených srážkovou daní) a podej daňové přiznání.
A sama tedy si ho mám podat? A jak se to prosím dělá, kde si zajdu atd.?