Vyplňování Daní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101592
31.1.22 19:18
@Jolka86 píše:
Záleží jestli chce, aby se jí něco vrátilo. Jako studentce by se jí něco vrátilo, povinnost nemá, má možnost něco získat zpět.

Mozna vratilo, mozna ne, to záleží na tom jaky prijem mela v zaměstnání a jestli ma neco dalsiho k uplatnění. Každopádně ted vi, ze dp podavat nemusi. Jako pokud si je člověk schopen to dp udelat sam, tak neni co resit a poda si ho, pokud by mela nekomu platit, tak uz by musela byt vratka zajima, coz zjisti z vyplatnich pasek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41980
31.1.22 19:56

Dotaz k daním. Dcera (16, studentka) měla v létě první oficiální brigádu. Od zaměstnavatele dostala Potvrzení o zdanitelných příjmech se závislé činnosti. Úhrn zúčtovaných příjmů je 14135, daně byly 0 (2 měsíce, vždy výdělek okolo 7, dpp). Musí se podávat daňové přiznání a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
31.1.22 19:58

@Havlova ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41980
31.1.22 20:00
@Hanula1212 píše:
@Havlova ne.

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
31.1.22 20:02

@Kleisy daňové přiznání podávat nemusíš. Můžeš požádat o roční zúčtování Decathlon. Nevím, kolik peněz jsi měla v Decathlonu, takže těžko říct, jestli se vyplatí uvést i příjmy z Kauflandu. Jestli chceš, Decathlon o roční zúčtování nežádej, nech si vystavit u obou potvrzení o zdanitelných příjmech a pak mi napiš SZ. Dám to nějak dohromady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
31.1.22 20:03
@Anonymní píše:
@Hanula1212 nebo nick tak nejak ti skvele poradi, a aktualne. Mam dojem ze u dohod jsou totiz nejake limity do kterych si to muzes a nemusis zrekapitulovat v priznani, ale v nekterych pripadech to priznani ani moc nema smysl, pokud jsi celou slevu uplatnila v decathlonu. A naopak, pokud ne, urco si to podej. Ale nedelam konkretne DPFO takze presne nevim.

Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
31.1.22 20:03
@Kleisy píše:
A sama tedy si ho mám podat? A jak se to prosím dělá, kde si zajdu atd.?

Papírový formulář vyzvedneš na finančním úřadu, ale můžeš podat i elektronicky. Až budeš mít ta potvrzení, napiš mi, pošlu ti odkaz, kde si to vyplníš. Teď ještě nejsou zveřejněné formuláře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
2.2.22 04:47
@Kleisy píše:
A sama tedy si ho mám podat? A jak se to prosím dělá, kde si zajdu atd.?

Místo vyplňování papírového formuláře to raději podej elektronicky přes https://www.financnisprava.cz nebo https://adisspr.mfcr.cz/pmd/home. Průvodce tě povede, před odesláním je kontrola, takže chyba je prakticky vyloučená. Momentálně je ale formulář EPO nedostupný. Nikam nemusíš chodit. Stačí mít datovou schránku nebo některou z možností elektronického podpisu https://nia.identitaobcana.cz/…ctRealm.aspx?….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
2.2.22 06:14

@JTom to by musel ten formulář fungovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
2.2.22 06:27

Teď jsem našla nějaký funkční na Idnesu. Ale nezkoušela jsem ho. Akorát se nedá elektronicky odeslat.
 https://www.idnes.cz/…1_p_dane_sov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
2.2.22 06:35

… brod je daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
2.2.22 07:05
@JTom píše: … brod je daleko.

To jo, ale pak tady bude další diskuze, jak to podat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
2.2.22 07:06
@Hanula1212 píše:
To jo, ale pak tady bude další diskuze, jak to podat.

Vytisknout, podepsat, odnest :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
2.2.22 07:13

@j.a.n.i1 jojo. Pro nás jako lesnickou firmu, čím bude potřeba víc papíru, tím lépe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20883
2.2.22 08:54
@Hanula1212 píše:
@j.a.n.i1 jojo. Pro nás jako lesnickou firmu, čím bude potřeba víc papíru, tím lépe :-)

Děkujeme státu za neschopnost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák