Daně a neochota

615
17.1.12 13:48

Daně a neochota

Dnes jsem si zase zvedla tlak.. Termín podání daňového přiznání se blíží a já nic nechtěla nechat náhodě, tak jsem kontaktovala účetní zaměstnavatele. Nejsem účetní a ani obor financí mi nic neříká a tak jsem popletla v mailu dva pojmy a paní účetní už se vezla, že není její povinností tohle a támhleto. Chápu, že podobných přihlouplých dotazů má každý rok v tomto období spoustu, ale tohle mě fakt zamrzelo, zvlášť když to je první věc, kterou jsem po ní požadovala. Nakonec to přiznání nějak sfouknu sama s pomocí známých.

Má někdo podobnou zkušenost? Nebo jsem fakt neschopná? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
17.1.12 13:51

Jo, mám takovou zkušenost - tři roky zpátky. 29ledna všechno v pohodě, 17. března nepřekonatelný problém. Udělejte si to vážený pane jak chcete, já vám to dělat nebudu… Nakonec jsem i po jiných excesech tu firmu opustil. Mám tady o tom deníček „Chlapi v práci“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
17.1.12 13:55

Je to smutné. Po více než roce doma na práci často myslím. Ale dnešní zážitek mě opět přesvědčil, že není kam se hnát… :D
Jura - na deníček mrknu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
17.1.12 14:00

Vyplnit si daňové přiznání je povinností každého občana (pouze pokud mu to zákon ukládá pochopitelně), rozhodně ne účetní, pokud to nezvládneš, domluv si a zaplať konzultaci s nějakou účetní nebo daňovým poradcem. Vyplnění přiznání není záležitost půl minuty a zadarmo ani kuře nehrabe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
17.1.12 14:06
wobludečka píše:
Vyplnit si daňové přiznání je povinností každého občana (pouze pokud mu to zákon ukládá pochopitelně), rozhodně ne účetní, pokud to nezvládneš, domluv si a zaplať konzultaci s nějakou účetní nebo daňovým poradcem. Vyplnění přiznání není záležitost půl minuty a zadarmo ani kuře nehrabe.

Tohle není tak úplně pravda, pokud o to zaměstnavatele požádáš (vyplňuje se to na tom růžovém prohlášení), tak je povinností účetní to udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
17.1.12 14:10

Jasné, ale tohle byl jen dotaz k tomu růžovému prohlášení. Z jejího chování je mi zle…

j.a.n.i1 píše:
wobludečka píše:
Tohle není tak úplně pravda, pokud o to zaměstnavatele požádáš (vyplňuje se to na tom růžovém prohlášení), tak je povinností účetní to udělat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.1.12 14:12

Daňové přiznání pouze na formuláři A (pokud nedošlo k souběhu výdělečných činností) JE POVINNOSTÍ ZAMĚSTNAVATELE. Pokud dojde k souběhu výdělečných činností, je povinen daňový poplatník si toto zajistit sám.
U mě ovšem nastala pikantnost, že toto bylo pro jednoho zaměstnavatele… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
17.1.12 14:14
j.a.n.i1 píše:
wobludečka píše:

To se mi nezdá, povinností zaměstnavatele je vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech, pokud o to požádáš, ne vypnit daňové přiznání :think: kde to na tom prohlášení vidíš, nemůžu to najít - ale je možný, že špatně koukám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
17.1.12 14:17
wobludečka píše:
j.a.n.i1 píše:
wobludečka píše:
To se mi nezdá, povinností zaměstnavatele je vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech, pokud o to požádáš, ne vypnit daňové přiznání :think: kde to na tom prohlášení vidíš, nemůžu to najít - ale je možný, že špatně koukám

Ano, to jsem se z té „úžasné“ e-mailové komunikace také nakonec dozvěděla, že tam ta kolonka je aa jestli chci, aby to udělal zamtel, tak to zaškrtnu. Jak prosté, stačila by jedna věta, ale né, tady si někdo holt pohonil své ego velkého účetního… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
17.1.12 14:22

Tak to hledám a nevidím, hoďte mi prosím paragraf… pokud máš příjmy jen ze závislé činnosti, tak přiznání podávat nemusíš, ale že by měl povinnost vyplnit Ti přiznání zaměstnavatel, to se mi fakt nezdá :?: :?: :?:

Prohlášení si určitě od účetní můžeš vyžádat, vždyť tam můžeš dělat i změny, to by Ti měla dát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
17.1.12 14:25

Jo počkat, vy myslíte to roční zůčtování? To je ale něco jiného než přiznání :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
17.1.12 14:25
wobludečka píše:
Tak to hledám a nevidím, hoďte mi prosím paragraf… pokud máš příjmy jen ze závislé činnosti, tak přiznání podávat nemusíš, ale že by měl povinnost vyplnit Ti přiznání zaměstnavatel, to se mi fakt nezdá :?: :?: :?:Prohlášení si určitě od účetní můžeš vyžádat, vždyť tam můžeš dělat i změny, to by Ti měla dát…

Taky hledám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
17.1.12 14:26
wobludečka píše:
Jo počkat, vy myslíte to roční zůčtování? To je ale něco jiného než přiznání :D

No právěěěěě… a v tom je ten problém..pro nás laiky :lol: Jsem ráda, že nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
17.1.12 14:27

Jojo, pro nás nevzdělance tyto dva termíny splývají… :oops: Jinak je mně jasné, že třeba daň z nemovitosti si musí každý přiznat sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
17.1.12 14:34
Jura007 píše:
Jojo, pro nás nevzdělance tyto dva termíny splývají… :oops: Jinak je mně jasné, že třeba daň z nemovitosti si musí každý přiznat sám…

No u nás v práci tomu každý rozumněl jako koza petrželi a tak se všichni bavili, jestli už se odevzdával ten „růžovej papír“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák