Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
takže první případ:
300000Kč - 37000-4000=259000 - 15% je 38850-23640=15210-24840=0Kč - takže v případě odečtu na manželku náleží vrácení daně ve výši 26000+11604 dítě což je 37604Kč.
druhý případ je bez toho odečtu 24840, takže daň by vyšla 15210Kč a vracelo by se 22394Kč.
Tak nevím, zda jsi něco nezaškrtla špatně.
no moc děkuji za info. pravě mi ta kalkulačka přišla jednoduchá ale zaraželo mě že se to lišilo.
děkuji.
![]()
Může mi prosím někdo poradit.Zdá se mi že manželovi zaměstnavatel špatně vypočítal daně.Mohu někde zjednat nápravu nebo máme smůlu.Pro upřesnění.Manžel je od srpna 2011 dosud v pracovní neschopnosti.Do srpna odvedl na dani z příjmu 10800Kč.Uplatňuje slevu na poplatníka,úroky 24500 z hypo+slevu na dítě.Vrátily mu 5200Kč.Zdá se mi to málo nebo je to správně.Ještě měl 1× bonus na dítě 980kč.Děkuji za odpověď
No teoreticky je to málo. Ale bez konkrétních čísel to nejde říct se stoprocentní jistotou. Ať zajde za mzdovou, vyžádá si výpočet a poté se to dá zkontrolovat. Pokud by bylo špatně vypočteno, lze podat daň. přiznání na FÚ. Ale nejdřív musí za mzdovkou, pokud udělala chybu ona, musí opravit chybu ona.
Z těhle údajů se to dá blbě zkontrolovat… ten bonus na dítě měl za ten srpen nebo za kdy? A dítko uplatňoval hned od ledna?
Bonus měl za duben,dítě uplatňoval od ledna a když sem zadala jeho údaje do kalkulačky tak mi vyšlo že by měl mít přeplatek -19500Kč
Můžu se zeptat? Když můj má každý měsíc na výplatě slevu na dani na malou cca 1000kč,dostane i teď na ni něco v tom zúčtování v dubnu? Na mě nic,nejsme zatím manželé,hypo taky nemáme. Loni když malá ještě nebyla na světě dostal za daně jen 500kč,nemarodívá,nevím proč dostal tak málo,ale tak to bylo i roky před tím. Myslíte že dostane něco ještě za dítě či už nic? Díky ![]()
No, záleží kdy měl malou poprvé uplatněnou ve mzdě, pokud už v tom měsíci co se narodila, tak zase nic moc nedostane, pokud si rodila ke konci měsíce a stihla se ta sleva zadat až od dalšího, tak by dostal tu cca 1000,– navíc za ten jeden měsíc.
mamina44 píše:
to bych musela asi podat to přiznání na FU jako opravné ne.
Jak se přesně postupuje nevím (zda by to třeba neměla vyřešit účetní), ale pokud byste dávali DP, tak nebude opravné, ale klasické a potřebujete k tomu od účetní potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti (plus v něm bude i uvedeno, že bylo provedeno zúčtování daní a s jakým výsledkem)
j.a.n.i1 píše:
No, záleží kdy měl malou poprvé uplatněnou ve mzdě, pokud už v tom měsíci co se narodila, tak zase nic moc nedostane, pokud si rodila ke konci měsíce a stihla se ta sleva zadat až od dalšího, tak by dostal tu cca 1000,– navíc za ten jeden měsíc.
Malá se narodila ke konci května,slevu uplatnil tuším červen červenec poprvé,od té doby každý měsíc. Takže by dostal jen celkově teď v dubnu 1000kč nebo 1000× nějaký měsíc? ![]()
Vetřu se k Vám z dotazem. Je daňové přiznání povinné? V práci se mi na to vyprdli,mám si to podat sama. Vychází,že by mi měli vracet 105 kč,tak se mi to nechce kvůli tomu podávat?? Co se stane když si to nepodám? Jsem na tyhle věci trubka,tak se předem omlouvám za blbý dotaz ![]()
Ahoj mám prosbičku kdo tomu rozumí. danové přiznání. zkoušela jsem si na netu spořítat kolik bychom dostali na daních a nějak tomu nerozumím.
dala jsem dva příklady.
1. příjem 300000 , zaloha daně 26000 , hypo 37000, životko 4000, manželka a dítě za 12m - vyšlo mi cca 31000 že dostaneme ale pak jsem to zkusila spočítat bez slevy na manželku bez příjmu ( jen kolik by to bylo normálně) tedy ty samé udaje akorát jsem nezaškrtla manželku a vyšlo mi jen cca 65OO což je to co nechápu, protože i kdyby nedostal na daních nic zpět za hypo tak by měl dostat tech cca 11000 na dítě ne? tak proč jen 6000?