Opět ty daně!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanullka
14.3.13 09:46

@Regina Hero @Hanula1212 Omlouvám se, to je tak, když se do toho plete laik :oops:.

• Citovat
  • Upravit
8514
14.3.13 10:00
@Hanullka píše:
@Regina Hero @Hanula1212 Omlouvám se, to je tak, když se do toho plete laik :oops:.

V pohodě :-) V podstatě jsi měla taky pravdu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
14.3.13 10:06

@Retea záleží na tom, jestli jsi již při proplacení dovo žádala o zvýhodnění na dítě. Pokud ne, pak by měli vracet 13404,– za dítě + sraženou zálohu z propl. dovolené. Pokud je těch 11000 v hrubém, tak nějakých 150,– Kč.
Pokud jsi žádala, tak byl vyplacen již k dovolené bonus za ten jeden měsíc a to by tak těch 12000,– odpovídalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
14.3.13 10:30
@Hanula1212 píše:
@Retea záleží na tom, jestli jsi již při proplacení dovo žádala o zvýhodnění na dítě. Pokud ne, pak by měli vracet 13404,– za dítě + sraženou zálohu z propl. dovolené. Pokud je těch 11000 v hrubém, tak nějakých 150,– Kč.
Pokud jsi žádala, tak byl vyplacen již k dovolené bonus za ten jeden měsíc a to by tak těch 12000,– odpovídalo.

moc děkuju :kytka:. Jsem klidnější :)

• Citovat
  • Upravit
6836
14.3.13 10:39

Já taky díky všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
21.3.18 17:00

Ahoj
Jsem v tomdle oboru úplnej jeliman, tak se musím tady zeptat těch chytrejsich…
Kamarádka mi něco tvrdí a mě se to moc nezdá…
Takže : pracovala jsem do půlky ledna 2017, poté odešla na PN a v květnu na MD. Jde mi o to, že by mi dle me kamarádky měli vracet dost peněz, za daňovou slevu za poplatnika, že se to prý počítá ročně, takže by mi to za ten rok měli vrátit. ( snad jsem to napsala srozumitelně) jsem stále zaměstnanec. Jak to tedy je?
Pokud mi někdo poradi, budu moc vděčná.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
21.3.18 17:09
@Tejule píše:
Ahoj
Jsem v tomdle oboru úplnej jeliman, tak se musím tady zeptat těch chytrejsich…
Kamarádka mi něco tvrdí a mě se to moc nezdá…
Takže : pracovala jsem do půlky ledna 2017, poté odešla na PN a v květnu na MD. Jde mi o to, že by mi dle me kamarádky měli vracet dost peněz, za daňovou slevu za poplatnika, že se to prý počítá ročně, takže by mi to za ten rok měli vrátit. ( snad jsem to napsala srozumitelně) jsem stále zaměstnanec. Jak to tedy je?
Pokud mi někdo poradi, budu moc vděčná.Děkuji

podívej se na výplatní lístky, kolik tam máš skutečně strženou daň a to ti vrátí… odhadem nejspíš nic moc, pokud jsi pracovala jen do půlky ledna… a možná ti po skončení PPM propláceli dovolenou, tak tam by taky něco mohlo být… kdybys třeba pracovala větší část roku a měla vyšší mzdu, takže by ti strhli větší daně za každý měsíc, tak by ti pak vrátili víc…
Kamarádka měla pravdu v tom, že se to počítá ročně, ale když jsi neodvedla žádnou větší částku, tak není z čeho vracet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
24.3.18 20:22

Dobrý den,

ráda bych poprosila o pár rad s DP 2018:

1. Všude jsou on-line DP jen dvoustránkové, je to v pohodě? Nepatří tam ještě nějaké přílohy? Vždycky byly 4 stránky, tak jestli to zjednodušili nebo mi něco chybí.

2. Manžel si v práci uplatňoval slevu na dítě (donesl do práce rodný list), takže mu chodila každý měsíc. Odepisuje se ještě v DP nebo už ne?

Snad to nejsou moc hloupé otázky, dělám DP poprvé sama :oops:

Předem moc děkuji :)

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
24.3.18 20:27

1. jsou 2 typy - jeden je jen dvoustránkový, ten je pro ty co mají příjmy jen ze zaměstnání. Druhý typ je ten klasický se všema přílohama - pro podnikání, pronájem atd. POkud máte příjem jen ze zaměstnání, můžete si vybrat.
2. Příjmy tam přece uvádíte taky všechny, tak musíte znovu zadat i všechny slevy a odpočty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
25.3.18 16:54

@Hanula1212 Takže když chci uvést příjmy ze zaměstnání, hypotéku a odpočet na dítě, tak mi stačí ten dvoustránkový?

U těch odpočtů na dítě se to tedy uvádí i přes to, že to manžel už uplatnil v práci? To DP je jeho, tak aby to nebylo uplatněno dvakrát.

Moc Vám děkuji, vím, že se asi ptám jako tatar, ale lepší se zeptat, než to pak mít špatně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
25.3.18 17:14

Ano stačí ten dvoustránkový.
Nic tam nebude dvakrát. Ve výplatě se vypočítá pouze záloha na daň, po skončení roku se všechno přepočítává znovu, sečtou se všechny příjmy za rok, odečtou se všechny slevy za rok + ty co se uplatňují ročně a porovná se to s těma měsíčníma zálohama, rozdíl se vám vrátí. Takže do přiznání musíte dát všechny příjmy, všechny slevy a všechny odpočty. Slevu na poplatníka dáváte taky měsíčně a v přiznání ji tam taky dáváte 12*2070. Zkuste tam děti nedat, a vznikne vám nedoplatek a to asi nechcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák