Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím máte zkušenosti že by k Vám domů přišel někdo z finančního úřadu? Já jsem v šoku, před chvílí jsem ze schránky vytáhla lístek, že jsem nebyla doma a že mě navštívili pracovníci FÚ a mám se ozvat správci daně. Minulý rok jsem podávala daňové přiznání , který mi tam dokonce pomáhali dělat, protože jsem nevěděla jak na to ( dělala jsem hlavní a vedlejší činnost) a ted jsem v šoku co po mě můžou chtít?
a neměla jsi sidlo firmy na adrese trvaleho pobytu???pak přijdou tam,kde firma je hlašena.ale je divny,že se neozvali třeba telefonicky,nam zavolaji předem nebo pošlou dopis,co mame připravit.a taky chodi k nam domu nebo k učetni,zaleži na domluvě.
A neprodáváš něco na MMB nebo Aukru?To pak píšou,že se máš ozvat správci daně.
nemáš ŽL a adresu u sebe doma? neprodáváš na MMB, Aukru jinde? Neprodáváš načerno?
Já dělám finančního poradce, minulý rok jsem to dělala při práci a tento rok naplno od února kdy jsem v práci skončila.
K daňovému přiznání za rok 2010 jsem dokládala všechny vyplacené provize ještě mi to pomohli tam spočítat. Jsemm z toho úplně vynervovaná
mužou udělat kontrolu za rok 2011. k nam taky chodi k nahlednuti během roku.nekontroluji už podany přiznani,ale i to mužou .několik let zpatky.
no jo ale to se teprve bude dělat daňové přiznání za rok 2011 ![]()
jsem z toho jelen.
A jak vlastně zjistí kolik budu přiznávat nebo danit, ještě jsem nedostala sestavu z firmy kolik jsem dostala ![]()
To je divný hele nenervuj se ikdyž to se lehko řekne, viď. Ráno se to dozvíš. Pokud jsi dšlala od února tak to oni ani neví , ne? Dozví se to až z přiznání letos. Spíč tě někdo naprášil, ale většinou se objednají dopředu. Ty nemusíš mít účentictví doma.Ještě mě napadlo jestli třeba nemáš něco nezaplacenýho, nějakou daň. Nevím jen přemýšlím. Držím palce dej určitě vědět, ju?
to ja vim,že se přiznani teprve bude podavat,ale mužou nahlednout do učta i během roku.nam to tak dělaj.nechtěj přiznani,ale porhližej faktury atd.
oni nekontroluji jen přiznani,ale plno jinych věci.DPH ,jednou jsme třeba psali fakturu tak si ji ověřovali a jestli se to opravdu dělalao atd…je toho plno ,co mužou kontrolovat
hlavně neplaš pokud maš všechno v pořádku bude to o.k. to by musel byt sakra prušvih,my točime ročně opravdu neskutečně papiru a zatim dobry.neboj se .kolikrat chtěj jenom prkotinu.
Čauky,
oni takhkle občas chodí,říkají tomu místní šetření,např.odvod dph (pokud jsi plátcem)…a nebo taky můžou přijít a nemusí to mít s podnikáním nic společnýho, např.daň z nemovitosti,nám dokonce i metrem měřili barák,jestli jsme nelhali v metrech
fakt to může být blbost
No u vás to chápu,ale proč u někoho kdo začíná? Když asi na fu nedala žádný papír? Je přihlášená jen k dani z příjmu, nemusí ani vykonávat žádnou činnost. A to účto mít doma taky nemusí. Je to divný a slyším to poprvé. Hele a nepřinesli ti jen nějaký dopis????
dendo,já nevím,ale myslím si,že se musíš přihlásit k dani z příjmu fyzických/právnických osob
Kdyz clovek zacina podnikat tak se musi prihlasit na FU po tom co mu vystavi ZL, vetsinou to tedy zarizuji primo na zivnostenskem odboru, jako ze ohlasi zivnost vsude samy, FU, CSSZ a zdravotni pojistovne