Daně a RP

239
5.1.23 14:18

Daně a RP

Dobrý den, potřebovala bych prosím poradit ohledně daní do února budu pobírat RP ale v listopadu jsem se vrátila do práce kde jsem pracovala před tím než jsem šla na mateřskou a pak na RP tak si teď nevím rady ohledně daní jak to vůbec je slevu na děti uplatňuje manžel.
Nevím zda daně dělat od firmy či si je nechat udělat jinde atd vůbec se v tomhle nevyznám.
Děkuji moc za všechny informace :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35919
5.1.23 15:01
@Lili2323 píše:
Dobrý den, potřebovala bych prosím poradit ohledně daní do února budu pobírat RP ale v listopadu jsem se vrátila do práce kde jsem pracovala před tím než jsem šla na mateřskou a pak na RP tak si teď nevím rady ohledně daní jak to vůbec je slevu na děti uplatňuje manžel.
Nevím zda daně dělat od firmy či si je nechat udělat jinde atd vůbec se v tomhle nevyznám.
Děkuji moc za všechny informace :srdce:

Do 15.2. můžeš požádat zaměstnavatele o roční zúčtování.
Nebo si můžeš podat přiznání sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.1.23 15:24

A nebo pokud máš podepsané prohlášení, nemusíš dělat vůbec nic. Akorát, pokud by ti měli něco vracet, zůstane to státu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
5.1.23 15:44

@Hanula1212 no nejhorší je že nevím zda by mi melo byt něco vráceno nebo ne vůbec se v tom nevyznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.1.23 16:02

@Lili2323 mrkni do výplatní pásky, jestli je nějaká částka v kolonce sražená záloha na daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
5.1.23 17:44

@Hanula1212 začíná tvoje oblíbené období co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.1.23 18:03

@Cenarius samozřejmě 😁 Letos to vypadá opravdu výživně už od ledna 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
5.1.23 19:21

@Hanula1212 na pásce mám kolonku sleva na dani a pak sleva bonus :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.1.23 20:29

Měla by tam být i záloha na daň. Nebo aspoň daň před slevou. Nabo napiš hrubou mzdu. Z ní se to dá odvodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
5.1.23 20:39

@Hanula1212 mám teda zatím jen pásku za těch pár dní v listopadu tak jsem to nějak ofotila snad to k něčemu pomůže osobně se v tom moc nevyznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
5.1.23 20:50

Tak to bude v kolonce daň. Tady je nula. Za prosinec pokud by hrubá byla těch 19700, tak by nějaké 4 stovky mohly být, ale nevím, jak jsi pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
5.1.23 20:51

@Hanula1212 měla jsem právě jen nějakých pár směn tuším 6 ale mám teda ještě bokem na dohodu přivýdělek tak nevím zda si to mám teda nechat udělat od firemní účetní nebo někde bokem :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
6.1.23 07:08

@Lili2323 co znamená na dohodu někde bokem? Kolik byla odměna? Bylo podepsáno prohlášení? Byla u dohody sražená nějaká daň? Pokud budeš chtít zúčtovat daň i z dohody, nemůže ti to dělat zaměstnavatel, ale musíš si podat přiznání. Bez konkrétních info nelze odpovědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
6.1.23 11:01

U dohody neuplatňují slevu na daňového poplatníka tak se mi strhává tuším 15% z výdělku tuhle výhodu jsem chtěla mít tam kde si vydelam více na té dohodě mám cca 3000 výdělek za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
6.1.23 11:18
@Lili2323 píše:
U dohody neuplatňují slevu na daňového poplatníka tak se mi strhává tuším 15% z výdělku tuhle výhodu jsem chtěla mít tam kde si vydelam více na té dohodě mám cca 3000 výdělek za měsíc.

Tak pokud budeš chtít vrátit sraženou daň z dohody, pak si musíš podat daňové přiznání. V něm budou uvedeny příjmy ze zaměstnání a příjmy z dohody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák