Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj ženy, prosím vás, musím podat i nulové daňové přiznání v případě, že mám vedlejšák při RD? Děkuji moc! ![]()
@AliaAtreid
kde je ta smrt
jinak pokud máš vedlejšák, a nemáš příjmy, tak prohlášení
Protoze to marne hledam na strankach FU a pod. a za chvili me z toho…
…dekuji za info
@martina.se @stinga Neznáte citát Benjamina Franklina? „Na světě jsou jen dvě jistoty - daně a smrt.“ ![]()
@Sofie2013 píše:
@martina.se @stinga Neznáte citát Benjamina Franklina? „Na světě jsou jen dvě jistoty - daně a smrt.“
@AliaAtreid píše:
Protoze to marne hledam na strankach FU a pod. a za chvili me z toho……dekuji za info
a máš nulové příjmy nebo nulovou daňovou povinnost (jako že ti to vyšlo tak, že nebudeš platit žádné daně)?
@Regina Hero snad
… nevím
nemyslím, že bych měla něco platit…od čeho to ještě zavisí?
Já si jen otevřela živnost, kterou jsem měla před RD - teď na vedlejší - s tím, že když bude čas tak budu něco dělat…ale čas nebyl…
@AliaAtreid píše:
@Regina Hero snad… nevím
nemyslím, že bych měla něco platit…od čeho to ještě zavisí?
jestli jsi neměla vůbec žádné příjmy za loňský rok nebo jestli jsi příjmy měla, ale po odečtu nákladů a následně po uplatnění slevy na dani ti vyšla nula k placení…
@Sofie2013 píše:
@martina.se @stinga Neznáte citát Benjamina Franklina? „Na světě jsou jen dvě jistoty - daně a smrt.“
Znám, ale to nic nemění na tom, že jako nadpis diskuze je to dost matoucí…
@Regina Hero nene, neměla, už jsem našla to čestné prohlášení…
@j.a.n.i1 noo, tak promiňte, shame on me, ze smrti bych si nedovolila dělat žerty
@Sofie2013 píše:
no to znám, taky používám, že musím jen dvě věci - platit daně a zemřít, ale tady k tomu dotazu mi to nějak nesedí
prvně jsem si myslela, že opravdu někdo umřel a zadavatelka řeší, jak za něho vyplnit daňové přiznání ![]()
@AliaAtreid píše:
@j.a.n.i1 noo, tak promiňte, shame on me, ze smrti bych si nedovolila dělat žerty
Nejde o žerty ze smrti, spíš o to, že ten nadpis fakt působí, jak kdybys řešila, jak dořešit daně třeba za umřelého podnikatele a pak to logicky spousta lidí vynechá s tím, že k tomuhle nevědí nic, přestože s běžným dotazem by ti poradili.