Daně - exekuce - insolvence

26.3.22 08:35

Daně - exekuce - insolvence

Dobrý den chci se zeptat mám exekuci a podávám návrh na oddlužení. Kdyby mi chybělo doplatit z exekuce třeba 10 000kc a daně budu mít 70 000kc seberou mi vše nebo jen to co zaplatím za tu exekuci a další už vlastně mít nemohu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25193
26.3.22 09:35

Záleží, zda už máš u krajského soudu PODÁN INSOLVENČNÍ NÁVRH, tím dnem se stopne vymáhání všech splátek i exekucí..
splácet insolvenci se začíná až po Usnesení o povolení oddlužení splátkovým kalendářem a zpeněžením majetkové podstaty, a to trvá pár měsíců od podání návrhu
je to takové „milostivé“ období, kdy můžeš šetřit a všechny tvé peníze jsou tvoje a můžeš si s nimi hospodařit.. insolvenční správce sepíše tvůj majetek a dál se řídíš insolvenčním zákonem,
po tom usnesení o povolení oddlužení pak pět let splácíš vše nad insolvenční minimum (to si spočítáš na insolvenční kalkulačce, nejlépe na www.justice.cz) - nebo do splacení 100% dluhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.22 14:08

@Lucy75
Takže pokud rozumím Dobře tak je to tedy taky splatim exekuci a už mi nebudou nic strhávát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
26.3.22 14:24

@Alenkaa2000 opakuji, že záleží na okamžiku podání insolvence na SOUD a jeho zveřejnění (je to během dvou hodin v prac.dni)
pokud bys návrh stihla podat ještě před příjmem těch 70tisíc daní, tak se staví i ta aktuální exekuce a už se nebude doplácet (na ten nedoplacený zbytek se exekutor přihlásí jako věřitel s pohledávkou do tvé insolvence)
v tomhle je insolvence výhodná…

horší to bude až budeš žít pět let z nezabavitelného minima… část těch (rozumnějších) dlužníků to naučí konečně poprvé v životě počítat a hospodařit. Už ti totiž nikdy žádná instituce nic nepůjčí.. nejméně deset let (pět let insolvence + pět let tam visíš šedě - žes tam byla..), to vše zcela veřejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.22 14:55

@Lucy75 ještě se chci zeptat
Před rokem jsem měla exekuci a když jsem šla na poštu si pro výpis těch exekuci tak jsem ji tam neměla byla jsem na papíře jako že čístá, ale stejně jsem měla srážky ze mzdy. A kdybych šla na nyní na poštu uviděla bych tak tu exekuci nebo jak to je tedy? Proč jsem to neměla na papíře že mám srážky že mzdy od toho a toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
26.3.22 16:39

@Alenkaa2000 s Centrální evidencí exekucí osobně pracuji, občas se stane (je závislá na dodání dat a jsme holt jen lidé), že v ní skutečně úplně každý záznam není, řekla bych, že je kompletní tak na 95% (navíc sdružuje jen AKTUÁLNÍ EXEKUCE, nikoliv minulé, prošlé, zaplacené, zastavené apod.)…
o exekuční lustrum sama na sebe si můžeš požádat i sama na svém okresním soudě (ten tam bude mít řízení, které se vedly u něj), takže opět nemusí být 100% kompletní..
on je v tom v ČR obecně dost bordel
nikdo zatím nedokázal sdružit úplně všechny dluhy do nějakého kompletního Registru, existuje jich hodně (např. Solus, CNCB apod.) a žádný není úplně komplet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.22 17:49

@Lucy75
Rozumím exekuci mám nyní a potřebují vědět od koho a kolik. Potřebuji vědět kde to bude tak na 100%abych tam nepřišla a uviděla bych že jsem bez záznamu když mám srážky že mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
27.3.22 20:36

Pro insolvenční řízení nejsou závazné registry, ale to, co věřitelé přihlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.22 20:46

@JTom
Ano rozumím ale nyní mám exekuci a nevím od koho ani kolik Kč. A když dám příklad chybí 10 000kc doplatit a podám navrh na insolvenci a zastaví se i ostatní exekuci jestli mi zůstanou ty daně.
Prostě příští měsíc mám dostat tak 70 000kc a mám už exekuci tak když se mi z příští výplaty doplatí např 10 000kc a další exekuce už na mě nemůže zda mi zůstane ten zbytek tzv 60 000kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
27.3.22 23:44

@Alenkaa2000 už toho nechej a podej ten insolvenční návrh!!!
ano, tím se vše staví a nic nebudeš platit
je mi už proti srsti ti to psát po třetí, když se tak na těch 60 litrů třepeš a jsi tak neschopná si to zjistit jinde než na e-miminu!! co takhle tvá akreditovaná osoba, co ti píše návrh? asi ještě nepíše, že a jen vymýšlíš, jak se vyhnout exekuční splátce,
jinak bys totiž všechno tohle věděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
HannyBunny
28.3.22 05:44

To je těžký, když máš pořád exe srážky z platu už po několikátý (předtím exe, nyní další v pořadí) a nevíš vůbec nic. že se nedojdeš ani zeptat mzdovky, na základě jakýho exe příkazu ti strhává? z něj by ses dozvěděla, co je to za dluh i v jaký je výši.
a pokud pro insolvenční návrh nemáš alespoň tušení o 2 věřitelích, je to o ničem. aby ti byla insolvence schválena, musíš být v úpadku nebo alespoň hrozícím úpadku - tzn. že nejsi schopna splácet. insolvence není o tom, že mám dluhy, je v mých možnostech je uhradit, ale podat si návrh a této povinnosti se vyhnout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.22 08:45

Dobrý den chci se zeptat podala jsem návrh na oddlužení a tento měsíc budu mít ten mimořádný příjem. Strhnou mi to že mzdy i když nevím ještě zda byla insolvence schválena či nikoliv?

• Citovat
  • Upravit
25193
1.4.22 10:47
@Anonymní píše:
Dobrý den chci se zeptat podala jsem návrh na oddlužení a tento měsíc budu mít ten mimořádný příjem. Strhnou mi to že mzdy i když nevím ještě zda byla insolvence schválena či nikoliv?

od doby podání ins. návrhu a jeho zveřejnění v ISIR nesmíš splácet žádné pohledávky (šlo by o zvýhodňování věřitele), ALE není vyloučeno, že tu částku mzdova uschová do depozitu a peníze se ti až pak vrátí cestou insolvenčního správce
zeptej se u vás ve firmě vaší účetní
tady máš stejný případ
 https://www.bezplatnapravniporadna.cz/…ankrotu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák