Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně daní manžel byl ve firmě jako OSVČ teď 1,5 roku už jako zaměstnanec ale nedostal vůbec žádné papíry na daně z firmy jak tedy dále postupovat?
Děkuji moc
@Lili2323 píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně daní manžel byl ve firmě jako OSVČ teď 1,5 roku už jako zaměstnanec ale nedostal vůbec žádné papíry na daně z firmy jak tedy dále postupovat?
Děkuji moc
Může si vyžádat potvrzení zdanitelných příjmu a udělat si sám přiznání.
Příště může zaměstnavatele do 15.2. požádat o roční zúčtování. Většinou mzdovky dávají nějaky schůzky a termíny kdy to řeší.
@JancaS84 moc děkuji já právě čekala na ty růžové papiry na daně a vůbec nic nedostal ![]()
@Lili2323 a proč se o to nezajímal? Žadost o provedeni ročního zúčtování si může vytisknout z netu. Já taky neobcházím všechny zaměstnance. Je to každého věc.
@Hanula1212 no ono je to komplikovanější on to řešil se svým oblastním ale nějak si taky nevěděl rady tak zítra bude kontaktovat přímo účetní tak snad vše bude v pořádku ![]()
@Lili2323 o provedení ročního zúčtování lze požádat do 15.2. takže jedině vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech a podat si přiznání.
@Hanula1212 super řekla jsem mu ať si o to zažádá a s tím pak za naši účetní?
@Lili2323 píše:
@Hanula1212 super řekla jsem mu ať si o to zažádá a s tím pak za naši účetní?
Buď si udělá přiznání sám a nebo mu to někdo zpracuje a on to podá.
Jestli měl příjem jen ze zaměstnání tak to by jste mohli zvládnout vyplnit i sami. Na mojedane.cz je interaktivní formulář. Zbytečný za to platit účetní.
@JancaS84 příjem měl jen že zaměstnání ale bude uplatňovat slevu na děti a na mě jako na manželku kvůli tomu že nemám ten příjem nad 68tis a ještě slevu na školku to tam lze taky nějak vše udat?
Děkuji
@Lili2323 píše:
@JancaS84 příjem měl jen že zaměstnání ale bude uplatňovat slevu na děti a na mě jako na manželku kvůli tomu že nemám ten příjem nad 68tis a ještě slevu na školku to tam lze taky nějak vše udat?
Děkuji
Ano
@Lili2323 píše:
Děkuji
Ano, na vše tam jsou příslušné kolonky.
Moc děkuji to je super pokud by se nemuselo ani za účetní a šlo to udělat online 🙏a v případě nějaké vratky na dani to také vyhodnoti?
@Lili2323 píše:
Moc děkuji to je super pokud by se nemuselo ani za účetní a šlo to udělat online 🙏a v případě nějaké vratky na dani to také vyhodnoti?
Ano.
@Lili2323 píše:
Ano když vše správě zadas tak ti to samo spocita.
Na tom mojedane si najdi formulář z daně z příjmů FO a formulář pro poplatníky co mají příjem jen ze zaměstnání.
Vyplnis jeho iniciály. Pak příjem ze zaměstnání podle toho papíru co mu dají. Pak ty slevy co chcete uplatnit, každá má svůj řádek a nakonec opět z toho papíru od zaměstnavatele kolonku kolik mu strhli zálohu na daň. Spočítá ti to samo. Jsou u toho i pokyny jak vyplnit. Nezapomeňte přiložit tvoje prohlášení, že jsi neměla prijem vyšší než 68tis. A můžete poslat.
@JancaS84 tak to moc děkuji za pomoc vůbec jsem nevěděla že to takto jde.