Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Maminky, za chvíli si budu podávat daňové přiznání, chci si tam zahrnout náklady na školku dítěte, jen mám problém. Trvalý pobyt mám na Slovensku a i národnost je slovenská. Tady mám jen přechodný pobyt. Bude s tím problém, když mám trvalý pobyt ještě pořád tam? Děkuji za rady..
Pokud se nepletu, daňové přiznání podáváš tam, kde pracuješ a odvádí daně, ne? Tam by adresa neměla hrát roli ![]()
@Anonymní píše:
Maminky, za chvíli si budu podávat daňové přiznání, chci si tam zahrnout náklady na školku dítěte, jen mám problém. Trvalý pobyt mám na Slovensku a i národnost je slovenská. Tady mám jen přechodný pobyt. Bude s tím problém, když mám trvalý pobyt ještě pořád tam? Děkuji za rady..
Přechodný pobyt existuje?
@Uslava píše:
Přechodný pobyt existuje?
Na cizinecké policii ho normálně vydávají.
Nebude, manžel má taky TP na Slovensku, je Slovák, ale pracuje tady a dane mu normálně vrací včetně skolkovneho. Záleží kde daně odvadis.