Daně - nemovitosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
2.7.14 20:38
@werunkaw123 píše:
Převodu pardon…@blecha72 ale i tak je to buď ona nebo kupující ne? jeden z nich to zaplatit musí dle domluvy.

viz můj první příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.14 20:42

Holky díky za info…
zakl.

• Citovat
  • Upravit
3040
2.7.14 21:16
@werunkaw123 píše:
1. nebudeš platit si myslím nic, od nového roku je úprava zákona, že daň platí kupující.2. pokud dostaneš nemovitost darem v přímé linii příbuzných tak též neplatíš nic z daní, zaplatíš pouze právníka na sestavení darovací smlouvy, (tuším ověřené podpisy) a 1000kč podatelnu na katastru.

není pravda. Daň z nabytí nemovitosti platí stále prodávající, kupující je ručitel. Mám čerstvou zkušenost. Teď jsem posílala přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
3.7.14 07:23
@werunkaw123 píše:
Převodu pardon…@blecha72 ale i tak je to buď ona nebo kupující ne? jeden z nich to zaplatit musí dle domluvy.

Jmenuje se to daň z nabytí nemovitých věcí, stále je poplatíkem prodávající. Pokud se dohodnou, že platit a podávat přiznání bude nabyvatel, musí být toto přímo uvedeno ve smlouvě! Daň je 4% ze zákldau daně a ten se počítá podle směrné hodnoty, zjištěné ceny nebo sjednané ceny. U ceny zjištěné musí být znalecký posudek, směrná hodnota se počítá podle tabulek ale mám pocit, že pokud se jedná o rekreační dům, tak jsou tam nějaká omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
3.7.14 07:26

A ještě doplním - dani z příjmů určitě podléhat zisk z prodeje nebude, daň darovací byla zrušena, jen nezapomeňte v lednu zrušit daň z nemovitosti na tu chatu a nahlásit novou nemovitost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.14 15:52

Děkuji
Zakl.

• Citovat
  • Upravit
14090
3.7.14 20:01
@lemaz píše:
není pravda. Daň z nabytí nemovitosti platí stále prodávající, kupující je ručitel. Mám čerstvou zkušenost. Teď jsem posílala přiznání.

to se fakt divím… u nás platil sice prodávající ale před r. 2014 s tím, že se u notářky nechávali v zástavě peníze (prodávající) aby se to zaplatilo a neplatil to kupující (ručitel)… ALE taky říkala, že kdyby jsme to prodali po novém roce 1.1.2014 tak by to již bylo obráceně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
3.7.14 20:25
@werunkaw123 píše:
to se fakt divím… u nás platil sice prodávající ale před r. 2014 s tím, že se u notářky nechávali v zástavě peníze (prodávající) aby se to zaplatilo a neplatil to kupující (ručitel)… ALE taky říkala, že kdyby jsme to prodali po novém roce 1.1.2014 tak by to již bylo obráceně :nevim:

Vždyť píšu, žže to tak bylo myšleno, ale nedotaženo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
10.9.14 20:55

Ahoj, potřebovala bych poradit. Podávám přiznání z nabytí nemovitosti, kterou jsem koupila napůl s přítelem. Musíme podat přiznání každý zvlášť nebo bude stačit označit přítele na přiznání jako solidárního poplatníka, i když nejsme manželé? Předem všem děkuji za rady a reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.18 08:34

Daně z nemovitosti

Dobrý den,
Ma otazka zní, koupili sme dům od developera, hypo platime uz dva roky, ale dum nam az ted říká pane a od unora je prepsan na nás, muj dotaz zní jestli stačí daňové přiznání podat az ted a vrátí mi penize za placeni hypoteky, případně jestli to nahodou nejde i rok zpětně. Dekuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
5866
22.2.18 09:40
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Ma otazka zní, koupili sme dům od developera, hypo platime uz dva roky, ale dum nam az ted říká pane a od unora je prepsan na nás, muj dotaz zní jestli stačí daňové přiznání podat az ted a vrátí mi penize za placeni hypoteky, případně jestli to nahodou nejde i rok zpětně. Dekuji za odpověď

Takže jste dva roky platili hypo na dům, který nebyl váš, to jde? Promiň za OT, zaujalo mě to. Osobně bych to řešila s FÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
22.2.18 09:45
@Anonymní píše:
Dobrý den,

Nejde - jestli tedy myslíte úroky z hypotečního úvěru. Uplatnit si je v daňovém přiznání můžete až od data, kdy jste se stali majiteli nemovitosti.

• Citovat
  • Upravit
31915
22.2.18 10:53
@Paola21 píše:
Takže jste dva roky platili hypo na dům, který nebyl váš, to jde? Promiň za OT, zaujalo mě to. Osobně bych to řešila s FÚ.

To je běžné, dokud nevyčerpáš částku, platíš úroky a pokud kupuješ nemovitost, která se teprve staví, není tvoje, takže do kolaudace a tedy do finální platby platíš „hypotéku“, resp. úroky z ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
22.2.18 11:05
@Nimie píše:
To je běžné, dokud nevyčerpáš částku, platíš úroky a pokud kupuješ nemovitost, která se teprve staví, není tvoje, takže do kolaudace a tedy do finální platby platíš „hypotéku“, resp. úroky z ní.

Aha, díky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.18 11:07

@carsa vážně? Tak to je pech :(,to nam uteklo dost peněz

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie