Daně podnájem domu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
9.11.16 11:38

Přesně jak píše @histep . Pokud je ve smlouvě rozlišena částka za nájem a za služby, pak se do příjmu počítá pouze nájem. To, že tatínek bude dostávat příjem z nájmu, ještě neznamená, že bude něco platit. Do přiznání uvádí příjmy z pronájmu, výdaje z pronájmu a ostatní příjmy, které kromě toho má (ze zaměstnání, podnikání )atd. A z toho se odečítají odečty a slevy a pak se počítá daň. Takže takto nelze říct, zda něco bude odvádět nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
9.11.16 11:44

Přijaté zálohy na služby se nedaní. Ty bych dala do smlouvy pro sociálku.
Pokud otec chce peníze i za podnájem nebo fond oprav, ty bych mu dala na ruku. A nikdo mu nedokáže, že nějaké peníze přijal.
Pokud chcete, aby Vám sociálka přispívala i na bydlení( resp. na ten nájem ), tak to už se do smlouvy bude muset uvést a otec to ze zákona musí zdanit. Pokud to bude danit jako FO tak to je jen 15% - nemusí na to mít živnost.
My těch bytů máme více, tak já mám na to živnost. Každým rokem děláme daňovou evidenci, protože podle zkušenosti ze sociálky, tak aby lidem přispěji, chtějí mít ve smlouvě všechno rozepsáno. A pak každý měsíc nájemníkům vypisuji doklady o přijaté platbě i když mi to poslali na účet :zed: Sociálky si to fakt hlídají. Pak chodí i na návštěvu se podívat do bytů. A samozřejmě pokud byt není zkolaudovaný stavebním úřadem, tak lidi nedostanou ze soc. ani korunu. Je to dost komplikované, ale vím, že nájemníkům to fakt proplací do nějaké výše. Vyplatí se to. Hůř pro nás, pro daňové poplatníky. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
9.11.16 11:46

@Hanula1212 ano, přesně tak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
9.11.16 14:47

@omites Ne. Já se na vlastní nohy postavil v šestnácti. Takže nedával :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10245
9.11.16 14:49
@omites píše:Anebo - kdyz dam mamce penize na Vanoce jako dar, uvadi to tva matka jako prijem? :jazyk:

Pokud bych na ten dar chtěl od státu sociální dávku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák