Daně - musím je podávat?

Anonymní
15.2.22 12:17

Daně poradi mi nekdo prosím

Ahoj maminky mam na vas dotaz pracuji od listopadu na plny uvazek jinak jsem byla s pritelovo dcerou doma kterou ma v péči a platila jsem si zdravotni sama ale nevim jak je to ted s danema ma cenu je podavat a musim je podávat? Kam bych mela jit kdo by mi udelal daně? Omlouvam se ale jsem v tomhle nova dekuji za odpoved a preji krasny den

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35653
15.2.22 12:21

Pozadej si zaměstnavatele o roční zúčtování. Pokud si odvedla něco na daních za ty 2 měsíce tak to dostanes zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zlatka666
15.2.22 12:22

Vy požádáte mzdovou účetní v nynějším zaměstnání, a ona Vám zpracuje roční zůčtování. To dělá vždy poslední zaměstnavatel, u koho jste zaměstnaná ke konci roku. Vzhledem k tomu, že se vám odečte sleva na poplatníka za celý rok, tak vám vrátí strženou daň za listopad a prosinec(je to strženo na výplatní pásce).
zbytek roku neřešte, tam jste žádné daně neplatila, když jste byla s dítětem doma.

• Citovat
  • Upravit
20867
15.2.22 13:19

Na to roční zúčtování je termín do dnešního dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
15.2.22 13:23
@Cenarius píše:
Na to roční zúčtování je termín do dnešního dne.

Ano, a pokud to nestihnete vyřídit (někde se mzdovky slitují i později), tak si nechte vystavit potvrzení o příjmech a stržených daních za 2021, tam bude daň, kterou vám strhli za listopad a prosinec. Pokud jste jiný příjem neměla, podáte si do konce března zjednodušené daňové přiznání a přeplatek vám vrátí Finanční úřad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák