Daně: Sama nebo firma

239
31.12.23 19:33

Daně sama nebo firma

Dobrý večer, potřebovala bych poradit ohledně daní mám HP v práci a bokem mám ještě dohodu jinde ( nevydelam tam za rok moc par korun cca 30-40tis) tak teď nevím zda si mám nechat daně udělat v práci kde mám HP nebo raději sama? moc se v tomto nevyznám. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3327
31.12.23 19:35

Tak to záleží jestli ti to práci udělají, když máš souběh příjmů. Osobně pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
31.12.23 19:44
@Nowuka2 píše:
Tak to záleží jestli ti to práci udělají, když máš souběh příjmů. Osobně pochybuju.

No, pokud se s tou DPP všechny měsíce veška do 10 tis. a v práci má podepsané prohlášení poplatníka, tak udělají, akorát ty příjmy z DPP tam nebudou zahrnuty. Ale zas je otázka, zda by ji z toho něco vrátili, pokud ne, tak je zbytečný si daně dělat sama a zahrnovat to tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
31.12.23 19:53

Myslim, ze ti to v praci neudelaji. Nam delaji dane jen, kdyz mame ten jeden prijem. Vzdy nas informuji, ze kdyz mame dalsi prijem, tak si musime dane delat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
31.12.23 20:04

@Kacatko1986 Tak jeste jednou, DPP do 10 tis. měsíčně bez podepsaného prohlášení je danena srazkovou daní a proto pokid ji člověk do dani nechce zahrnout, tak mu normálně zúčtování dani v praci udělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
31.12.23 20:24

@j.a.n.i1 no z té dpp se mi každý měsíc pravé strhává 15% :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
31.12.23 21:21

Příležitostné příjmy
Daňové přiznání musí odevzdat zaměstnanec i v případě příležitostných příjmů vyšších než 30 000 Kč za rok (příležitostná výdělečná činnost, která není provozovaná na základě ŽL, pronájem movitých věcí apod.).

Dvě práce během jednoho měsíce
Dalším důvodem pro nutnost odevzdání daňového přiznání je práce pro dva zaměstnavatele v jednom měsíci, kdy byla u obou při výplatě stržená záloha na daň z příjmů.
https://www.pruvodcepodnikanim.cz/…tnavatele-2/
dane jsem si delala sama, kdyz jsem mela vice nez jednoho zamestnavatele a pri vyssim privydelku. Ted mam mimo zamestnani nejakou tisicovku, tak to neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
31.12.23 21:23

Jeste dodam, ze pracuji s online formularem fu a priznani podavam pres datovou schranku (sobe uz ne, jen manzelovi)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
31.12.23 21:42
@Lili2323 píše:
@j.a.n.i1 no z té dpp se mi každý měsíc pravé strhává 15% :think:

Tak teoreticky nemusíš dělat nic, ale jestli máš nějaký slevy na dani tak se ti vyplatí si přiznání udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
31.12.23 22:09

@JancaS84 Děti na sebe uplatňuje manžel jelikož má lepší příjem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
31.12.23 22:39
@Lili2323 píše:
@JancaS84 Děti na sebe uplatňuje manžel jelikož má lepší příjem :think:

Děti jdou i do mínusu, tak je jedno kdo má jaký příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
1.1.24 03:15
@JancaS84 píše:
Tak teoreticky nemusíš dělat nic, ale jestli máš nějaký slevy na dani tak se ti vyplatí si přiznání udělat.

Nemusi se ji to vyplatit, pokud ma prijmy ze zaměstnání dostatečně vysoké, tak vsechny odpocty uplatni z nich a z DPP ji stejně nic nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák