Daně-sleva na manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101606
28.1.19 20:57

@clovicek841 A to mu jako ten důchod, brigáda a podpora v nezaměstnanosti činilo dohromady méně než 68tis.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
28.1.19 21:01

@clovicek841 vloni po mne chteli cestne prohlaseni, letos musim na socialku pro potvrzeni o prijmech, pac jsem pobirala materskou. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4535
28.1.19 21:03

Jestli to nezprisnili. Nam loni rekla, ze po kontrolách nevěřili, co lidi dokáží zamlčet, aby dostali těch 25. Tis… mám dokonce známe, co schválně nepřiznali částečný důchod,.za 3 roky probrali 75tis. No pak se na to.prislo, vraceli to s pokutou 20tis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.1.19 21:08

@j.a.n.i1 je to šilený ale je to tak podpora v nezaměstnanosti byla 25 000 za ten rok důchod dostal od prosince první stupen tak že vlastně jen 6000 a brigada jen měsíc a pak toho musel nechat , babička má IV stupeň přispěvek na péči hodně nemocná , a tak se o ní stará . a přispěvek na péči se do přijmu manžela nezapočítavá , tak že je to tak . Jeho ZAPOČITATELNÝ přijem za lonský rok byl cca 31 000 . Mě spíš naštvalo na co jako je to čestné prohlášení když se všechny ty přijmy budou dokládat . :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.1.19 21:11

@lolink @Mallorka asi je to nějaké zpřísněné , ale na co pak jako čestné prohlášení , když se musí všechno stejně doložit..... :,( ale já jsem byl asi u hodně blbý ženský no . Ještě mě totiž řekla, že když to daňové přiznání podávám já , tak by vůbec nemusela věřit tomu, že to čestné prohlášení podepsal taťka . ..... Kdyby nešlo o cca 20 tisíc tak bych se na ně vykašlal , ale tu radost jim doma neuděláme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
28.1.19 21:17

@clovicek841 po mne nikdo prohlaseni nechce. Chteji papiry z uradu. Tot vse. Pokud neceri, nech to notarsky overit treba na poste. Ale docela buzerace no…

• Citovat
  • Upravit
800
28.1.19 21:31

@clovicek841
Po mně taky chtěli doložit potvrzení, nějaké prohlášení je vůbec nezajímalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.1.19 21:35

@lolink No nic my prostě všechny ty přijmy dložime a to přiznání tam pak taťka donese sám, aby si ho když tak mohla i „ověřit“ :mavam:
Já už rozhodně na ten úřad nejdu mě tak namíchla, že už bych tam radši ani nešel .
Já co můžu tak vyřizuji přes internet a na úřady nechodím , a po dnešní zkušenosti vidím , že je to tak nejlepší . :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.1.19 21:39

@Miasofi ale na tomhle je zvlášní jedna věc , že v zákoně stojí přímo, že nárok na slevu na manželku se prokazuje dokladem totožnosti manžela/manželky ( občanka nebo oddací list ) a přijmy se prokazují právě tím čestním prohlášením . a když se podíváš po netu tak se to tahle pišeš skoro na všech finančních serverech . Tak mě to docela naštvalo dneska . A už vůbec nechápu to na co dokladat různá potvrzení od jiných státních úřadů , když si myslím, že v dnešní době by měli bát úřady propojené a mohli by si tohle ověřit sami elektronicky .
Proč jako třeba když žádáš nějaké dávky třeba přidavek na děti příšpěvek na bydlení , tak si ověřuji jiné přijmy od statu elektronicky a nic se nedokládá a tohle najednou nejde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
28.1.19 22:08

@clovicek841
Jo jo, já to chápu, taky mě to naštvalo. Říkala jsem, že to příště pošlu poštou a ona, že to potvrzení prostě chcou, jinak to nevezme. A k příspěvku na děti jsem teda musela doložit potvrzení o příjmu. A mamka zas k příspěvku na bydlení též musela příjmy dokládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.1.19 22:17

@Miasofi :) :) :) :) :)
To já jsem přesně dneska řekl ten přišerné ženské na finančáku, co by bylo kdybych to jako poslal poštou …
A ona řikala, že by pisemně vyzvala mého taťku k doložení přijmů a pokud by to nedoložil , tak by mamka ten přeplatek na dani zpět nedostala . :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
28.1.19 22:33

Nepropojeni uradu je nejvetsi demence, co tu je. Teda jeste vyrizeni dokladu v miste bydliste. Nepochopim to proste. Otazka jednoho kliknuti. A uz mi i prijde, ze to snad ani neni v zajmu statu. :mrgreen: V teto dobe tu lrenaset papiry mezi urady je na hlavu.

• Citovat
  • Upravit
1397
28.1.19 22:38
@lolink píše:
@clovicek841 vloni po mne chteli cestne prohlaseni, letos musim na socialku pro potvrzeni o prijmech, pac jsem pobirala materskou. :nevim:

A kdo to po tobě prosím chtěl?? Manžel bude slevu uplatňovat a taky mám jen mateřskou pod 68 a myslela jsem že čestné prohlášení stačí i jeho účetní na to nic nerikala …jo a je to tak že se do 2018 počítá jen MD vyplacena na účet v 2018 i když za prosinec dojde až v lednu 2019 (to už bude příjem 2019) ??? Když napíšu na FU pod který spadam email s dotazy, odpoví mi??diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
29.1.19 06:27

@alialiali
Ahoj je to tak . Ale je otázka jestli jim bude na Fú stačit to čestné prohlášení . To jsem si myslel já u rodičů taky . A nebo budou chtít i potvrzení o těch přijmech za lonský rok - mateřská to vydává OSSZ a rodičovský příspěvek pak úřad práce . Email tam napsat můžeš , ale problém je ten , že na internetu jsou jen emailové adresy na podatelny finančáku a tam na dotaz , když nemáš elektronický podpis nebude nikdo reagovat . Tak že zavolat , a nebo zaleží jak to máš hodně daleko tak se tam dojid zeptat . Ještě je tady taky možnost , že přiznání manželovi vezmou a když se jim to nebude libit tak ho vyzvou k doložení tvých dokladů na slevu . Ale nechci strašit , ale třeba my jen spadáme k protivné a důležité ženské :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
29.1.19 07:30

@clovicek841 finanční úřady provedly za roky 2017 a 2016 kontroly všech, kteří měli ulatněny slevy na manžely a manželky. A doměřily opravdu hodně peněz a spousta lidí musela peníze vracet spolu s úroky z prodlení. A většina tam měla čestné prohlášení. Proto se to zpřísnilo a chtějí to podchytit už při podání přiznání. Já se ani nedivím.
Těch 25 tisíc snad za to stojí. Nikde v zákoně není, že se příjmy pro uplatnění slev prokazují čestným prohlášením. A co se týká toho, že úřady nejsou propojeny. To stojí bohužel na legislativě a penězích. Za to úřady nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák