Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@alialiali píše:
A kdo to po tobě prosím chtěl?? Manžel bude slevu uplatňovat a taky mám jen mateřskou pod 68 a myslela jsem že čestné prohlášení stačí i jeho účetní na to nic nerikala …jo a je to tak že se do 2018 počítá jen MD vyplacena na účet v 2018 i když za prosinec dojde až v lednu 2019 (to už bude příjem 2019) ??? Když napíšu na FU pod který spadam email s dotazy, odpoví mi??diky
Nemusíš psát na FÚ. Stačí se podívat na stránky www.financnisprava.cz
https://www.financnisprava.cz/…ch-osob-9559#…
@clovicek841 píše:
@Miasofi zákoně stojí přímo, že nárok na slevu na manželku se prokazuje dokladem totožnosti manžela/manželky ( občanka nebo oddací list ) a přijmy se prokazují právě tím čestním prohlášením
Můžete, prosím dát odkaz na zákon a §, já jsem to nikde nenašel. Jinak je-li to v zákonu, tak jste se neměl nechat odbýt a hned na místě si na tu úřednici stěžovat.
@Hanula1212 @Luboš P přímo na svých www stránkách má finanční správa , že sleva na manželku se dokládá dokladem totožnosti manželky a příjem čestným prohlášením . Proto jsem. se včera na finančák u docela rozčiloval. Ale bohužel marně ![]()
@clovicek841 a kde přímo? To by mě zajímalo. Já to tam totiž nevidím.
@Hanula1212
Heled já to teď z mobilu nebudu hledat . Ale když si napíšeš do googlu sleva na manželku tak ti vyjede o tom spousty článku . A mezitím to třeba najdeš .
Každopádně my si ty doklady seženeme a pošleme to poštou abych se uź s prominutím s tou kravskou nemusel uź nikdy vidět.
Na dotyčnou také podáme písemnou stížnost.
Jelikož jsem jen tak zavolal na finančák do jineho města a tam mě potvrdili že jim by čestné prohlášení stačilo