Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Čisté ne?
Edit:tak koukám že je to blbě.
Příspěvek upraven 13.11.15 v 09:32
Taky myslím, že je to z hrubé mzdy, ale do příjmů manželky se počítá třeba i PPM- mateřská, nemocenská, podpora v nezaměstnanosti, všechny důchody, příjmy z prodeje nemovitostí atd.
@Jazz27 píše:
Taky myslím, že je to z hrubé mzdy, ale do příjmů manželky se počítá třeba i PPM- mateřská, nemocenská, podpora v nezaměstnanosti, všechny důchody, příjmy z prodeje nemovitostí atd.
ne, sociální dávky se do tohoto příjmů nezapočítávají.
Podpora, veškeré důchody, mateřská, neschopenka a OČR se započítává do příjmu
http://www.jakpodnikat.cz/…manzelku.php
Simona
@Ivettk píše:
ne, sociální dávky se do tohoto příjmů nezapočítávají.
Některé ano… jinak řečeno ty, na které si musela odvést nějaké pojistné se započítávají, ty ostatní ne, tedy @Jazz27 měla výčet správně.
Jo a ještě pozor u majitelů ŽL, tam se do příjmů počítají příjmy bez uplatnění výdajů, tedy vše co vyfakturujete a dostanete v daném roce zaplaceno.
@Jazz27 píše:
@Hanula1212 bude určitě vědět
Ví
ale jak tak kouká, tak už odpovídat nemusí ![]()
@Hanula1212 ale může odpovědět mně
, když bude tak hodná, jestli se započítavá i OČR? asi ano když i klasická nemocenská, nebo?
Mam dotaz…ta castka je jednotna? Nebo proste podle toho kolik jsem mela penez za ten cely rok?
@Jazz27 píše:
@Hanula1212 ale může odpovědět mně, když bude tak hodná, jestli se započítavá i OČR? asi ano když i klasická nemocenská, nebo?
jojo i OČR, je o náhrada mzdy, takže se tam započítává.
@macisekk píše:
Mam dotaz…ta castka je jednotna? Nebo proste podle toho kolik jsem mela penez za ten cely rok?
Jak to myslíš jednotná? Prostě pokud si chce manžel uplatnit manželku jako vyživovanou osobu, ona nesmí mít příjem vyšší než 68000,–. Co se do příjmu zahrnuje, už tu bylo.
Dobrý den. Omlouvám se nemůžu se toho dopátrat i když hledám v tématech atd.Chci se zeptat ta částka kterou si nemůžu vydělat je 68000 a počítá se z čeho? Hrubé mzdy, nebo super hrubé nebo jak se to jmenuje.Moc děkuju za případné odpovědi.