Danit či nedanit:-)

218
9.10.10 17:37

danit či nedanit:-)

Maminky, zajímalo by mě, když jsme ted na RD a delala jsme brigadu, vydelek je za mesic cca 15 tis, podepisovala jsem dohodu o PP a také růžové prohlášení. Bylo mi řečeno, že už nic danit nemusím, je to tedy tak? Nechtěla bych mít nejake problemy pozdeji, tak se radeji ptam. Moc dekuji a prejeme vam vsem krasny den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9.10.10 18:07

pokud tvůj zaměstnavatel za tebe odvádí daně, tak už danit nemusíš. ale pokud je neodvádí, tak danit musíš.
danit se nemusí v případě, že tvůj výděl nepřekočí 20-25 tis za rok (teď nevím přesnou částku, ale je to něco okolo 20 tis ročně), což ale není tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
9.10.10 18:30

Na dohodu o provedení práce se odvádí tzv.srážková daň, kterou odvádí zaměstnavatel, pokud jí odvedl, ty už nic dělat nemusíš. Ale tuším, že je to omezené nějakou částkou měsíční, když to překročí že se platí zálohová-a ta je vratná pak. Srážkovou zpátky nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená ma
10.10.10 08:16

zálohová daň je nad 5000,– měsíčně, nebo vždy pokud zaměstnanec podepíše prohlášení k dani, takže zakladatelka je na tom co se týče daní stejně jako by měla pracovní smlouvu - daň za ni odvedl zaměstnavatel a tento příjem se započítává do ročního vyúčtování daně z příjmu

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená ma
10.10.10 08:20
Kubik_kubikula píše:
pokud tvůj zaměstnavatel za tebe odvádí daně, tak už danit nemusíš. ale pokud je neodvádí, tak danit musíš.
danit se nemusí v případě, že tvůj výděl nepřekočí 20-25 tis za rok (teď nevím přesnou částku, ale je to něco okolo 20 tis ročně), což ale není tvůj případ.

no je to 20.000,– jestli myslíš nahodilou činnost, ale v zákoně je pár podmínek pro uznání definice nahodilé činnosti…

nebo si můžeš vydělat např. na smlouvu o dílo a nemusíš danit pokud částka nepřekročí do 6.000,–

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák