Nevlastní dítko

Anonymní
10.9.10 17:06

Nevlastní dítko

Ahoj,chtěla bych se zeptat,zda je možný si odečíst i nevlastní dítko z daní.Přítel je živnostník a já jsem na MD.Někdo říká že to nejde,někdo zaseže ano.Mně si můj nevlastní otec odepisovat kdysi mohl,ale je to už pár let.Je mi ale divný,když na sociálce musim udávat jeho příjem,tak proč on by si malýho nemohl zdanit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
10.9.10 17:24

Máme děti v pěstounské péči a z daní si je odepisujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
10.9.10 17:31

Manža si mojí dceru odepisuje z daní i když jeho není, ale žije s ní ve společné domácnosti aspoň takhle nám to bylo vysvětleno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
10.9.10 18:19

Podle mě hlavní je, aby si to dítě odepisoval jen jeden člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
10.9.10 18:27

Jé dobrá diskuze a dobrý tip. Vyzkoušíme. Manžel odepisuje naši, ale já na MD neodepisuju svoji, nemám z čeho. Zkusím u něj v práci zjistit, jestli to jde, když není ičař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
10.9.10 19:50

A je nutné aby jsme byli oddaní, máma mi tvrdí že ano.Mám z předešlého vztahu syna a úlevu na daních na něj nikdo nečerpá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
10.9.10 20:44

Jojo, taky bych řekla, že musí být oddáni:

§ 35c
(6) Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojené, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů, dítě druhého z manželů a vnuk (vnučka), pokud jeho (její) rodiče nemají příjmy, z nichž by mohli daňové zvýhodnění uplatnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
25.9.14 20:24

nevlastni dite

Dobry den znamena to tedy ze kdyz nejsme s pritelkyni svoji a ona ma dite z predchoziho vztahu a ted na materske muzu na nej uplatnovat slevu na dani?

• mame spolu dalni 2 deti
  • zijeme ve spolecne domacnosti-ale trvale bydliste ma u babicky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
25.9.14 21:25