Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky děvčátka
Mám dotaz.Malé jsou tři roky a za tu dobu ji ani jeden z nás neměl napsanou na sebe ohledně daní a daňového přiznání a daňových úlev…já to ani nevěděla nebo netušila…je možné,že by to vrátili zpětně nebo nějako doplatili?…Přítel na sebe napíše malou páč má větší příjem…děkuji předem za odpovědi a rady ![]()
Tak to jste přišli o docela solidní peníze
Ale určitě si zajdi na finanční úřad a zeptej se,jak dlouho zpětně jde podat dodatečné daňové přiznání.Nebo holky co jsou tady účetní poradí.
Nevím to přesně, ale myslím, že to lze jen 1rok zpětně. Tééééda, ale takový prachy nechat ležet
![]()
ahojki, já to taky neměla, na rodičáku to nejde a otec malé s náma nežije, tudíž on nemohl. Až jsem nastoupila do práce, tak jsem mohla rok zpětně, mám pocit, že víc to opravdu nejde. U nás je to v pořádku, ve vašem případě velká škoda. A.
JDE TO JEN ZA LETOŠNÍ ROK V RÁMCI ROČNÍHO ZÚČTOVÁNÍ DANÍ - ASI U ZAMĚSTNAVATELE MANŽELA?
No, dodatečné daňové přiznání se dá udělat až 3 roky zpětně, ale nevím jak přesně se to řeší.
Jojo, ale nevím co všechno se tam dá dodatečně uplatnit a jak se to řeší, pokud sis předtím nedělala přiznání sama, ale dělal ti ho zaměstnavatel.
Jde to i dva roky zpětně.Dělala jsem to letos kamarádce.
Na FÚ je možnost až tři roky zpět,ale musíte si podat daňové přiznání,vyzvednout u zaměstnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech a spočítat si přiznání,kde uplatníte dítě,doložit RL dítěte a potvrzení,že druhý z rodičů slevu neuplatňuje.
Nevíte náhodou jak to bude příští rok? Já pracuji malou si odpisuje manžel /podnikatel/, ale slyšela jsem, že od příštího roku to nejde, aby si slevu na dítě upaltnil podnikatel, dá se tedy dodatečně uplatnit u mě? Díky moc za radu. ![]()