Neuplatňovali jsme slevu na dani na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1364
17.7.14 07:49

Potřebuješ potvrzení od otce, že on neuplatňuje. Ale nemusíš čekat do ledna, změnu můžeš hlásit i během roku a budeš to mít každý měsíc ve výplatní pásce. Nebo druhá možnost je počkat do ledna a pak to dostaneš za letošní rok najednou v ročním zúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
19.7.14 11:04

Díky vám oběma za odpovědi. Tak se s ním snad domluvím a do konce roku by mohlo být potvrzení. Protože on jezdí jen tak 3 -5 krat do roka za malým. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8513
19.7.14 12:21

Pokud nesdílí otec s malým společnou domácnost, žádné potvrzení od něj nepotřebuješ! On si stejně uplatňovat nesmí. Spíš bude mzdovka chtít rozsudek soudu o svěření do péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
20.7.14 15:36

Tak jdu hledat. Než ten rozsudek najdu… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
11.9.16 12:50

Zdravím přítomné ženy,

Jsem čerstvě rozvedená a dítě mám ve vlastní péči od dubna. Celý rok pracuji a včera jsem se dozvěděla, že můžu uplatňovat slevu na dani na dítě a že to jde každý měsíc k výplatě. Vím, že potřebuji potvrzení od ex, že nic neuplatňuje, ale nevím jak mám zažádat zpětně o slevu na daně a kam vlastntě zajít a zda to jde za celý rok? A mám zavolat účetní a žádat slevu od dalšího měsíce? A nevíte kolik to asi dělá. Chápejte jsem samoživitelka a každá koruna dobrá :D :oops: Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
11.9.16 12:52

@LenaNell Pokud slevu neuplatňuje muž, tak můžeš zažádat na jaře v daňovém přiznání, o peníze určitě nepřijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8513
11.9.16 12:58

Zajdeš za mzdovkou, dítě dopíšeš do prohlášení k dani (mzdovka určitě poradí kam), doložíš rodný list dítěte + kopii rozsudku o svěření do péče. Od dalšího měsíce budeš mít ve výplatě 1117,– Kč daň. zvýhodnění. Co se týká měsíců zpětně, buď uplatníš v rámci ročního zúčtování (pokud o něj požádáš) nebo v daňovém přiznání (pokud si budeš podávat sama).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
11.9.16 13:01

@Karleon @Hanula1212 Holky děkuju, zítra volám účetní a domluvím se. Daňové přiznání podepisujeme v práci, takže nám to podává účetní čili zaměstnavatel. Peníze na víc se budou moc hodit…díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8513
11.9.16 13:04

Účetní žádné přiznání nepodává, ona jen provede roční zúčtování. Ještě doplním - od toho dubna, kdy máš svěřené dítě do péče, máš nárok na zvýhodnění ty. Leden - březen závisí na tom, zda neupatňoval otec dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
13.2.17 12:09

Ahoj holky, oživuji a prosím o radu.

V říjnu se nám narodila dcera, manžel teď v týdnu bude jednat s účetní, která se mu sama ozvala právě kvůli daním, aby si jí mohl přiznat, ale teď se nám jedná o ty měsíce ještě, co jí přiznanou neměl (říjen, listopad, prosinec, leden a teď únor ještě). Lze o peníze v ročním vyúčtování žádat ještě zpětně? Vím, že bude potřebovat mé čestné prohlášení, jsem na MD, takže to nebude problém. A jak budou peníze vyplaceny? Jestli to tedy vůbec lze? To dostane k výplatě navíc 5× 1117, tedy 5585,–? A stačí tedy napsat čestné prohlášení dle vzoru, ověřit podpis na Czech pointu a to dodat k němu do účtárny? At víme, na co se připravit. Díky moc za info

• Citovat
  • Upravit
29350
13.2.17 12:15

@Kattynka000 ty napíšeš čestné prohlášení, že si slevu na dítě neuplatňuješ, ověřené být nemusí, a manžel mzdové musí doložit rodný list… a dostane slevu na dítě zpětně za minulý rok, za letoší až v příštím roce… a letos ať si ji klidně nechá uplatňovat měsíčně… mělo by to jít ještě za únor, dokud nejsou výplaty uzavřené… a za ten leden ji dostane zpět v dalším ročním zúčtování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
13.2.17 12:45

@Kattynka000 Dostanete 3* 1117,– ty další 2 měsíce až za rok, i když únor by měl jít ještě stihnout do výplaty, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
13.2.17 12:47

@j.a.n.i1 oni mají výplatu teď v pátek Takže to už asi ne… Děkuji moc za radu jako vždy, Jani :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29350
13.2.17 12:48
@Kattynka000 píše:
@j.a.n.i1 oni mají výplatu teď v pátek Takže to už asi ne… Děkuji moc za radu jako vždy, Jani :kytka:

teď v pátek mají lednovou výplatu… za únor dostane v březnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
13.2.17 12:51
@Regina Hero píše:
teď v pátek mají lednovou výplatu… za únor dostane v březnu…

:lol: je, máš pravdu, já byla zvyklá že jsem brala zálohově v tom měsíci uprostřed a na konci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák