Neuplatňovali jsme slevu na dani na dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4024
19.1.12 11:46
Hanula1212 píše:
Zatím nic takového neplatí.

8o takže od příštího roku zatím žádná změna, ale řešilo se to :?: No mě se to doneslo jako hotovu věc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
19.1.12 11:54

On pan Kalousek vymýšlí spoustu věcí, kde „ušetřit“. Vím, že někde se rozčiloval, že podnikatel pokud má milionové příjmy, uplatní výdaje paušálem, dostane ještě bonus na děti vyplacený od státu a že to změní. Pro rok 2012 to rozhodně neplatí a co bude platit 2013 neví asi ani on sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
19.1.12 11:59

Hanula jo to máš naprostou pravdu, pořád něco mění hlavně, aby dostali co nevíce peněz z tich malých, ale oni mají sami dobře nabouchaný kapsi :cert: . Jinak moc děkuji, už jsem se bála, že budu muset zase něco řešit, aby nám alespoň byl odepsán ten příspěvek na dítě, když už nic jiného za výhodu nemáme. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.3.12 07:05

Téma už je starší, ptám se tedy znova…lze uplatnit sleva na dani zpětně? A co všechno se musí doložit (musím mít i nějaký papír z práce já,nebo stačí čestné prohlášení?) ? A jak to je, když přítel Daně už odevzdal (nesl si to sám na finančák, ale byl tam poprvé a byl tak vyhoukaný, že se zapomněl zeptat :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.3.12 07:25

Dá se to uplatnit zpětně, z práce musíš mít papír o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti za příslušný rok a čestné prohlášení druhého partnera, že slevu neuplatňoval a nevím jestli tam dát kopii RL dítěte, já ji nedávala a nikdo ji nechtěl, ale vím, že kamarádka ji tam dávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
8.3.12 07:29

Pokud přiznání 2011 už odevzdal, může do 31.3. podat opravné. Přepíše to, co už odevzdal + přidá dítě. Pokud myslíš za roky 2010 a 2009, pak je to tak, jak píše j.a.n.i1 Kopie RL není potřeba, pracovnice FÚ má přístup do registru obyvatelstva. Kopie se odevzdává mzdovkám v zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.3.12 08:00
Hanula1212 píše:
Pokud přiznání 2011 už odevzdal, může do 31.3. podat opravné. Přepíše to, co už odevzdal + přidá dítě. Pokud myslíš za roky 2010 a 2009, pak je to tak, jak píše j.a.n.i1 Kopie RL není potřeba, pracovnice FÚ má přístup do registru obyvatelstva. Kopie se odevzdává mzdovkám v zaměstnání.

On uplatňoval na děti na tento rok, ale měl se zeptat, jestli může syna uplatnit i z loňska (holka se narodila letos) a co případně doložit. Takže by musel doložit daně z loňska? Nebo se i tak musí přepsat ty letošní papíry? A ode mě by tedy stačilo jen třeba rukou napsané čestné prohlášení, že jsem ani loni neuplatňovala? Není třeba to nijak „dokazovat“? :lol:
Omlouvám se, že píšu jak tatar, ale fakt tomu ani za mák nerozumím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
8.3.12 09:31

V pohodě. Jen si to ujasním. Za rok 2011 si podal daň. přiznání podal na FÚ, kde má uplatněné obě děti. Teda předpokládám, že když píšeš „tento rok“ myslíš tím rok 2011, za který se podává přiznání letos. Takže rok 2011 by měl být v pořádku. A zajímá Tě, zda si může uplatnit odpočet na syna za rok 2010, kdy se na něj zapomělo. Jestli je to tak, musí zajít za svou mzdovou účetní, ta mu vyjede za rok 2010 potvrzení o příjmu. Pak si podá daň. přiznání za 2010, kde syna doplní. Není to žádný problém. Od Tebe stačí rukou napsané prohlášení, že jsi v roce 2010 neuplatňovala daňové zvýhodnění na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.3.12 10:55

Hanula, jo jo, pochopila jsi to dobře, to já to zas nešikovně napsala :lol: Tak takhle by to nemusel být problém (šéf dělal drahoty, proto to nakonec odnesl na finančák osobně, ale dát mu rok 2010 by neměl být problém…to by si měl schovávat, že jo?). Mockrát děkuji, jsem ráda, že jsem ho k tomu dokopala a když už je ochotný to oběhat, tak ať běhá :lol:
Ještě jednou děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
14.7.14 13:47

Ja jsem ted při čtení výplatní pasky taky říkala, proč nemám slevu na dani na maleho. Nemam ani slevu a dokonce ani přídavky, ani je mistomě nikdo jiný nebere. Opridavky vím, že ted zadat nemůžu, ale co mam delat, abych měla tu slevu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
14.7.14 13:57

Jani09 - požádej ve mzdové účtárně o uplatnění slevy za dítě - měla bys to vyplnit do růžového daňového prohlášení - plus musíš doložit, že na dítě neuplatňuje otec - buď potvrzením z jeho zaměstnání nebo čestným prohlášením. O přídavky na dítě se žádá na sociálce, má nárok jen někdo - podle příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.7.14 13:57

@jani09 Zajdi za mzdovkou a domluv se s ní. O slevu se žádá v prohlášení poplatníka, které každý rok podepisuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
14.7.14 13:58

@jani09 : a zadala jsi o ni? A mela jsi od otce podepsané, ze on tu slevu neuplatňuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
16.7.14 18:56

Tak, že potřebuju od otce papír, že on neuplatnuje a vyplnit až v danovém prohlášení v unoru? Takže to v praci stačí doložit později? Ja myslela, že je to i ve výplatní pasce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
16.7.14 19:20

@jani09 : jde to i ve výplatní pásce, ale jak bylo psáno, donést potvrzení od otce, že neuplatňuje a s tím zajít za účetní. A za červen se zažádá v lednu ( ůnoru ) 2015 a bude to zaplaceno zpětně v daňovém vyrovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák