Co se počítá do limitu 68tis

1
12.6.10 20:07

co se počítá do limitu 68tis

aby si mě mohl manžel příští rok odečíst tak nesmím mít tento rok 2010 vyšší příjem než 68tis, tento rok jsem byla brala PPM a nyní čerpám dovolenou z minulého a letošního roku, to vše se do té částky počítá ale taky jsem dostala za rok 2009 vrácenou dan při ročním vyučtování, a ted nevím zda se taky počítá, v zákoníků se o této dani nic nepíše, není o ní nic jak v odstavci co se počítá ani co se nepočítá do částky 68tis, mockrát děkuji za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
12.6.10 20:11

Já bych řekla, že vrácená daň se nepočítá - že to není prostě příjem. Ale ruku do ohně bych za to nedala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
12.6.10 20:19

vrácená daň se nepočítá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
13.6.10 10:25

Letos jsme taky nemohli odpočet na mě uplatnit :roll: , protože jsem čerpala právě dovolenou a ještě jsem v tom měla i MD…vrácená daň by se počítat neměla a PPM taky ne.....no nerada bych se těšila na příští rok, protože kdo ví, co vše zkrouhnou :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
13.6.10 12:11

ahoj vrácení daně se dopřijmu nepočítá, ale ppm ,dovolená ale i třeba dohoda o provedení práce..... jakýkoliv příjem , třeby i z nájemného se do této částky počítá… prodej bytu.....finanční dary

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
13.6.10 12:45

.. takze to sa da uplatnit vlastne, len ked ma clovek tu nizsiu rodicovsku? ked ju mam 11.4 tis, tak to nevyjde…vsak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102599
13.6.10 18:49

rodičovská se nepočítá, to není příjem, ale sociální dávka… počítá se nemocenská, mateřská, dovolená… zjednodušeně řečeno, všechno co se počítá z tvého platu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
14.6.10 16:17

Jano mám to chápat tak, že baby na rodičáku jsou brány jako bez příjmu????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
14.6.10 16:17

Protože, když jsem chtěla žádat dávky, tak se započítávala i rodičovská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102599
14.6.10 16:24

kacko z pohledu sociálních dávek to příjem je ale z pohledu daní to příjem není a to ani nezdanitelný… je v tom malinko bordel…

Zkusím nějaké příklady:
plat = zdanitelný příjem
nemocenská, mateřská = nezdanitelný příjem z pohledu daní … ty ho do vlastního DP neuvádíš, ale třeba aby si tě mohl manžel odepsat jako vyživovanou manželku, tak to jako tvůj příjem počítat musí
rodičák = není příjem z pohledu daní … neuvádíš ani ty ani manžel v DP, ale je to příjem z pohledu dávek, tj. pro výpočet třeba přídavků na dítě se ti to jako příjem počítat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
23.6.10 11:25

Jani díky, ale stejně to nechápu :mrgreen: :mrgreen: , může si mě odepsat z daní jako vyživovanou manželku, když mám rodičák 11400.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
24.6.10 11:48

Já se obávám že asi ne.Protože podle toho jakou máš mateřskou mi to vychází že budeš mít celkově asi 72tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102599
24.6.10 22:43

k.a.c.k.a.1 pokud si celý rok na rodičáku tak jo, ten se nepočítá… ale nevím kdy ti končila mateřská a jestli sis po ní vybírala dovolenou, protože mateřská a dovolená se do těch 68 tis. počítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák