Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, mám na Vas dotaz : mohu podávat daňové přiznání, když mám rodičák? (potřebuji uplatnit na syna daňový bonus) jde to? Díky
Musíš mít příjem minimálně 48 000 a teď už i odklad, řádný termín je do 31.3.
O termínu vím, ale přítel si zkošel dát do přiznání mého 1. syna a volali mu že na něj to uplatnit nejde, když nejsme svoji…netušíš jestli se do těch 48tis. počítá i porodný?
Přítel si do příznání syna dát nemůže.
Porodné se do příjmu rozhodně nezapočítává. Musí to být vlastní příjem, úhrn hrubých mezd.
malej dotaz holky kdyz jsem mela nemocenskou,materskou a dovolenou popri rodicaku delalo to přes100 000 mužu si uplatnit tu ulevu na dite za celej rok2010.dekuji Jaruš pekny dnik
Dańový bonus na dítě, ahoj, jsem druhý měsíc v nové práci a nejsem si uplně jistá, jestli se tam vyplácí danový bonus na díte každý měsíc ve výplatě, nikdo mi tam nedokázal odpovědět
výplatnici už mám ale na výplatu teprv čekám, na výplatnici uplně dole v kolonce DOPLATEK mám započítanou mzdu i danový bonus. mám to tedy chápat tak, že toto je celková částka, která mi přijde? nějak tomu nerozumím
díky za reakce
@NikčaTrub Ano, to co je v kolonce doplatek ti prijde na ucet.
@NikčaTrub píše:
Dańový bonus na dítě, ahoj, jsem druhý měsíc v nové práci a nejsem si uplně jistá, jestli se tam vyplácí danový bonus na díte každý měsíc ve výplatě, nikdo mi tam nedokázal odpovědětvýplatnici už mám ale na výplatu teprv čekám, na výplatnici uplně dole v kolonce DOPLATEK mám započítanou mzdu i danový bonus. mám to tedy chápat tak, že toto je celková částka, která mi přijde? nějak tomu nerozumím
díky za reakce
Tak pokud jsi zamestnavateli prokazala, ze mas to a to dite a chces na nej uplatnovat slevu na dani, jelikoz ji na nej nikdo jiny neuplatnuje, tak ve vyplatnici krome slevy na poplatnika (2070,–) budes mit i zapocitanou slevu na dite a to kazdy mesic.