Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, potřebovala bych poradit… Přítel jde teď od 1.8. na živnosťák. Potřebovala bych vědět, jak je to s účtem, když mi k němu na účet chodí RP? Manželé nejsme – jen druh s družkou… Nebude v tom problém, kvůli daním?
Dále bych potřebovala poradit, jak si vypočítat kolik čistého bude mít měsíčně např. při 140,– na hodinu a při 200 hodinách měsíčně. Bude uplatňovat daně paušální částkou a bude provozovat řemeslnou živnost.
Možná se vám zdá, že se ptám na kraviny, ale už si nevím rady…
Doporučuji podívat se na www.jakpodnikat.cz tam je spousta informací.
Já vím, že bych si to měla najít sama, ale sedím u toho už kolik dní, čtu včechny diskuse, stránky o účetnictví, ale pořád nějak nemůžu najít, co bych potřebovala. Prosím o pomoc!
![]()
Upřímně, k čemu účetnictví, když bude danit paušálem? Na těch stránkách je přehledně uvedeno, co musí platit, také jsou minimální zálohy a tak. Myslím, že je to velice přehledný návod jak začít, lépe ti to sem nikdo nenapíše.
http://www.jakpodnikat.cz/…odnikani.php
Já chápu, co si má platit, jakou výši záloh atd. ale zajímal by mně hlavně ten účet a jak si to vypočítat. Prostě to pokaždý chápu jinak a už v tom mám pěkný zmatek
![]()
Omlouvám se, asi se vám zdám jako blbec, ale fakt nevím ![]()
Účet není problém, nemusí být samostatný pro podnikání a tím že nebude řešit náklady, tak ani nemusí rozpočítávat poplatky za vedení účtu.
A u podnikatele se nedá jednoduše říct kolik bude mít čistého… prostě vem kolik asi počítá, že za ten měsíc vydělá, odečti vše co musí zaplatit, rezervu na daň a případné doplatky sociálního a zdravotního, pokud bude zisk vyšší než odpovídá minimálním zálohám a vyjde ti co zbude „čistého“.
Ahoj, potřebovala bych poradit, Evidenční list důchodového pojištění, jak se to vyplňuje?
Za rok 2013 napíšu od 1.1.2013 do 31.12.2013 počet dnů je včetně sobot a nedělí takže 365? Nebo mám tam něco zaškrtávat nějaké ty měsíce jako třeba ten čtvereček 1-12? A součet vyměřovacích základů sociálního za 12 měsíců a to je všechno? Nic jiného tam být nemusí?
Díky
Pokud byla nemoc, tak vyloučenou dobu -počet dní, kdy nepracoval
jinak je to 365
koukni na stránky ČSSZ, možná tam něco najdeš, já se tam vždycky akorát vytočím, totální chaos
@kouřící králík píše:
@terinka4444Pokud byla nemoc, tak vyloučenou dobu -počet dní, kdy nepracoval
koukni na stránky ČSSZ, možná tam něco najdeš, já se tam vždycky akorát vytočím, totální chaos
jinak je to 365
no právě, akorát chaos, nemocná nebyla, jen klasika dovolená 20 dnů.
ty stránky by měly zrušit, to je na střelu!
Napiš
kód 1++
od-do
dny 365
vyměřovací základ - kolik si vydělal
Prosím anonym z osobních důvodů.
1.10. nastupuji do práce (doteď ÚP bez podpory v nezam.) Ovšem nástupní mzda je 30tis. a reálně hrozí, že manžel kvůli pár tisícům přes limit, přijde o zvýhodnění na vyživovanou manželku. Proto se chci zeptat, pokud výplatu budu dostávat 1. v měsíci, počítá se do zdanění i ta prosincová, která by přišla 1.1.2018? Samozřejmě se budeme modlit, aby nepřišla už v prosinci…
děkuji za pomoc. M.
Výplata za prosinec je příjmem za prosinec, takže ano, počítá se tam.