Daňové přiznání 2018

5006
14.1.19 12:48

Ne, to by snad měla/mohla zvládnout mzdovka u Tebe v práci (jeslti jsi teda předtím nebyla OSVČ) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8522
14.1.19 15:41

Tak mzdovka přiznání nedělá. Mzdovka může maximálně provést roční zúčtování, pokud ji o to do 15.2. požádáš. POdepsala jsi prohlášení k dani na začátku 2018? Byla sražena nějaká daň z té čerpané dovolené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
14.1.19 16:54

@Hanula1212 : cast roku mam podepsany a z toho byla cast i dovolena (mela jsem nastoupit na dohodu na brigadu a nastoupila jsem az ted od ledna , nekam jinam).Komunikace s firmou trosku vazne. Tak jevim, zda to budou chtit udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8522
14.1.19 16:59

A byla z toho příjmu za dovo sražena nějaká daň? Část roku máš podepsaný? Tzn. ty jsi ten podpis rušila? Pokud nebyl žádný příjem při nepodepsaném prohlášení, nebyl žádný jiný příjem kromě té dovo (žádné podnikání, pronájem apod.) pak nejsi povinna podávat přiznání. Druhá otázka je, zda byla z té dovolené sražena nějaká daň. Pokud ano, mohli by ti ji vrátit. A to buď v ročním zúčtování nebo v daň. přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.19 08:32

Dobry den,chtěla bych poradit.
Od 1.ledna do 26.7.jsem byla na ÚP. Od 27.7. jiz zamestnana.
Příjem 3100,a pote 5×16000 kc v čistém.
Mam dve deti,danovy bonus jsem neuplatnovala ve vyplate.
Mohu si odecist deti po cely rok? Vim,ze tam je nejaka hranice pro uplatneni.
Moc dekuji za odpoved. Nevyznam se v tom. Nas ucetni si bere penize kdyz chcete udelat priznani a mate deti.

Prosim anonym. Citlive tema. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
8522
16.1.19 11:11

Pro bonus na děti musí být příjem 73200,– hrubého/rok. To vyjde. Tak si nenechávejte udělat přiznání, ale požádejte o provedení ročního zúčtování za rok 2018.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.2.19 22:50

Status studenta - daňové přiznání

Hezký večer, nevím jak vyřešit toto:
Sestra v roce 2018 ukončila studium na VŠ, potvrzení o studiu má do května 2018. Pak v létě ji přijali na doktorské studium, ale potvrzení o studiu ji nyní vystavují od října 2018, ikdyž jí tvrdili, že jí to zpětně uznají. Během toho v roce 2018 byla na brigádách, takže daňové přiznání bude podávat.

Soustavná příprava VŠ je definována: doba od ukončení studia na vysoké škole do dne, kdy se dítě stalo studentem téže nebo jiné vysoké školy, pokud studium na téže nebo jiné vysoké škole bezprostředně navazuje na ukončení studia na vysoké škole, nejdéle však doba tří kalendářních měsíců následujících po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo studium na vysoké škole.

Do daňového přiznání může požádat o slevu tedy jen na 8 měsíců nebo se nemusí uvádět sleva vůbec?
A co ta proluka? Musí nějak řešit na finančáku, sociálce či zdravotní pojišťovně?
Na studijním jí paní říkala, že jestli by pro ní nebyl lepší nějaký odečet, když neměla měsíčně nad 24tis. , ale to nevím, co tím myslela?

Nemáte některá zkušenost. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8522
26.2.19 05:50

Kolik je jí let? Kolik peněz si vydělala? Nebude jí stačit sleva na poplatníka? Paní na studijním buď daním nerozumí nebo to sestra špatně pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
26.2.19 08:30

@Hanula1212 Je ji 25. Vydělala asi kolem 115tis., když tam tu slevu na studenta nedám, tak to v daňovém nic nezmění, takže asi to bude, že bude stačit uvést jen základní slevu na poplatníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
8.3.19 19:37

Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit, leden - duben 2018 jsem byla na úřadu práce, poté 6 měsíců zaměstnaná, říjen - prosinec 2018 opět na úřadu práce. V obou případech jsem na úřadu práce pobírala podporu. Musím příjem z úřadu práce zapsat do daňového přiznání (dělám si ho sama), popř. do jaké kolonky patří? Přílohou bude potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislých činnost, a z pracáku co? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8522
8.3.19 19:46

POdpora není zdanitelný příjem, do přiznání se nepíše. Přílohou bude potvrzení o příjmech a můžeš přiložit kopii potvrzení o evidenci na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
8.3.19 19:51

@Hanula1212
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.19 21:24

Dobry vecer, pobiram jiz dva roky invalidni duchod 2.stupne. A chci se zeptat,delam si danove priznani sama. Je sleva na zakladni invaliditu 2520 ? Nebo se na me nestahuje prosim? Nevim presne neorientuju se v tom.Normalne pracuji castecne.
Dekuju
Anonym pro me citlive tema dekuju

• Citovat
  • Upravit
1799
21.3.19 10:46

Ahojky taky jsem zjistovala. A je to 2520 pro 1,2 stupen.
Snad je to spravne.
@Hanula1212 by vedela lepe. Je to zlaticko,pomaha tu nam jiz dlouho. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8522
21.3.19 14:29
@Anonymní píše:
Dobry vecer, pobiram jiz dva roky invalidni duchod 2.stupne. A chci se zeptat,delam si danove priznani sama. Je sleva na zakladni invaliditu 2520 ? Nebo se na me nestahuje prosim? Nevim presne neorientuju se v tom.Normalne pracuji castecne.
Dekuju
Anonym pro me citlive tema dekuju

ano, 2520,–

@Prdolinka86 děkuju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody