Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
stačí trochu zagooglit ![]()
http://www.zslodenice.cz/…smlouva.html
Klasicka darovací smlouva účelově neurcena.Ovsem záleží,či mate ve zrizovacce.Zda dary přijímat smíte,jaké a a do jaké vyse
@Svistice tak to se omlouvám.Tak tedy školka by měla mít darovací smlouvu.
@janoma píše:
@Svistice tak to se omlouvám.Tak tedy školka by měla mít darovací smlouvu.
Školka je právě v tomto nepoužitelná. K dětem se chovají krásně, ale jak po nich chce někdo něco „nepedagogického“, tak to je pro ně neřešitelný problém.
Prý jsem první rodič, co se po potvrzení o daru shání. Hlavně, že většina rodičů platí na začátku školního roku povinně nepovinný sponzorský dar (i to tak oficiálně nazívají) na nákup hraček apod.
@Svistice nemohou být v tomto směru neschopní.Je to povinna administrativa.
A povinné-nepovinný dar,tak z toho se mi ježí chlupy. A oni nemají paní ředitelku?
@Svistice píše: Školka je právě v tomto nepoužitelná. K dětem se chovají krásně, ale jak po nich chce někdo něco „nepedagogického“, tak to je pro ně neřešitelný problém.Prý jsem první rodič, co se po potvrzení o daru shání. Hlavně, že většina rodičů platí na začátku školního roku povinně nepovinný sponzorský dar (i to tak oficiálně nazívají) na nákup hraček apod.
A na tyto sponzorské dary nejsou darovací smlouvy?
Pokud ne, tak jsou docela odvážní střelci. Způsob, jakým mohou přijímar sponozorské dary by měli mít upravený ve zřizovací listině se zřizovatelem ( město, obec).
Ty dáš dar buď finanční - účelově určený třeba na ten nákup hraček, nebo neurčený, nebo věcný - tzn. sama koupíš hračky a daruješ. MŠ vystaví darovací smlouvu, kde je dárce, obdarovaný, popis daru, hodnota, datum, podpisy obou stran.
To můžeš doložit k DP za uvedený rok a uplatnit.
@Dája999 Ona paní hospodářka, která to tam má na starosti, je celkově asi celkem výkvět. Za posledních pár měsíců má na kontě několikrát špatně stržené obědy a včera jsem jim vrátila paskvil potvrzení na školkovné, aby to předělali. ![]()
Jinak souhlas s poskytnutí daru jsme podepisovali, ale rozhodně to nebylo formou darovací smlouvy. ![]()
Ahoj, oživuji diskusi i když téma je trochu jinym směrem…
Syn chodí do školky kde jsou hodné učitelky, skvělá ředitelka, deti mají spoustu aktivit, výlety atd. Jsem z nich nadšená.
Rozhodli jsme se skolce darovat finanční obnos a tím dát najevo, že si vážíme jejich prace. Říkala jsem si tak 5000,–, není to málo? Chudáci nejsme, ale na 5 dovolených ročně taky nejezdíme…
Dáváte taky někdo něco, nebo jen nějaké dárečky učitelkam, kuchařkam, to tedy dáme taky, za cca 300 na osobu.
Jak to tak píšu tak tolik peněz jsem vlastně ani neutratila za dárky pro rodinu 🙂
Finanční obnos opravdu jsem nedávala, jen na konci roku nějakou drobnost jako poděkování.
Když dám peníze tak někomu opravdu potřebnému. Letos třeba program,, krabice od bot,,.
Jste si odpověděla sama, nevidím důvod dávat finanční obnos, když, jak píšete jste takovou sumu nedala za dárky pro rodinu.
Slyším to poprvé a připadala bych si, jako bych dávala úplatek.
Drobný dárek ano, peníze určite ne.
My dáváme peníze, ale ne k Vánocům. Manžel to odečítá z daní. Ale dáme to sem tam, ne každý rok. Dětí máme víc. Když mi přijde, že by mohli dětem něco pořídit, dáme peníze. Dali jsme párkrát 10 tis. Za 10 let docházky dětí jsme to dali tak 5×. ![]()
@K. Rocánková píše:
Syn chodí do školky kde jsou hodné učitelky, skvělá ředitelka, deti mají spoustu aktivit, výlety atd. Jsem z nich nadšená.
Rozhodli jsme se skolce darovat finanční obnos a tím dát najevo, že si vážíme jejich prace. Říkala jsem si tak 5000,–, není to málo? Chudáci nejsme, ale na 5 dovolených ročně taky nejezdíme…
Dáváte taky někdo něco, nebo jen nějaké dárečky učitelkam, kuchařkam, to tedy dáme taky, za cca 300 na osobu.
Jak to tak píšu tak tolik peněz jsem vlastně ani neutratila za dárky pro rodinu 🙂 [/cLetos jsem dala druhý rok po sobě 3 tis. mateřské školce, kam chodí moje děti. Je to vesnická školka se 30 dětmi, 4 učitelky + malotřídka, asi 15dětí, 3 učitelky. Dále dvě kuchařky, 1 školnice. Na mdž, ke konci školního roku, všem nosíme kytičky + zákusky, kafe. Je to tam taková velká rodina. Učitelky, kuchařky, školnice znají jménem všechny děti, jsme z nich nadšení. Až začnou naše děti chodit na 1. stupeň na ZŠ v sousedním městě, odchod z této školky obrečíme.
@K. Rocánková píše:
Jak to tak píšu tak tolik peněz jsem vlastně ani neutratila za dárky pro rodinu 🙂
To je obecní školka? Asi bych úplně nedávala peníze, ale nakoupila třeba výtvarné potřeby, papíry a třeba kafe pro učitelky, kucharsky a další personál. Na vánoce a konec roku nějaký drobný dárek.
U nás mají vyvěšenou listinu podporovatelů školky.