Daňové přiznání - kdo pomůže

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.3.17 22:49

Daňové přiznání - kdo pomůže

Ahoj holky :mavam: Je tu prosím někdo, kdo by pomohl vyplnit daňové přiznání? Vím, že je na internetu spousty interaktivních formulářů, ale nevím, zda jim mohu věřit. Vždy mi dělal daně zaměstnavatel, ale letos odmítl - mám příjem z pronájmu.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101536
11.3.17 23:01

@Štěpulkaa Tomuhle věřit můžeš https://adisepo.mfcr.cz/…expert.faces a pak chceš Daň z příjmů fyzických osob - od roku 2013 včetně (EPO2)
S konkrétním dotazem klidně piš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.17 23:50

@j.a.n.i1 Moc děkuji. Jen jestli to dobře chápu, já pouze vyplním čísla z,,Potvrzení o zdanitelných příjmech" a ostatní to za mě spočítá? Z toho potvrzení potřebuji řádek 2, 6 a 12? Úroky z hypotéky vypíšu do řádku 47? Pochopila jsem to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
11.3.17 23:57

@Štěpulkaa Na opsání toho potvrzení je tam přímo samostatná tabulka, která to pak rozdělí do správných řádků - je to ta výpočtová tabulka k paragrafu 6 (vpravo dole), ano, hypo do 47 (bydlíš tam, nemáš hypo na to co ponajímáš?) a pak na příjem z pronájmu do přílohy 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 00:01

@j.a.n.i1 Mám hypo na byt ve kterém bydlím. Příjem z pronájmu mám 140kč za to, že se pronajímají společné prostory v bytovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
12.3.17 00:12

@Štěpulkaa Tak to je opruz, kvůli 140kč vyplňovat DP sama… i když nejsem si vůbec jistá, jestli ti ho i tak neměl zaměstnavatel udělat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 00:17

@j.a.n.i1 Na internetu jsem našla, že pokud je příjem do 6000kč tak by měl zaměstnavatel, ale nebudu se s nimi dohadovat.
Ještě se zeptám, ta tabulka 1. sloupec = řádek 2, 2.sloupec = řádek 6 a 3. sloupec = řádek 12? A u té přílohy č.2 vyplním řádek 201 a zaškrtnu, že uplatňuji výdaje procentem z příjmů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
12.3.17 00:23

@Štěpulkaa Asi jo, já to potvrzení od zaměstnavatele nemám před očima, ale jo, vyplňuje se to tak jak to jde na tom potvrzení za sebou. A příloha 2 přesně tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 00:27

@j.a.n.i1 Ještě poslední dotaz když mám hypo i stavebko tak ty úroky sečtu nebo mohu uplatnit jen jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
12.3.17 00:30

@Štěpulkaa Pokud to obojí splňuje ty podmínky pro odečet, tak sečíst. Jo a počítej s tím, že bude FÚ chtít kopii obou smluv, buď to rovnou přilož k DP nebo můžeš čekat, zda se ozvou, ale řekla bych, že se ozvou na 99%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 00:34

@j.a.n.i1 Kopii přiložím radši hned, vše jsem už měla připraveno pro zaměstnavatele. Nevíš zda budou chtít i výpis z katastru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
12.3.17 00:38

@Štěpulkaa Neměli by, oni tam nějak přístup mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.17 00:41

@j.a.n.i1 Mohla bych Tě poprosit o radu? Když je na dokladu „daňový doklad“, jedná se o fakturu?

• Citovat
  • Upravit
12.3.17 00:43

@j.a.n.i1 Strašně moc ti děkuji za pomoc :-) s tvými radami to snad zvládnu vyplnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8503
12.3.17 06:45
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Mohla bych Tě poprosit o radu? Když je na dokladu „daňový doklad“, jedná se o fakturu?

Nemusí to tak být. Daňový doklad musí mít náležitosti stanovené zákonem, pojem faktura žádný zákon nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák