Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Musí na financak podat čestné prohlášení o nových příjmech. Je na to formulář přímo na jejich stránkách. Potom na pojišťovnu a socialku přehled příjmu a výdajů, opět mají svoje formuláře, který i samy všechno dopocitaji podle zadaných hodnot. On bude mít nejspíš všude 0.
Pokud je zaměstnaný jako klasický zaměstnanec tak potřebuje od zaměstnavatele Potvrzení příjmů. To se přeťuká do formuláře k dani z příjmů fyzických osob a do přílohy 1 se napíšou nulové příjmy i výdaje. Pak je otázka zda má životní či penzijní pojištění, hypotéku, kdo si uplatňuje děti pokud máte a kolik máš výdělek ty a může si tě případně uplatnit.
Pokud měl pouze příjmy ze zaměstnání, kde má podepsané prohlášení, pak přiznání podat nemusí. Staší prohlášení, kde uvede, že za rok 2018 mu nevznikla povinnost podat daňové přiznání. Požádal zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování do 15.2.?
Přehledy na socku a zdravku podat musí, i když budou nulové.
Diky holky, on je v tomhle uplne neschopny ;-( No a ja asi taky, hledam ten link na „cestne prohlaseni o novych prijmech“ a nemuzu to najit, mohla by to prosim postnout sem? Jinak penzijko, hypo ani deti jeste nemame, tak snad to bude lehci…
https://cestnaprohlaseni.cz/…ch-prijmech/
Koukám, že ve svém prvním příspěvku mám chybu, má tam být NULOVYCH příjmech. Promiň.
Příspěvek upraven 27.03.19 v 11:12
@jaelisa žádné prohlášení o nových příjmech totiž neexistuje. Proto ho nenajdeš. Čestně prohlašuji, že mi za rok 2018 nevznikla povinnost podat daňové přiznání.
@Hanula1212 píše:
@jaelisa žádné prohlášení o nových příjmech totiž neexistuje. Proto ho nenajdeš. Čestně prohlašuji, že mi za rok 2018 nevznikla povinnost podat daňové přiznání.
Takze musi zajit na financak a to tam sdelit nebo nejaky formular ci jak to funguje? Fakt se v tom neorientuju.. ![]()
@jaelisa píše:
Takze musi zajit na financak a to tam sdelit nebo nejaky formular ci jak to funguje? Fakt se v tom neorientuju..
Vždyť jsem tu větu v předchozím příspěvku napsala!
Ale měl manžel podepsané v zaměstnání prohlášení poplatníka? To je dost důležité.
@jaelisa viz můj odkaz v předchozím příspěvku. Já budu podávat prohlášení, že jsem nevydelala víc než 15000, na to ani formulář není, takže si to prostě sepisu sama a zanesu tam.
@chaela píše:
@jaelisa viz můj odkaz v předchozím příspěvku. Já budu podávat prohlášení, že jsem nevydelala víc než 15000, na to ani formulář není, takže si to prostě sepisu sama a zanesu tam.
Jsem to nejak prehledla, diky moc. Podskrtnu to za nej a letim na financak.