Danove priznani pri prodeji RD?

Anonymní
21.5.23 23:29

danove priznani pri prodeji RD?

Prodala jsem RD, ktery jsem nabyla darovaci smlouvou pred mnoha lety a bydlela jsem zde stale, vc trvaleho bydliste.

Je mi jasne, ze dan z prodeje platit nebudu, ale slysela jsem, ze i tak musim podat dan. priznani do 31.1.024 8o, jakoze tu nemovitost uz nevlastnim. Prodejni cena domu byla pod 5 mil.Kc.

Googlila jsem, vsude je psano kdy se dan plati a kdy ne, ale tohle nejak porad visu ve vzduchu, jestli je skutecne povinnost pidavat dan. priznani, i kdyz se na mne vztahuje vyjimka neplaceni dane.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101751
22.5.23 04:14

Samozřejmě ze musis, nebo snad chces platit dan z nemovitosti i z baraku, ktery uz nemas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.5.23 05:45
@Anonymní píše:
Prodala jsem RD, ktery jsem nabyla darovaci smlouvou pred mnoha lety a bydlela jsem zde stale, vc trvaleho bydliste.

Je mi jasne, ze dan z prodeje platit nebudu, ale slysela jsem, ze i tak musim podat dan. priznani do 31.1.024 8o, jakoze tu nemovitost uz nevlastnim. Prodejni cena domu byla pod 5 mil.Kc.

Googlila jsem, vsude je psano kdy se dan plati a kdy ne, ale tohle nejak porad visu ve vzduchu, jestli je skutecne povinnost pidavat dan. priznani, i kdyz se na mne vztahuje vyjimka neplaceni dane.

Motáš daň z nemovitých věcí a daň z příjmu dohromady. Příjem z prodeje je od daně z příjmu osvobozený, takže tam nic. Ale u daně z nemovitých věcí musíš ten dům „odhlásit“. POkud už v rámci jednoho FÚ nevlastníš žádnou jinou nemovitost, stačí poslat oznámení, že nemovitost ta a ta byla v roce 2023 prodána a žádnou další nevlastníš. Pokud ještě vlastníš nějkou další nemovistost, pak buď podáš dílčí přiznání, kde bude uvedena prodaná nemovitost a ve změnách uvedeš, že byla prodána nebo podáš řádné přiznání, kde budou uvedeny pouze nemovistosti, které vlastníš k 1.1.24.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák