Daňové přiznání-prosba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
21.3.22 19:07

Daňové přiznání-prosba

Ahojky holky, moc prosím nepomohla by mi nějaká z vás s daňovým přiznáním za loňský rok, v práci mi řekli, že si ho musím podat sama a nějak si s tím nevím rady.Byla bych moc ráda za pomoc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21.3.22 19:28

Ahoj, a s čím máš problém? Respektive s čím přesně na tom potřebuješ pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21505
21.3.22 19:57

Tady máš základní popis pro přípravu daňového přiznání a odkazy na interaktivní formuláře. https://www.idnes.cz/…1_p_dane_sov
V nich jsou i vysvětlivky k jednotlivým políčkům. Je to opravdu jednoduché. Pokud jsi měla příjmy pouze ze zaměstnání, tak použiješ ten zjednodušený formulář a vyplníš tam čísla podle podkladů, které ti dají z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.3.22 21:19

Moc děkuju za radu :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.22 09:08

Ahoj holky, chci se jen optat.
Prisel mi papír na uroky z uveru ze stavebka. Ale mam tam porad jmeno za svobodna a uvedenou jinou trvalou adresu. Vadi to u priznani?
(Uver(stavebko) byl na byt ktery jsme koupili). Nyni tu jiz mam trvale bydliste, a mam nove prijmeni, jen jsem jeste nestihla vsude zmenit adresu. Vadi to necemu?
Na papíru je me prijmeni za svobodna, plus byvala adresa.
Příjmení mam dve tak ze i to za svobodna.
Ale ted nevim jestli papir mohu pouzit.

Jelikoz do dani budu muset dat i vlastne smlouvu o stavebim sporenim. Jelikoz to chci uplatňovat poprve.

Prosim o radu :kytka:

Prosim anonym.

• Citovat
  • Upravit
8502
25.3.22 17:18

Klidně to do přiznání dej. FÚ si odkontroluje podle rodného čísla. Pokud by byla nějaká pochybnost, určitě zavolaji a zeptají se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
25.3.22 17:42

Ahoj, chci se zeptat, nevite někdo na potvrzeni o zdanitelnych prijmech mam starou adresu trvaleho bydliste. I kdyz jsem na to personalni upozornovala, nechala tu starou. Můžu to takto na finanční úřad odevzdat? Nebo budou chtít po mne opravu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
25.3.22 17:44

@Scarlet81 důležité je rodné číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.3.22 05:15

Holky ještě dotaz, online na to nemůžu nějak najet tak to daňové přiznání budu muset dnes vyplnit v papírové podobě. Chtěla jsem se ujistit, stačí tedy vyplnit ten zjednodušený formulář když jsem za loňský rok dělala u třech zaměstnavatelů a ty práce na sebe navazovaly. A ještě dotaz, myslíte si, že mi případně na finančním úřadu s něčím poradí nebo se se mnou nebude nikdo vybavovat, pa a předem děkuji za odpovědi 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
27.3.22 08:42

Ještě zkus vyplnit tady:
https://adisspr.mfcr.cz/…QgwNp7stzHHo
Pokud máš jen příjmy ze zaměstnání, stačí ten zkrácený. Dej tam své telefonní číslo nebo email. Kdyby bylo něco špatně, tak se ozvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.3.22 21:01

Tak děkuju za rady, akorát když najedu na jakýkoliv odkaz tak se mi tam nic neobjeví, nějak nevím proč…Asi nestačí když do toho formuláře vyplním pouze údaje o sobě, úhrn příjmů od všech zaměstnavatelů a jména a rodná čísla dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.3.22 21:15
  • Citovat
  • Upravit
8502
27.3.22 22:25

@Stjaninka to opravdu nestačí. Musíš si to vypočítat. To za tebe nikdo neudělá. Pokud ti odkazy nefungují, najdi stránky Finanční správy, tam Mojedaně a vyhledej si formulář daňového přiznání. Pokud tam zadáš údaje o sobě, příjmy a sraženou daň, zbytek se sám dopočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
29.3.22 14:34

Teď jsem zkoušela vyplnit online, ale nějak nevím s tím životním pojištěním, platím si 650,–Kč měsíčně, ale podle mně mi od pojišťovny žádné potvrzení nepřišlo, tak jestl8 se to na to taky vztahuje…Jinak je možné když jsem za loňský rok vydělala 35 tisíc, tak bych měla platit 5,5 tisíce daně, to mi přijde šílené, přitom to byly hlavní pracovní poměry, akorát, že jsem všude byla chvíli, než jsem v listopadu našla konečně tu správnou práci. Predtim jsem nikam nemohla nastoupit kvůli nemoci dcery, takže jsem byla na úřadu práce. Taky jsem se chtěla zeptat jestli mě případně bude financak kontaktovat kdyby tam něco bylo vyplněno špatně. MOC DÍK ZA RADY :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
29.3.22 15:13

@Stjaninka pokud ti pojišťovna neposlala potvrzení o zaplaceném pojistném, pak pojištění nesplňuje podmínky pro uznání. Z příjmů 35tis. ti nemůže vyjít daň 7 a půl tisíce. Daň je 15% a po uplatnění slevy na poplatníka musí být daň 0. Ale to by ti měl formulář dopočítat. Samozřejmě, že pokud budeš mít chybu, tak tě FÚ upozorní. Ale pokud tam napíšeš jen jméno a příjmy, nikdo se s tebou bavit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák