Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Jestli jsi byla zaměstnaná jen na HPP, tak to podávat nemusíš, žádný sankce nehrozí. Ale možná ti vznikne nějakej přeplatek, tak by bylo škoda se o něj připravit. Zúčtování ti udělá tvůj současný zaměstnavatel. Dáš mu ten papír z předchozí práce.
Pokud zaměstnaná nejsi, tak si najdi účetní, která ti to spočítá, jestli má vůbec smysl si to podávat. Nebo si to udělej (spočítej) sama, dá se to udělat komplet online, není to zas tak složitý, ale pokud jsi zmatená, tak to raději sama nedělej a nech to na účetní.
Takže jsi byla za loňský rok zaměstnaná jen u jednoho zaměstnavatele?
Klidně mi pošli potvrzení do zprávy a co jsi měla za ten rok za příjmy a já to řeknu co a jak.
@Azeretereza píše: Více
Děkuji, no byla jsem půl roku na úřadě, půl roku v tomto zaměstnání a teď poslední měsíc v jiném, v kterém již nejsem. V tomto posledním jsem to podepisovala, na te druhé se semnou nechce nikdo bavit, mám papír na výdělek a jinak zdar, tam jsem pracovala na úvazek 30h týdne. Jde mi o to, že účetní si vezme 600 dostanu zpět 150 a zbytečně, tak se ptám zda se toto vůbec musí dělat.
@JancaS84 píše: Více
Byla jsem od ledna do 8 května na úřadu, od 9 května do 31 října u zaměstnavatele, pak listopad úřad a prosinec jiná práce, v té již nejsem ( že zdr. Důvodu) a tam jsem podepsala ten růžový papír.
K 31.12. jsi byla zaměstnaná nebo ne? Kolik ti vrátí ti bez konkrétních částek nikdo neřekne. Můžeš si vyplnit sama přiznání na stránkách finanční správy. Podle potvrzení, které jsi dostala z bývalé práce. Tam ti buď vyjde preplatek nebo ne.
@Anonymní píše: Více
Tak můžeš do 15.2. požádat zaměstnavatele, kde jsi byla v prosinci o provedení ročního zúčtování, doložíš k němu potvrzení o příjmu z té první práce.
Tak to potřebuješ potvrzení i z té práce kde jsi byla v prosinci. Nebo je muzes do 15.2. požádat o roční zúčtování. Kolik máš na tom potvrzení zálohu na daň?
@Hanula1212 píše: Více
A když to neudělám, stane se něco, kdybych se na to vyprdla úplně?
Co ti udělali? Roční zúčtování se dělá za celý rok. Tys je požádala, doložila jim potvrzení z minulého zaměstnání a mzdovka už provedla zúčtování? To asi těžko.
Udělej to, když jsi byla bez práce, možná ti nějakej přeplatek vznikne.
Pardon, špatně citace
Příspěvek upraven 21.01.25 v 21:15
Co ti udělali?
To potvrzení příjmu máš teda ze kterého zaměstnání?
@Hanula1212 píše: Více
NN chtěli to po mě podepsat ten růžový papír, ten jsem podepsala uz v prosinci, tak asi za ten měsíc co jsem tam byla mi to udělají. Já sama nevím, mám z toho hlavu v Peru, nejradši bych se na to vys… Ale neminim pak něco platit.
Z toho kde jsem byla půl roku, v druhém jsem byla ten prosinec a tam jsem to růžový podepisovala.
Ahojky všem, prosím potřebovala bych poradit. Minulý rok jsem půl roku býla zaměstnaná u zaměstnavatele ( velká firma). Teď když se dělají daně, tak vůbec nevím co s tím, volala jsem účetnímu, teď ze mam zavolat na pobočku a řešit to s vedoucí, ta mi řekla, že mi pošle výdělek, který mi již poslali ale co s tím. Neměla bych podepsat ten růžové papír, neměli by mi to udělat oni? Několik dní tady nad tím přemýšlím, jsem na tom jak na trní, že budu platit nějaký sankce atd. Musí to vůbec být, ty daně udělané? Nejsem účetní houvno tomu rozumím, může mi prosím někdo s tím poradít. Děkuji moc