Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@JancaS84 píše: Více
Jako, že je šance, že mi něco vrátí i když jsem odpracovala jen dva měsíce a slevu na poplatníka jsem uplatňovala vlastně kromě prosince celý rok? Děkuji
@Anonymní píše: Více
On se v tom přiznání celý rok prepočítá znovu. Nevíme, kolik byl celkový příjem z DPP. Takže težko řict, jestli byla mesicne vyčerpaná celá sleva. Krome toho jsi nevyčerpala slevu za listopad a prosinec, takže tam ty 4000 minimálně budou. Ale zbytek je na křišťálovou kouli
@Anonymní píše: Více
Promiň, tak mě se ty info od dvou anonymních kytiček pletou. Tak ne 4000, ale minimálně 2000 za ten prosinec. UP vlastně až od prosince.
Ahojky, prosím, je tady nějaká účetní která by mi soukrome poradila taky s vyplnenim? Dnes jsem dostala od zamestnavatele zadost a prohlaseni a vubec nevim jak na to :/
@lenka hostalgová píše: Více
Prohlášení je na aktuální rok, takže vyplníš období 2025, do Identifikace popatníka své údaje. Pak už vyplňuješ svoje slevy: Zaškrtneš základní slevu na poplatníka, (případně invaliditu), děti, pokud uplatňuješ děti, uvedeš na str. 2 manžela/přítele. A v Podpisové části v levém horním obdélníčku datum a podpis. Žádost je na rok 2024 - nahoře svoje údaje, pak vyplníš všechny slevy, co uplatňuješ a v podpisové části datu a podpis
@Hanula1212 píše: Více
a prosím tě, když si podávám sama na FÚ - měla jsem dva zaměstnavatele, tak potřebuji také Prohlášení a Žádost?
byla pro to mamka na FÚ a dali jí jen Prohlášení ![]()
děkuji
@stinga píše: Více
prohlášení a žádost jsou formuláře pro zaměstnavatele! Pokud si budeš podávat přiznání sama, potřebuješ tiskopis přiznání!
aha, moc děkuji,
tak to mamce dali špatně, donesla Prohlášení, a oběma se nám to zdálo divné, nějak moc jednoduché a žádné kolonky na příjem
![]()
@stinga píše: Více
Vyplň to online. Je to zdarma a postupně tě to navádí.
@lucad77 píše: Více
děkuji, zkusím to, ale také tomu moc nerozumím - už který tiskopis vybrat - nevím, co je závislá činnost, já jsem byla zaměstnanec ve dvou firmách, to se na mě nevztahuje asi?
Závislá činnost je zaměstnání. Najdi si daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob- formulář pro poplatníky mající příjmy pouze že závislé činnosti.
díky, doufám, že se nebudu ptát po každém řádku ![]()