Daňové přiznání u dpp

Napsat příspěvek
Velikost písma:
749
4.9.19 18:25
@Hanula1212 píše:
Tak vybrat se nedá, musí se postupovat podle zákona. Při podepsaném prohlášení bude zálohová, při nepodepsaném srážková do 10000 Kč měsíčně.

Tak potom som nekecala, ze musi podat danove ak podpise ruzovku. Tak som si to pamatala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
4.9.19 22:45
@sandrusa píše:
Tak potom som nekecala, ze musi podat danove ak podpise ruzovku. Tak som si to pamatala.

Kecala, protoze pri jednom prijmu se zalohovou dani a podepsanym prohlasenim zadne dp podavat nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.9.19 05:53

Přesně jak píše @j.a.n.i1 POkud má u jednoho příjmu podepsané prohlášení a druhý příjem je zdaněný srážkovou daní, pak není povinnost podávat přiznání. Ale byla by to škoda.
Podat by musela, pokud by byly oba příjmy současně a byly by zdaněné zálohovou daní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
5.9.19 07:09
@j.a.n.i1 píše:
Kecala, protoze pri jednom prijmu se zalohovou dani a podepsanym prohlasenim zadne dp podavat nemusi.

Takze zalohova dan neznamena, ze sa musi podat dp(ak je ten prijem vyssi ako 15tis rocne)? Preco sa to potom vola zalohova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.9.19 08:15
@sandrusa píše:
Takze zalohova dan neznamena, ze sa musi podat dp(ak je ten prijem vyssi ako 15tis rocne)? Preco sa to potom vola zalohova?

Neznamená. Pokud z nějakého jiného důvodu nevyplývá povinnost podat daňové přiznání, může ti zálohovou daň zúčtovat zaměstnavatel. Pokud nechceš ani to, pak je daňová povinnost splněna sraženou zálohou. Ten limit 15000 je dle § 38g odst. 1 zákona o daních z příjmů. Ten paragraf má ale i další odstavce, kde je uvedeno, kdy poplatník podávat přiznání nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
5.9.19 08:45

@Hanula1212 a ako je to teda v pripade zakladatelky? Ked bude mat tych dpp naraz viac, podpisane u jednoho. Tam vznika povinnost podat ci nie? Ci vsetko sa odraza od toho ci to presiahne 10tis mesacne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
5.9.19 08:56

@Hanula1212 @j.a.n.i1 dakujem za vysvetlenie, kocky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.9.19 09:00

Pokud má zakladatelka více DPP, podepsat může prohlášení pouze u jednoho. Tam jí bude zdaněno zálohovou daní a uplatněna sleva. U druhého zaměstnavatele podepsat nemůže a bude jí sražena srážková daň (u příjmu do 10000). Tím pádem nemusí podávat přiznání. Ale taky jí nebude vrácena ta srážková daň. Pokud ho podá, zahrne do něj oba příjmy a daň jí bude vrácena. Pokud by např. v jednom měsíci u druhého zaměstnavatele příjem přesáhl 10000,– Kč, byl by zdaněn zálohovou daní a vzhledem k tomu, že u něj nemá podepsáno prohlášení, byla by povinna podat daňové přiznání. Protože měla souběh 2 příjmů v jednom měsíci zdaněných zálohovou daní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
5.9.19 09:02

@Hanula1212 super diky moc za trpezlivoat so mnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.9.19 09:07
@sandrusa píše:
@Hanula1212 super diky moc za trpezlivoat so mnou :)

Není za co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Xel
3
15.2.21 21:33

správnost DPP

Ahoj holky, mám prosbu může někdo pomoct za rok 2020 jsem měla 2 x DPP s výdělkem
70 000 podepsané prohlášení nikoliv uplatněna sleva na dítě, pak HPP podepsané prohlášení a sleva na dítě na 4 měsíce hrubá mzda u HPP je 61 574, a vyplacený bonus 936, takže jsem uplatnila pouze 4 měsíce na dítě a 7 měsíců jsem neuplatnovala na dítě nic 1 měsíc žádný výdělek Podmínku jsem splnila nejméně 6 násobek minimální mzdy
87 600 můžu tedy žádat v danovém přiznání všechny přijmy 131 574
pojistné 20 813
vyplacený bonus 936
12 měsíců zvýhodněný na dítě 15 204 a odečtu ten vyplacený bonus a vratka bude 14 268 :nevim: :nevim:
nebo jsem úplně mimo děkuji moc všem co se orientují v problematice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 14:45

Dotaz

Ahoj po dlouhé době nastupuju do práce a mám si vybrat, zda chci růžové prohlášení kvůli daním podepsat. Chci se zeptat, když ho nepodepíšu, tak budu mít vyšší výplatu a daň pak odvedu jednou za rok? Nebo budu mít naopak nižší výplatu?

• Citovat
  • Upravit
2966
8.8.23 14:49

Nižší výplatu. Daňová povinnost se ti nesnizi o slevu na poplatníka. Tzn. přesně opačně, teď daň zaplatíš a v ročním zúčtování ti to bude případně vráceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35782
8.8.23 15:18
@Anonymní píše:
Ahoj po dlouhé době nastupuju do práce a mám si vybrat, zda chci růžové prohlášení kvůli daním podepsat. Chci se zeptat, když ho nepodepíšu, tak budu mít vyšší výplatu a daň pak odvedu jednou za rok? Nebo budu mít naopak nižší výplatu?

Budeš mít nižší vyplatu. Daň ti srazí z výplaty v plne vyšší bez slevy a pak si můžeš požádat u zaměstnavatele o roční zúčtování a nebo si udělat přiznání kde ti případný přeplatek vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 15:18

@Luwica Takže když ho teď podepíšu tak budu mít výplatu tedy vyšší než kdybych ho nepodepsala?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák