Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak kdyz pominu tu moralni stránku tak tomu otci je kolik? 50+ to asi nebude úplně top dárce
Je to nejen úchylný a zvrhlý, ale ještě strašně sobecký vuci tomu dítěti. Asi vam vůbec neodchází do jaké situace by jste to dítě dostali. Ono už jen to, když má někdo dvě mámy nebo dva táty, už tím to má to dítě složitější. Je pořád plno lidí co tohle rodičovství odsuzuje a natož mít to takto, kdy jedna matka je zárověň sestra a otec je zárověň děda. To si nedovedu z pozice toho dítěte predstavit, že to někdo dokáže přijmout a zpracovat. To je fakt mazec. A fakt bych nechtěl být v kůži toho dítěte a myslím, že to nikdo. Uvědomte si, že to není hračka, ale živá bytost, která jednou dostane rozum a bude muset s takovou věcí žít. Buď si našetřete penize a udělejte to jak dva tátové a nebo si pořiďte psa.
@Alriga píše:
A co to dítě chudák?
Fakt už jdete do hajzlu, inovatori a sociální inženýři! Napadlo vás někdy myslet taky na ty děti a jejich děti?
Já jsem vdaná a chlap věděl, že pokud nebudu mít prstýnek tak žádné dítě.
Takže na mě se nečil
Jako jo, chtěla bych se dozvědět ze můj děda je můj táta ![]()
Stejně jako bych chtěla jít za tátou a říct mu, jestli by byl tak laskav a vyhonil si ho, ze bychom si vzaly sperma.
A ještě víc bych chtěla vychovávat dítě mého otce, tedy sourozence, a říkat si matka.
Svět se zbláznil.
Svět se zbláznil.
Přesně tak. Já zas nedávno četla článek, kde se ženská nechala přeoperovat na chlapa, ale nechala si ženský orgány. No a pak si s partnerkou pořídili dítě a on ho porodil. Takže on byl matka a vychovávat dítě bude jako otec. No magořinec.
@PetraJ píše:
Přesně tak. Já zas nedávno četla článek, kde se ženská nechala přeoperovat na chlapa, ale nechala si ženský orgány. No a pak si s partnerkou pořídili dítě a on ho porodil. Takže on byl matka a vychovávat dítě bude jako otec. No magořinec.
Pozitivní je, ze to brzy bude normální
takže ty lidi nebudou za totalni podivíny a nebude se jim nikdo smát. Proste na třídní schůzky přijde tatínek s vaginou, dvě maminky, přičemž otec bude dědeček, další rodiče budou nebinarni, další budou žít s 12ti dalšími partnery… ![]()
@PetraJ píše:
Na mě je to nějak už moc. Teď jsem četla, že nějaká ochránkyně parku v Africe si pořídila dítě se šimpanzem. Co je na tom pravdy, netuším. Ale svět se zbláznil. Ona bude vlastně vychovávat jako matka svého sourozence, kterého jí porodí přítelkyně a jeho dědeček bude jeho otcem a já jsem asi královna ze Sáby. ![]()
@SunSan píše:
Pozitivní je, ze to brzy bude normálnítakže ty lidi nebudou za totalni podivíny a nebude se jim nikdo smát. Proste na třídní schůzky přijde tatínek s vaginou, dvě maminky, přičemž otec bude dědeček, další rodiče budou nebinarni, další budou žít s 12ti dalšími partnery…
Moc nechapu to pohorseni nad otec/dedecek. Vzdyt prece nejdulezitejsi bude, jak se to nastavi v rodine. To dite stejne bude mit dve matky a muzsky vzor bude hledat zrejme v dedeckovi a je jedno, jestli mu rika tato nebo dedo.
Kdyz to dite bude od anonymniho darce a sveho otce vubec nebude znat, nebude vedet treba o jeho zdravotni anamneze, rodinne historii, proste nic. Z tohoto duvodu mi navrhovana moznost prijde super. Na druhou stranu darcovstvi je z nejakeho uvodu anonymni a to prave kvuli pripadnym vztahum s otcem (pravni naroky, komplikovane citove vztahy…).
Urcite bych take zvazila to, co uz nekdo psal. Spermie nemusi byt tak kvalitni, jak se bude resit dedictvi a jestli je s tim vsim otec srozumen.
Asi by nebyla spatna psychologicka konzultace vsech zucastnenych.
@Sněhurka18 a ten proces “tati tady je kelímek, jdi si to udělat, ať máme dítě”, ti vůbec zvrhlý nepřijde?
@Alriga píše:
Výroba děti lidského rodu se nám kosmickou rychlostí mění na plemenitbu užitkových zvířat. Jen tak dál, soudruzi šlechtitelé.
Souhlas
Myslím, že to není dobrý nápad a že i kdyby otec partnerky náhodou souhlasil, že to do budoucna nadělá strašně moc zlé krve.
Já bych volila dárce mimo rodinu.
@SunSan píše:
@Sněhurka18 a ten proces “tati tady je kelímek, jdi si to udělat, ať máme dítě”, ti vůbec zvrhlý nepřijde?
Vždyť je to jejich věc, ne? Mně to nepřijde až tak bláznivé, pokud s tím všichni souhlasí.
@SunSan píše:
Není to jen zvrhlé, tohle by mělo být zakázané (použít na oplodnění někoho z rodiny). Nechápu, čeho všeho jsou lidi schopní, když chtějí za každou cenu dítě.