Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím mate někdo zkušenosti? Rady bychom s partnerkou dítě a již jsme 3× neúspěšně inseminovali na klinice. Teď partnerku napadla “skvělá věc” - oplodnit mě spermatem jejího otce, aby mělo dítě i její geny. Zprvu jsme to takto doma samy chtěli udělat ale na internetu nebyl vhodný dárce. Z rozumového hlediska mě to přijde super ale jistým způsobem mám i strach, jak by to do budoucna ovlivnilo naše vztahy, nás tří. Její tak je super, je s nim sranda.. prosím prošel jste někdo touto formou inseminace? Jaké to je nyní po narození dítěte atd..? Děkuji za reakce.
Jako, že by vychovávala svého sourozence? No, snad si jen troll.
@Rumenka2 píše:
Ahoj, prosím mate někdo zkušenosti? Rady bychom s partnerkou dítě a již jsme 3× neúspěšně inseminovali na klinice. Teď partnerku napadla “skvělá věc” - oplodnit mě spermatem jejího otce, aby mělo dítě i její geny. Zprvu jsme to takto doma samy chtěli udělat ale na internetu nebyl vhodný dárce. Z rozumového hlediska mě to přijde super ale jistým způsobem mám i strach, jak by to do budoucna ovlivnilo naše vztahy, nás tří. Její tak je super, je s nim sranda.. prosím prošel jste někdo touto formou inseminace? Jaké to je nyní po narození dítěte atd..? Děkuji za reakce.
Otec a dědeček v jedné osobě, tady bude ještě veselo. ![]()
@alena1995 píše:
Jako, že by vychovávala svého sourozence? No, snad si jen troll.
Když se kousnu do jazyka s názorem na dvě matky/dva otce, tak děcko bude vychovávat matka se sestrou.
Bude sranda, až si budou v základní škole kreslit rodokmen. ![]()
Jako že jdete na kliniku s tím, že jste partneři a on bude napsaný v rodném listě?
No pocitově je to divný, zejména představa říkat si otci o sperma.
Prakticky to vlastně dost zpřehledňuje situaci, bude tam právní vztah rodiny tvé partnerky k dítěti, které by kvůli naší legislativě v jiném případně nevznikl,
Zároveń to znamená, že jednoho dne dítko zjistí, že jeho dědeček je jeho otec. Ale to je něco, co se dá vysvětlit.
Ale s anonymním dárcem někde kde to jde je to výrazně jednodušší, byť partnerka která by pak neměla k dítěti žádný právní nárok. V případě rozchodu tak tahá za výrazně kratší konec.
Příspěvek upraven 05.06.21 v 08:49
@Kelsey píše:
To je nedostatek anonymních dárců?
v ČR nic takvého pro homosexuální pár nejde. Jde to v zahraničí, leč je to pochopitelně dost drahé.
A teda - zakladatelce doporučuju to řešit na nějaké vstřícnější platformě, tady bude nablito…
@Rumenka2 píše:
Ti to přijde super?
jako ze bude vychovávat sourozence
Ono by to šlo, navíc by tam byly oboustranný rodinný vazby. Předem si ovšem musíte sakra dobře vyjasnit svoje postoje a očekávání a hlavně kdy a jak hodláte díteti sdělit, kdo je jeho otcem. Dovedeš si představit, jak by jsi reagovala, kdyby ses dozvěděla, že tvůj děda je vlastně tvým biootcem? Vy dospělý se s tím nějak poperete, ale bála bych se, co tohle rodinný uskupení udělá s dítětem. A jakou by hrál ten muž roli v životě dítěte? Dědu, tátu? Co jeho partnerka? Ta by byla kým?
@Rumenka2 píše:
A to 3krát, to jste měly nějakého domluveného chlapa?
Vždyt u nás samotnému lesbickému páru oplodnění neudělají…
Pokud by to bylo s tím jejím tatínkem, tak by dítě získalo vazbu na její rodinu.
S jiným chlapem, pokud bys Ty byla těhotná a rozešly jste se, by ona neměla v podstatě na dítě žádnou páku, jak ho vídat, jestli to nechce hlavně kvůli tomuto?
Né, že bych jí divila…
Mně to nepřijde skvělý nápad právě z hlediska genetiky (viz geneticka rizika deti z pribuzenskych vztahu)