Dárce spermatu otec partnerky?

1
5.6.21 08:36

Dárce spermatu otec partnerky?

Ahoj, prosím mate někdo zkušenosti? Rady bychom s partnerkou dítě a již jsme 3× neúspěšně inseminovali na klinice. Teď partnerku napadla “skvělá věc” - oplodnit mě spermatem jejího otce, aby mělo dítě i její geny. Zprvu jsme to takto doma samy chtěli udělat ale na internetu nebyl vhodný dárce. Z rozumového hlediska mě to přijde super ale jistým způsobem mám i strach, jak by to do budoucna ovlivnilo naše vztahy, nás tří. Její tak je super, je s nim sranda.. prosím prošel jste někdo touto formou inseminace? Jaké to je nyní po narození dítěte atd..? Děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alena1995
5.6.21 08:39

Jako, že by vychovávala svého sourozence? No, snad si jen troll.

• Citovat
  • Upravit
aquarian
5.6.21 08:40
@Rumenka2 píše:
Ahoj, prosím mate někdo zkušenosti? Rady bychom s partnerkou dítě a již jsme 3× neúspěšně inseminovali na klinice. Teď partnerku napadla “skvělá věc” - oplodnit mě spermatem jejího otce, aby mělo dítě i její geny. Zprvu jsme to takto doma samy chtěli udělat ale na internetu nebyl vhodný dárce. Z rozumového hlediska mě to přijde super ale jistým způsobem mám i strach, jak by to do budoucna ovlivnilo naše vztahy, nás tří. Její tak je super, je s nim sranda.. prosím prošel jste někdo touto formou inseminace? Jaké to je nyní po narození dítěte atd..? Děkuji za reakce.

Otec a dědeček v jedné osobě, tady bude ještě veselo. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
227
5.6.21 08:41
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
5.6.21 08:43

@Rumenka2 hele, já bych nad tím ještě zapremyslel. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.6.21 08:44

To je nedostatek anonymních dárců?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aquarian
5.6.21 08:44
@alena1995 píše:
Jako, že by vychovávala svého sourozence? No, snad si jen troll.

Když se kousnu do jazyka s názorem na dvě matky/dva otce, tak děcko bude vychovávat matka se sestrou.

Bude sranda, až si budou v základní škole kreslit rodokmen. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
5.6.21 08:47

Jako že jdete na kliniku s tím, že jste partneři a on bude napsaný v rodném listě?

No pocitově je to divný, zejména představa říkat si otci o sperma.

Prakticky to vlastně dost zpřehledňuje situaci, bude tam právní vztah rodiny tvé partnerky k dítěti, které by kvůli naší legislativě v jiném případně nevznikl,

Zároveń to znamená, že jednoho dne dítko zjistí, že jeho dědeček je jeho otec. Ale to je něco, co se dá vysvětlit.

Ale s anonymním dárcem někde kde to jde je to výrazně jednodušší, byť partnerka která by pak neměla k dítěti žádný právní nárok. V případě rozchodu tak tahá za výrazně kratší konec.

Příspěvek upraven 05.06.21 v 08:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.6.21 08:48
@Kelsey píše:
To je nedostatek anonymních dárců?

v ČR nic takvého pro homosexuální pár nejde. Jde to v zahraničí, leč je to pochopitelně dost drahé.

A teda - zakladatelce doporučuju to řešit na nějaké vstřícnější platformě, tady bude nablito…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
5.6.21 08:49

Tato, tady mas kelimek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
5.6.21 08:50
@Rumenka2 píše:

Ti to přijde super? :mrgreen: jako ze bude vychovávat sourozence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.6.21 08:51

@Ou
Vím, že tady to nejde, že se musí za kopeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.6.21 08:53

Ono by to šlo, navíc by tam byly oboustranný rodinný vazby. Předem si ovšem musíte sakra dobře vyjasnit svoje postoje a očekávání a hlavně kdy a jak hodláte díteti sdělit, kdo je jeho otcem. Dovedeš si představit, jak by jsi reagovala, kdyby ses dozvěděla, že tvůj děda je vlastně tvým biootcem? Vy dospělý se s tím nějak poperete, ale bála bych se, co tohle rodinný uskupení udělá s dítětem. A jakou by hrál ten muž roli v životě dítěte? Dědu, tátu? Co jeho partnerka? Ta by byla kým?

• Citovat
  • Upravit
40428
5.6.21 08:55
@Rumenka2 píše:

A to 3krát, to jste měly nějakého domluveného chlapa?
Vždyt u nás samotnému lesbickému páru oplodnění neudělají…

Pokud by to bylo s tím jejím tatínkem, tak by dítě získalo vazbu na její rodinu.
S jiným chlapem, pokud bys Ty byla těhotná a rozešly jste se, by ona neměla v podstatě na dítě žádnou páku, jak ho vídat, jestli to nechce hlavně kvůli tomuto?
Né, že bych jí divila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Modrásek modrý
5.6.21 09:03

Mně to nepřijde skvělý nápad právě z hlediska genetiky (viz geneticka rizika deti z pribuzenskych vztahu)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex