Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tomáš916 píše:
Adopce dítěte je přece něco úplně jiného. A i to někdy nebývá prijmuto úplně bez mraků. Promiň, ale podle mě si to představuješ hrozně jednoduše. Jasně je tady nějaká šance, že by to to dítě přijalo, bylo šťastné a mělo štěstí na okolí, ale přiznejme si, že tato šance, kde bude vše zalité sluncem je mnohonásobně nižší, než to, že to tomu dítěti nějakým zpusobem ublíží a to vážně není fér.
Narazim spíš na ten věk. Syn by to vzal normálně ve svém věku. Adopce nebo tohle, obojí se vymyká. Podle mě je pořád důležitější harmonická rodina s touto zalezitosti, než něco jako domácí násilí, rozvod apod. Chápu, že je to extrém, nezvyklé, ale nějakým způsobem mě to nepohorsuje.
@Popeladym píše:
Chtít po dítěti, ať přijme, že otec je zároveň jeho dědeček, je opravdu něco jiného, než přijmout adopci. Doufám, že tato diskuze není myšlena vážně. Ještě se toho fakt může někdo chytit. Aspoň ti muži snad budou mít rozum, protože mi připadá, že přibývá žen, kterým stačí, že někde lze,, vyždimat,, sperma. Je to velmi smutné.
Ale malé dítě přijme celkem vše. I tohle. I to, že jsou rodiče homosexuálové.
@majdalenka20 píše:
To predstava je docela zajimava.
Mam dve mamy, jedna mama je moje segra, muj deda je muj tata, moje teta je moje segra nebo muj strejda je muj bracha. Jeho dcera je moje sestrenice a zaroven i neter.Minimalne v dospelosti by mi to vrtalo hlavou.
Vždyť bys v tom celý život vyrůstala. Divné by ti to nepřišlo.
Dneska jsem četla tenhle článek a to je teda něco.
https://cnn.iprima.cz/…i-deti-26850
Jako nechápu, proč ženská, která se cejtí jako chlap a nechá se na to toho chlapa přešít, si nechá ženský pohlavní orgány. To asi zas tak chlapem být nechce. A ten jeho partner? Spát s člověkem, co vypadá jako chlap a dole má díru? To je prostě úchylný. ![]()
Fakt chudáci děti.
@PetraJ píše:
Dneska jsem četla tenhle článek a to je teda něco.https://cnn.iprima.cz/…i-deti-26850Jako nechápu, proč ženská, která se cejtí jako chlap a nechá se na to toho chlapa přešít, si nechá ženský pohlavní orgány. To asi zas tak chlapem být nechce. A ten jeho partner? Spát s člověkem, co vypadá jako chlap a dole má díru? To je prostě úchylný.
Fakt chudáci děti.
Deti na to budou zvyklé. A on si nechal delohu právě kvůli tomu, aby mohl mít děti. Chytré.
@belladonna píše:
Deti na to budou zvyklé. A on si nechal delohu právě kvůli tomu, aby mohl mít děti. Chytré.
Co je na tom chytrého. Jako ať si každý dělá co chce, já proti těmto lidem vůbec nic nemám, naopak pokud jsou normální, fandím jim, ale všechno má své hranice a je to něco za něco. Dobře cítí se jako chlap, uvězněn v ženském těle, ať
se nechá přeoperovat, když mu to pomůže, proč ne. Ale chlap má pero a chlap nerodi děti. A vlastně ať si má co chce, ale ať do toho nezatahuje chudáky děti. Tohle už je moc. Těch dětí se na to nikdo nept á ony mají nárok na normální rodinu, na mámu a tátu a nějaký tenhle blázinec. A to už kromě jiného i proto, aby mu to nepřišlo normální, což je to, čím se tady ohaníte. Už většina dětí ve školce ví, jak vznikají děti, alespoň na té úrovni, že ví, že k miminku je potřeba maminka a tatínek a co každý z nich má mezi nohama a takto by to mělo zůstat. Ať si každý dělá co chce, ale čeho je moc toho je moc. A i když osobně nesnáším homofoby, tak ale tito lidé by si měli uvědomit, že těmito extrémy bude homofobů akorát přibývat a je to celkem logické, protože tohle už je na rozdíl od toho, ze se někdo narodí do špatného pohlavi nebo miluje osobu stejného pohlaví atd opravdu zvrhlé a sobecké vůči těm potencionálním dětem. Svoboda člověka končí tam, kde by to mohlo ublížit někomu dalšímu a tady dokonce svému dítěti a je to dost pravděpodobný a to je zvrhlé a sobecké.
@Matt 02 píše:
Co je na tom chytrého. Jako ať si každý dělá co chce, já proti těmto lidem vůbec nic nemám, naopak pokud jsou normální, fandím jim, ale všechno má své hranice a je to něco za něco. Dobře cítí se jako chlap, uvězněn v ženském těle, ať
se nechá přeoperovat, když mu to pomůže, proč ne. Ale chlap má pero a chlap nerodi děti. A vlastně ať si má co chce, ale ať do toho nezatahuje chudáky děti. Tohle už je moc. Těch dětí se na to nikdo nept á ony mají nárok na normální rodinu, na mámu a tátu a nějaký tenhle blázinec. A to už kromě jiného i proto, aby mu to nepřišlo normální, což je to, čím se tady ohaníte. Už většina dětí ve školce ví, jak vznikají děti, alespoň na té úrovni, že ví, že k miminku je potřeba maminka a tatínek a co každý z nich má mezi nohama a takto by to mělo zůstat. Ať si každý dělá co chce, ale čeho je moc toho je moc. A i když osobně nesnáším homofoby, tak ale tito lidé by si měli uvědomit, že těmito extrémy bude homofobů akorát přibývat a je to celkem logické, protože tohle už je na rozdíl od toho, ze se někdo narodí do špatného pohlavi nebo miluje osobu stejného pohlaví atd opravdu zvrhlé a sobecké vůči těm potencionálním dětem. Svoboda člověka končí tam, kde by to mohlo ublížit někomu dalšímu a tady dokonce svému dítěti a je to dost pravděpodobný a to je zvrhlé a sobecké.
Také nejsem homofob ale toto už je přes čáru.
@topazio píše:
Také nejsem homofob ale toto už je přes čáru.
Přesně, vidím to stejně ![]()
Cim vic nad tim premyslim, tak urcite po svete beha nejaky dite, ktery vzniklo tim, ze se snacha spustila s tchanem. Verim, ze i nejaka diskuse na toto tema tu byla…. Ted si rikam, jestli ja nejsem homofob, protoze vysledek stejny, tchanovo dite vychovava sveho sourozence, ale ja vidim vcelku rozdil. ![]()
@Matt 02 píše:
Přesně, vidím to stejně
Kvůli těmto lidem se svět v zadní část obrací. Třeba z vložek jedné firmy odstranily znak Venuše. Prý je ten znak diskriminační. Menstruaci mají i ženomuži. Kvůli tomuto. Někde jsem četla, tuším v Anglii chtěli zrušit spojení „těhotná žena“. Chtěli zavést těhotný člověk. Opět kvůli trans lidem.
@Matt 02 píše:
Snad je jasné, co je na tom chytrého. Je muž a ještě neměl problém s pořízením si dětí. A stojím si za svým, pro děti to normální bude. Homosexuální páry vychovávají děti dnes už docela často. Lepší se narodit jim, než nějakým feťakum apod. ![]()
@belladonna píše:
Snad je jasné, co je na tom chytrého. Je muž a ještě neměl problém s pořízením si dětí. A stojím si za svým, pro děti to normální bude. Homosexuální páry vychovávají děti dnes už docela často. Lepší se narodit jim, než nějakým feťakum apod.
Já to přesto nevidím jako nic chytrého, dle mě je to sobeckej kalkul a prosazování si něčeho, co se vymyká zdravému rozumu a všem zakonitostem přírody za každou cenu a na sílu. Navíc bych takového člověka nenazval chlapem, no ani ženou, něco mezi a to je na tom právě to divný. Co se týče výchovy dětí rodiči stejného pohlaví, to mě nijak nepohoršuje, ale v tom vidím rozdíl, jsou to dva chlapi se vším nebo dvě ženský se vším ne někdo mezi. Souhlasím i s tím, ze lepší dvě milujici mámy nebo dva tatové, než nějací tyrani, smažky atd a jak říkám, nesoudim a neporušuje mě to, za to maminka s pinďourem nebo tatínek s vagínou už jo. Přesto ale musím přiznat, ze jsem rád, ze se mě to netýká. V určitém věku by se mi blbě chodilo do školy a mezi kamarády i s tímhle. Já měl dost už jen z toho, ze jsem měl v sedmičce vousy a vypadal tak na 18 a to přesto, ze z toho pro me plynuly spíše výhody a byl jsem za frajera. Vadilo mi zkrátka to, se něčím odlišovat, pak jsem to prijmul, bral to jako plus a na střední se to srovnalo a ostatní mě dohnali, ale přesto ten plus, mínus rok mě to dost trápilo. A myslím, že tohle bude z důvodu složení rodičů trápit děti z těchto rodin, ta odlišnost, ale jak říkám, to je. ještě dobrý.
@topazio na tohle jsem zrovna narazela, kdyz jsem hledala neco o kojeni a ockovani na covid, tam zminuji porad dokola “breastfeeding people”. Asi muzovi vzkazu, ze by se toho mohl taky obcas ujmout.
@Matt 02 píše:
Já to přesto nevidím jako nic chytrého, dle mě je to sobeckej kalkul a prosazování si něčeho, co se vymyká zdravému rozumu a všem zakonitostem přírody za každou cenu a na sílu. Navíc bych takového člověka nenazval chlapem, no ani ženou, něco mezi a to je na tom právě to divný. Co se týče výchovy dětí rodiči stejného pohlaví, to mě nijak nepohoršuje, ale v tom vidím rozdíl, jsou to dva chlapi se vším nebo dvě ženský se vším ne někdo mezi. Souhlasím i s tím, ze lepší dvě milujici mámy nebo dva tatové, než nějací tyrani, smažky atd a jak říkám, nesoudim a neporušuje mě to, za to maminka s pinďourem nebo tatínek s vagínou už jo. Přesto ale musím přiznat, ze jsem rád, ze se mě to netýká. V určitém věku by se mi blbě chodilo do školy a mezi kamarády i s tímhle. Já měl dost už jen z toho, ze jsem měl v sedmičce vousy a vypadal tak na 18 a to přesto, ze z toho pro me plynuly spíše výhody a byl jsem za frajera. Vadilo mi zkrátka to, se něčím odlišovat, pak jsem to prijmul, bral to jako plus a na střední se to srovnalo a ostatní mě dohnali, ale přesto ten plus, mínus rok mě to dost trápilo. A myslím, že tohle bude z důvodu složení rodičů trápit děti z těchto rodin, ta odlišnost, ale jak říkám, to je. ještě dobrý.
sobecký kalkul je to určitě, to děláme ale skoro všichni, jednáme dle sebe. A vymykáme se přírodě taky všichni, celá civilizace, tak nějak to beru, že i tito lidé k tomu patří. Mě to prostě nepohoršuje. Asi mám pro tohle trochu posunuté to vnímání, nebo nevím.
@belladonna píše:
já myslím, že hlavní důvod ponechání dělohy je šokovat ostatní a užít si svých 5 minut pomyslné virtuální slávy